Tässä on erittäin mielenkiintoinen tapaus äänimaailmasta. Diego Stocco (www.diegostocco.com) on pistänyt kasaan melkoisen hienot kotisivut, joilla kannattaa viettää aikaa katsellen videoita ja kuunnellen sävellyksiä. Pienenä läpileikkauksena voisi sanoa, että hän rakentaa instrumentteja lähes mistä tahansa ja mm. säveltää improvisoiden näitä instrumentteja soittaen. Tekninen osaaminen ja musiikillisuus ovat myös tällä hepulla hyvin hanskassa. Kaikin puolin ammattimainen ote. Italialaisen 1976 syntyneen Diegon musiikkia on kuultu myös useassa tietokonepelissä sekä leffatrailereissa.

Katsoin Diegon videon puun käyttämisestä instrumenttina ja samoilla aallonpituuksilla liikun itsekin. Kekseliästä käyttää stetoskooppia vahvistimena ja mikrofonitkin voi näköjään teipata sormiin. Ja jos hänen sivuilleen eksytte, niin katsokaahan myös musiikkia palavasta pianosta.

Bonsaipuun käyttäminen instrumenttina onkin sitten luonteva jatko ”tavalliselle” puulle. Diego kertoo: ”Olen aina pitänyt bonsai-puista, ja halusin kokeilla musisoida pienemmän puun kanssa. Ostin Bonsain ja nauhoitin tämän kokeellisen biisin. Pohjana sävellykselle käytin matalinta nuottia, jonka sain soitettua puusta. Lehtien soittamisen lisäksi käytin jousia ja pianon vasaraa sekä pensseliä. En käyttänyt syntetisaattoria tai sampleja vaan kaikki äänet on nauhoitettu suoraan puusta ja käytetty sellaisenaan. Toivottavasti pidätte!”

Lähde: www.diegostocco.com (via www.uniquedaily.com)

Edellinen artikkeliTestissä Battery Energy Shot
Seuraava artikkeliPhotoshop CS5 ymmärtää kuvan sisällön