Misa on “kitara” joka korvaa kielet kosketusnäytöllä

Australialainen ohjelmistoinsinööri nimeltään Michael on omien sanojensa mukaan  lapsesta saakka unelmoinut elektronisesta kitarasta, joka ei sitoisi kitaran kielien fyysiset rajoitukset. Vuosien konseptoinin ja kehityksen tuloksena Micheal on kehittänyt täysin digitaalisen instrumentin nimeltään Misa, jolla soittaminen perustuu täysin kosketusnäyttöön ja soittimen kaulaan upotettuun 144 sensoriin.

Kuin suoraan tulevaisuuden sci-fi -elokuvaan sopivan soittimen LCD-kosketusnäyttö on resoluutioltaan 800 x 600 pikseliä. Kitaran “aivoina” toimii 500 MHz kellotaajuudella varustettu AMD Geode. Instrumentin käyttöjärjestelmä on riisuttu versio Gentoo Linuxista, joka on avoimen luonteensa vuoksi täysin kitaran omistajan muokattavissa. Koska kitara on toteuteukseltaan täysin digitaalinen, voi taitava ohjelmoija muokata tästä itselleen juuri sellaisen instrumentin kuin itse haluaa. Äänet kitarasta saadaan ulos tämän MIDI-liitännän kautta.

Vaikka Misaa pidellään käsissä kuten perinteistä kitaraa, niin Michael korostaa että soittimen ei ole tarkoitus korvata tätä, vaan ennemmin tuoda markkinoille täysin uusi instrumentti kitaran rinnalle.

Videota kitarasta tositoimissa hypyn jälkeen


Lisää tietoa instrumentista tämän kotisivuilla osoitteessa misadigital.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (16 arviota, keskiarvo: 3.38/5)

Comments

 1. +3 Vote -1 Vote +1horstL
  says:

  Wooooooo! Millo näitä saa?

 2. +7 Vote -1 Vote +1Down2Earth
  says:

  Hassua kun ihmiset vieläkin kommentoivat erilaisia nykyajan teknisiä innovaatioita vertaamalla niitä scifiin ja tulevaisuuteen. Haloo, elämme jo vuotta 2010. Tämä ON sitä ns. “tulevaisuutta”. Itse en vertaisi enää ko. gadgetteja tulevaisuuden scifiin vaan olisin nimenomaan pettynyt jos uusia vastaavia keksintöjä ei jatkuvasti ilmestyisi.

 3. Vote -1 Vote +1Jonzeri
  says:

  tuollaisella kaulalla voi olla aika hankala aluksi soittaa kun ei ole mitään ”tuntumaa” kielistä..ellei sitten nuo harmaat viivat ole jotenkin kohotettu tuosta kaulasta

 4. -54 Vote -1 Vote +1Sane
  says:

  (click to show comment)

 5. +14 Vote -1 Vote +1Down2Earth
  says:

  Eihän tämän ole tarkoituskaan korvata kitaraa. Tämä on ihan oma soittimensa jolla voi olla ihan kohderyhmänsä joka on siitä kiinnostunut. Eli yksi mahdollisuus lisää eikä mikään korvaava tuote tai edes kilpailija. Tuollaiset asenteet on usein kehityksen jarruna.

 6. -42 Vote -1 Vote +1Sane
  says:

  (click to show comment)

 7. +8 Vote -1 Vote +1peewc
  says:

  Taitaa olla mr kitaratietäjä vähän väärällä jalalla täällä foorumilla. Innovaatiot yleensä syntyvät keksimällä jotain vanhaa uudestaan, uudella tavalla. Kyllähän LP-levyjäkin vielä diggaillaan ja sehän on tosi jees, mutta kyllä uutta saa ja pitää kehittää. Eikä kaikkea uutta pidä kaikkien omaksua. Eli Sane voit taivutella ihan rauhassa himassas sitä omaa keppiäs, ei sitä sulta kukaan vie.
  Se mikä usein yhdistää uusien, tärkeiden, innovaatioiden tekijöitä, on avarakatseisuus uutta ja erilaista kohtaan.
  Kuinkahan tuossa kosketus eripuolille kosketus taulua vaikuttaa soittoon. Näppäileekö tuo kaveri ihan randomilla sieltä täältä lautaa ja soinnut tehdään vaan tolla kaulakädellä.

 8. +3 Vote -1 Vote +1Shamny
  says:

  “”"Vaikka Misaa pidellään käsissä kuten perinteistä kitaraa, niin Michael korostaa että soittimen ei ole tarkoitus korvata tätä, vaan ennemmin tuoda markkinoille täysin uusi instrumentti kitaran rinnalle.”"”

