Robotagger on robottikäsi, joka tekee tagin kuin tagin ohjelmoituna GML (Graffiti Markup Language) -kielellä

Tähän laitteeseen liittyy hirveä määrä erilaisia kirjainlyhenteitä ja tekijäosapuoli. Nämä voi tarkistaa lähteestämme. Tässä kuitenkin pääkehittäjäjoukko: Idea: Evan Roth, ohjelmointi: Golan Levin, koneenkäyttö: Jeremy Ficca, CMU STUDIO for Creative Inquiry sekä CMU Digital Fabrication Laboratory yhteistyössä 000000book.com. Teknologia toimii seuraavalla pohjalla: GML (Graffiti Markup Language), 2″ Montana Hardcore Marker, ABB-4400 Robot Arm. Ja kyseessä on siis Robotagger-niminen projekti, jonka lopputulos on laite, joka tekee tagejä, kunhan ne ensin määritellään GML (Graffiti Markup Language) -kielellä.

Uskon, että aika harva tunnustaa pitävänsä tageista julkisilla paikoilla. Ainakin omasta mielestäni ne ovat melkoista sotkua. Toisaalta alakulttuurilla on aina osallisensa, jotka näistä ammentavat. Mutta tässähän onkin kyse hieman samanlaisesta konseptista kuin robottikädessä, joka jäljentää Martin Lutherin raamattua päivästä toiseen. Laitetaan robotti tekemään taidetta – robotti joka luo. Ja oleellisena osana on tietenkin kieli, josta laite ottaa inputin, GML.

Robotagger: GML + ABB4400 from Golan Levin on Vimeo.

Lähde: www.flong.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (17 arviota, keskiarvo: 3.12/5)

Comments

 1. +3 Vote -1 Vote +1Pude
  says:

  Graffittirobotti ois kova sana =)

 2. -8 Vote -1 Vote +1lollero
  says:

  (click to show comment)

 3. Vote -1 Vote +1MaHTAVA
  says:

  Tommosella vaan sit tonne kylille riehuu, eikä kukaan huomaa mitään epäilyttävää! Ehkä vuoden turhin keksintö käytännössä, mutta kiinnostava kuitenkin :D

Speak Your Mind

*