Anna Ter Haar: Cinderella’s Chair on Tuhkimon palli

Hollantilainen Anna Ter Haar ottaa uutta näkökulmaa Tuhkimoon tuolien sekä pallien muodossa. Cinderella’s Chair -projektissa on ollut ideana käyttää lasia proteesina tuoleille. Lasihan tunnetaan helposti särkyvänä materiaalina, eikä sitä käytetä kovinkaan usein rakennusmateriaalina kantavissa rakenteissa. Lasi on tässä tapauksessa puhallettu suoraan tuolin puuttuvan jalan paikalle ja on näin pysyvä osa tuolia. Tuolit kestävät istumista.

Tässä voisi myös pohtia Tuhkimotarinaa itsessään. Eikös se olisi hurjan vaarallista pitää lasikenkiä. Sellainen kun menee rikkin, niin jalka ei varmaankaan korjaannu koskaan entiselleen. Oliko tämä sitten tarinan jonkinlainen vertauskuva vai ei, siitä en tiedä. Itse tulin ajatelleeksi asiaa vasta äsken. Eikö muuten ollutkin ovelaa, että Tuhkimossa hiiristä tuli hevoset ja hevosesta ajuri. Ainakin Disneyn versiossa, muista en tiedäkään.

Lähde: www.annaterhaar.nl (via www.todayandtomorrow.net)

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (26 arviota, keskiarvo: 2.08/5)

Comments

 1. +4 Vote -1 Vote +1sup
  says:

  Rumia+epäkäytännöllinen, en tykkää yhtään

 2. Vote -1 Vote +1EnerGy
  says:

  Malli on hieno ja muodot varsin kurvikkaat

 3. Mitenköhän tuo oikein liittyy tuhkimoon, olisiko se lasinen ‘kenkä’ tuolilla, en tiedä. Ja muuten eikös siitä kissasta tullut ajuri ja hevosesta vaan komiampi hevonen (oma muistikuvani)

 4. Vote -1 Vote +1Jukkaerkki
  says:

  Ei kannata keikkua..

 5. +6 Vote -1 Vote +1reppu
  says:

  Erikoinen. + tissit!!

 6. Vote -1 Vote +1Markku
  says:

  Mikäköhän mahtaa olla tuolin painoraja?
  En usko sen kestävän esim. omaa painoani (yli 100kg) kovinkaan hyvin.

Speak Your Mind

*