  Näin siinä sanotaan joten turha valittaa että se ei ole kitaran näköinen/ soitettavuudeltaan kitara tjsp…

 9. +6 Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Sane: Kuten itsekin kirjoitit: “Elikkäs toi ei vastaa oikeaa kitaraa millään muulla tavalla, paitsi toi näyttää melkein kitaralta, mutta ei ihan.”

  -Tämä EI OLE KITARA! Tämä on täysin uusi soitin, jonka nimi on Misa. Tämä seikka mainitaan myös artikkelissa, jos olisit sen vaivautunut lukemaan ennen kommentointia.
  Kukaan ei pakota sinua ostamaan Misaa, jos et pidä siitä. Kukaan ei myöskään pakota sinua ostamaan marakasseja tai klarinettia jos et pidä niistä. Jos joku haluaa ostaa Misan, niin sinulla ei ole vastaavasti siihen mitään sanomista.

 10. -10 Vote -1 Vote +1Mutsat
  says:

  (click to show comment)

 11. +2 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Mutsat, tapa jolla Sane ilmaisi mielipiteensä oli provokatiivinen. Sitä paitsi hän on täysin väärässä olettaessaan että Misa on kitara. Muut vain kertoivat hänen virheestään aivan samalla sävyllä kuin hän kirjoitti oman kommenttinsa. Mitä väärää siinä on?

 12. -4 Vote -1 Vote +1voi voi
  says:

  no voi yhyy, mutsat ei tajua että muilla on ihan oikeus myös ilmaista mielipiteensä sanen mielipiteestä jos eivät ole samaa mieltä :D

 13. +2 Vote -1 Vote +1Jakke
  says:

  ohhoh, be cool everybody! RELAX!! mutta toi electroninen soitin toimi erinnomaisesti. hyvä että kehitetään lisää uusia soittimia jotka edistävät musiikin jatkumoa. perinteisien musiikki soittimien lisäksi electroniset musiikki soittimet tuovat nykyajan vaikkutteita musiikkiin mikä ei ole pahasta! pysyy mielenkiintokin yllä paremmin kun jotakin uutta ilmenee musiikissa itsessään! olen kuullut kitaraa ja rumpuja, nyt on nyky aika ja nykyajan musa! pysykää ihmiset ajassa mukana! ja hei! relatkaa! ;-D

 14. -2 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Sanen mielipide on väärä.

 15. -20 Vote -1 Vote +1Sane
  says:

  (click to show comment)

 16. -19 Vote -1 Vote +1Sane
  says:

  (click to show comment)

 17. +5 Vote -1 Vote +1Kokkeli
  says:

  Kyllähän tuo minusta vaikuttaa hyvinkin mielenkiintoiselta, ja jos lehmänkello, triangeli, rytmikapulat, marakassit sun muut ovat soittimia, niin on myös tuokin! Ja kyllä tuo kuulostaa moninverroin paremmalta kuin rap/hip-hop/R’n'B-kappaleiden jumputus.

  Editx2: Sane, tuon kanssa kun soittaa lavalla niin jos osaa soittaa, niin kyllä se myös vakavasti otetaan, ja musiikki on taidetta, irroittelua, tapa ilmaista itseään, joten kyllä, kyllä ottaisin hyvinkin vakavasti!

  Edit: Niin ja vapaa ja siten täysin muokattava softa on tosiaankin (miltei) aina hyvästä, sillä jos taitoa vain riittää niin tuosta voi vaikka muokata piirtotabletin! :D

 18. +12 Vote -1 Vote +1---
  says:

  Sanea nyt vain suututtaa koska hänen isänsä autotallissa harjoitteleva metallibändinsä ei ole saanut vastaavaa julkisuutta vaikka heidän bändissään sentään soitetaan ihan oikeaa kitaraa, vieläpä CoB-bändipaita päällä. Sanelle ja hänen death metal -bändillensä ainoa sallittu musiikkiin liittyvä keksintö on rumpukapulat, jotka estävät käsiä hikoamasta ja mahdollistavat näin entistä pidempien soolojen hakkaamisen basistin heiluttaessa samalla väkivaltaisesti pitkää lettiään ja laulajan huitoessa piikein koristellulla mikrofonitelineellä. Se on ainoa tapa esiintyä, mitään muuta ei perhana vie oteta vakavasti!

