Testissä Battery Energy Shot

Tällä kertaa testattavana tuotteenamme on Sinebrychoffin valmistama Battery Energy Shot nimeä kantava energiajuoma ”shotti”.

Ensinäkään tuote ei maistu normaalilta Batteryltä lähes lainkaan ja muutenkin siinä on jonkinnäköinen kummallinen sivumaku, joka todennäköisesti johtuu makeutusaineina käytetyistä E950:stä ja E951:stä (asesulfaami K ja aspartaami). Lisäksi shotissa on erittäin epämiellyttävä jälkimaku.  Tuotteessa, ainakaan omassani, ei ollut ollenkaan hiilihappoja. Todennäköisesti maku olisi parempi, jos makeutukseen oltaisiin käytetty sokeria. Lisäksi tuote ei piristämyt allekirjoittanutta ollenkaan, kamala maku vain säpsäytti. Tuotteella on huono hinta-laatusuhde, 60ml pullo maksoi 1,85€, josta voimme lasekea litrahinnaksi 30,8€/l, joka on aivan järkyttävä määrä rahaa tällaisesta litkusta, ottaen huomioon ettei pullossa ole lainkaan panttia. Allekirjoittaneelle ei ole täysin valjennut syytä, miksi tehdä energiajuomista shotteja, kun markkinoilla on jo 0,5 l pulloja, 0,33 l tölkkejä ja energiapurkka ja -mehujäätä.

 • 60 ml Battery Energy Shottia sisältää:
Kofeiini:
90 mg
Tauriini:
400 mg
Niasiini:
19 mg/120 %*
Pantoteenihappo:
3,6 mg/60 %*
B12-vitamiini:
1,5 µg/60 %*
 • 100 ml normaalia Batterya sisältää:
Energia:
50 kcal/210 kJ
Tauriini:
400 mg
Kofeiini:
32 mg
Niasiini:
8,0 mg/44 %*
Pantoteenihappo:
2,0 mg/33%*
B6-vitamiini:
1,8 mg/ 90%*
B2-vitamiini:
0,6 mg/ 38%*
B12-vitamiini:
1,0 µg/100%*

*vuorokautisen saannin vertailuarvosta

Ainesosat: Vesi, happamuudensäätöaineet (sitruunahappo E330, dinatriumsitraatti E331 ja trikaliumsitraatti E332), tauriini, maltodekstriini, kofeiini, aromit, makeutusaineet (aspartaami E951 ja asesulfaami K E950), säilöntäaineet (kaliumsorbaatti E202 ja natriumbentsoaatti E211), vitamiinit (niasiini, pantoteenihappo ja B12), guaranauute, värit (sokerikulööri E150d ja riboflaviini E101). Sisältää makeutusaineita ja fenyylialaniinin lähteen.

Arvosanaksi annan 1/5

Kommentit

 1. Eebr sanoo

  (click to show comment)

 2. Tervis sanoo

  (click to show comment)

 3. sanoo

  (click to show comment)

 4. simopekka sanoo

  (click to show comment)

 5. Julliboi sanoo

  (click to show comment)

 6. pollu sanoo

  (click to show comment)

 7. Apple boy (vanha johannes) sanoo

  (click to show comment)

 8. reppu sanoo

  (click to show comment)

 9. puupää sanoo

  (click to show comment)

 10. yrjö sanoo

  (click to show comment)

 11. enertantta sanoo

  (click to show comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


× yhdeksän = 45