GAZ Volga GL 5000 on suunnitelma uudesta Volgasta

Ensimmäinen versio GAZ -mallinimeä kantavasta Volgasta valmistui jo 1956. Tämän jälkeen tuotanto on jatkunut ja viimeinen GAZ-malli suunniteltiin vuonna 1970. Nyt olisisi sitten aika paljastaa miltä GAZ näyttää nykyaikaistettuna designina ja tästähän vastaa kaksi venäläistä muotoilijaa. Lopputulos näkyy kuvissa. Ensimmäinen ei-neukku-suunniteltu GAZ on mallitarkennukseltaan 5000 GL.

GAZ 5000 GL Volga saa vääntönsä 3,2-litraisesta 296 hevosvoiman myllystä, ja tuota vääntöä ohjaillaan moottorista pyöriin kuuden manuaalivaihteen avustamana. Oveluutta urheiluautoon lisää idea viidestä ovesta, kaverit mukaan siis. Takahudlarikin on ovela, se aukeaa ylä- ja alapuolelta. Neliveto pitää piilin tiellä kurakelilläkin. Lähteemme tietää kertoa huhuista, että autoa ollaan todella harkitsemassa tuotantoon.

Lähteet: jalopnik.com, www.zercustoms.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (23 arviota, keskiarvo: 3.65/5)

Comments

 1. -1 Vote -1 Vote +1Jeppe
  says:

  Oho, yllättävän hieno, tosin eihän lopputulos ole koskaan samanlainen kuin konsepti, niin jos menee tuotantoon.

 2. -1 Vote -1 Vote +1Banned
  says:

  Niin odotellaanko nyt sitten se toiset 50 vuotta, että se siirtyy tuotantoon? Hintakin varmasti mukava. :P

 3. Vote -1 Vote +1PPH
  says:

  Mahtaa olla hyvä näkyvyys kun on noin matalat ikkunat. Muuten kyllä siisti, toivottavasti saavat tuotantoon.

 4. -1 Vote -1 Vote +1ettore
  says:

  Millos se mossejen tekeminen piti alottaa uudestaan?

 5. -1 Vote -1 Vote +1Jonttu
  says:

  Perhanan tyylikäs, mutta varmasti myös hintakin on porvariluokkaa.

 6. -9 Vote -1 Vote +1Pöpsö
  says:

  (click to show comment)

 7. +1 Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Kyllähän Lada Nivaakin tehdään vielä 30vuotta vanhalla reseptillä, niin miksei sitten vanhola volgiakin? Varmaan ottajia olisi halvalle ja luotettavalle autolle nykyisessä muovimaailmassa.

 8. Vote -1 Vote +1Wertti
  says:

  Veikkaanpa että katto ainakin tulee olemaan korkeampi tuotantoversiossa. Mutta ihan mielenkiintoista seurata mitä Venäjältä vielä tulee. Ladalta on myös ihan näyttäviä protoja esitelty.

 9. +1 Vote -1 Vote +1Tyyliä pitää olla
  says:

  Vuosiin ensimmäinen auto, josta mäkin muotoilun puolesta olisin kiinnostunut !

 10. -2 Vote -1 Vote +1kyll
  says:

  “varmasti tosi ympäristöystävällinen” Onha tämä nähty että lämpötila o nousis ja kovas. Itse suosittelen porukkaa ostamaan oikein saastuttavia autoja et saatas lämpötila oikeasta nousuun jos se nyt edes on mahdollista ihmisen toimilla. Aika hiljaa ovat olleet nyt piipittäjät ku o näit kunnon pakkasii ollu kokoaja T: Kpo -30c

 11. +1 Vote -1 Vote +1Make
  says:

  Onkohan siinä sähköiset lasinnostimet? GM ja Venäjä..

 12. +1 Vote -1 Vote +1observer
  says:

  Mikäli oikein katsoo keulaa ja muotoilun yleis teemaa, aika paljon on vaikutteita SAABin suuntaan¨ja hitunen Spykeriä. Sitten kun laskemma yhtälöön vielä venäläisen rahan jolla SAAB pelastettiin… tuloksesta en tiedä, enkä lähde sitä sen enempää kommentoimaan tai spekuloimaan, jokainen vetäköön itse omat johtopäätökset. Se on kuitenkin varmaa että komean näköinen on konsepti.

 13. Vote -1 Vote +1Ile
  says:

  Tuosta ei auto enää komistu. Toivottavasti tulee tuotantoon,taitaa hinta kyllä olla sellainen,että ainakaan mulla ei ole varaa,mutta jos olisi,ostaisin varmasti. Kerrassaan upea!

 14. Vote -1 Vote +1Aida
  says:

  Nizhnij Novgorod on n,400,000 asukkan kaupunki n.800km moskovasta itään, siellä on UAZ auto tehdas,joka on kooltaan sitä luokkaa,kun lahden tehdas tekee vaivoin yhden auton/pv tästä tehtaasta tulee yli 50 autoa/pv. niin se maailma muuttuu kun vanha 2000 luvun aito Detoitissa tehty Plymouth Breese tätä mallia nyt tehtään nimellä Volka Siper, UAZ konserni.

Speak Your Mind

*