  Ja nyt sitten joku kirottu Guitar Heroa pelaava nörtti on mennyt keksimään mukamas uuden soittimen ja kehtaa esitellä mokomaa muoviromua ilman että edes moshaisi välillä. Ja siitä kerrotaan internetissä, vaikkei hänen uutta ja innovatiivista metallibändiänsä ole noteerattu kertaakaan Rumbassa saatika tällä sivustolla. Hehän ovat sentään, toisin kuin em. muovilelumies, selkeästi tarjonneet maailmalle vaikka mitä uutta soittamalla Iron Maidenia entistä nopeammin ja kovaäänisemmin.

  Eikä se nörtti edes soittanut Paranoidia!
  (no offence to CoB)

 19. +1 Vote -1 Vote +1reppu
  says:

  Sane on aika huono trolli.. Mutta itse kapistuksesta. Tästä voisi pienellä modaamisella muotoutua mainio uusi guitar hero kitara =)

 20. -7 Vote -1 Vote +1Sane
  says:

  (click to show comment)

 21. +1 Vote -1 Vote +1Legoinsinööri
  says:

  Jos se muoviläpyskä on vapaasti ohjelmoitavissa niin eiköhän siihen ne kitaran kielet saa halutessaan ja äänimaailma on myös vapaasti muokattavissa. Eiköhän videolla lähinnä demota toimivuutta.

 22. +1 Vote -1 Vote +1-
  says:

  Hieno keksintö, tollasella olis kyllä kiva rämpyttää ja sit vaikka ohjelmois sen soittamaan hyvää musaa välittämättä siitä mitä siihen näppäilee :D
  sane vois lakata itkemästä sitä lapsuuden vähäosaisuutta ja kasvaa aikuseks, katsos kun sinäkään et aina ole oikeassa :O
  ja kaikille muille, ÄLKÄÄ VÄITELKÖ TROLLIN KANSSA – SE VOITTAA AINA!!!

 23. +1 Vote -1 Vote +1makevuan
  says:

  Perhana…Tommonen ois ihan jees kampe. Vois olla mielenkiintoinen pelkästään päästä kokeilemaankin. Ja voi jumppeli noita muutamaa “kommenttia” :D

 24. Vote -1 Vote +1Rela
  says:

  Misa Äkkiä sarjatuotantoon ennenkuin öljyntuotanto hidastuu liikaa,hemmetti tuo keksintö on 10 vuotta myöhässa mutta jään mielenkiinnolla odottamaan kenties aivan uuden genren alkua..

 25. +1 Vote -1 Vote +1Venati
  says:

  @Sane
  http://www.youtube.com/watch?v=e8MFyDm3Yic&NR=1
  Siinä on Matt Musesta samantapaisen vekottimen kanssa ja kas kummaa, Muse on mailmanluokan yhtye, että shh vaan =)

  Varsin jännä systeemi on tuo Misa ja jos rahat saan opiskelijana riittämään niin ilman muuta tuommoinen löytyy piakkoin täältä nurkista hämmästyttämästä ihmisiä. Vähän tosin epäilyttää tuo tuntuma oikeaan kitaran ja basson jälkeen, mutta mielenkiinnolla odotan, että pääsen Misaa koittamaan.

 26. Vote -1 Vote +1Juippi
  says:

  “Sane on aika huono trolli.. ”

  Paras trollihan on tunnetusti trolli, jonka trolliudes ei ole itsestäänselvää. Tässä Sane onnistuu mielestäni erinomaisesti. Itse en ainakaan ole varma, että onko kyseessä trollaaja, vai normaalia sitkeämpi ja rääväsuisempi teini, joka on muutaman vuoden kitaraa rämpytettyään olevinaan niin puritaani ja aiheen parhaiten tunteva. Tämän tyylisiä kommentoijia nimittäin löytyy aina, kun esitellään uusia instrumentteja. Suurin osa heistä on tosissaan, mutta he kommentoivat yleinsä aihetta asiallisempaan sävyyn.

  Siistiltä lelultahan tämä kyllä näyttää, mutta taitaa olla vielä pitkä aika siihen, että vastaavilla laitteilla aletaan laajamittaisemmin musiikkia tekemään. Muusikot kallistuvat analogisempiin soittimiin ja tiskijukat sun muut ämseet ovat aika uskollisia dekeilleen ja sämplereilleen.

 27. Mietin kanssa tuota Musen kitaristin valohässäkkää, kun näin tämän postauksen. Onko kellään tietoa mikä vekotin tarkalleen Mattilla on kiinni skebassaan, vai oonko se jokin vain hänelle kyhätty systeemi.
  Nordjenskjöldin keikalla aikanaa ihmettelin, että mikä televisioruutu kaverilla on teipattu kitaraansa.

 28. Vote -1 Vote +1Legoinsinööri
  says:

Speak Your Mind

*