Uusiseelantilaispyöräilijä sai oikeudelta luvan ajaa alasti

Käsite vapaudesta voi tarkoittaa eri ihmisille useita eri asioita. Esimerkiksi rikolliselle vapaus voi tarkoittaa linnatuomion päättymistä. Juuri 18 vuotta täyttäneelle vapautta voi olla tehdä itse, vanhemmista riippumatta omat päätöksensä. Vapautta voi myös olla oikeus polkea pyörällä ympäriinsä alasti, niin kuin tässä tapauksessa. Pyöräilyä alasti harrastava Uusiseelantilaismies Nick Lowe koki kuitenkin hetkellisen kolauksen vapaudentunteelleen, kun ohi ajanut autoilija soitti alastomuudesta järkyttyneenä poliisit paikalle. Autoilijan kanssa samoila linjoilla ollut poliisi mätkäisi viiman vapaudesta nauttineelle pyöräilijälle 200 dollarin sakot “loukkaavasta käyttäytymisestä”.

Herra Lowe ei kuitenkaan tyytynyt kohtaloonsa, sillä hän oli sitä mieltä, että julkisilla teillä alasti pyöräilemisen ei pitäisi loukata ketään. Puolustuksessaan pyöräilijä esitti muiden muassa esimerkkejä useista alastomuutta sisältävistä tempauksista, joissa osallistujien paljas pinta oli virkavallan toimesta toleroitu. Todisteiden valossa tuomioistuin ei voinut muuta, kuin olla syytetyn kanssa samoilla linjoilla. Jutun tuomari Denis Clifford linjasi, että julkisilla teillä alasti pyöräileminen ei loukkaa ketään, ja sakkotuomio kumottiin.

n
Pitäsikö Suomessa sallia alasti pyöräileminen julkisilla teillä?
Näytä tulokset

Lähteet: stuff.co.nz ja  treehugger.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (15 arviota, keskiarvo: 2.67/5)

Comments

 1. +11 Vote -1 Vote +1keke
  says:

  Olin vastaamassa “Joo tottakai!”, mutta sitten muistin millaisia laardeja suomi on pullollaan..

 2. Vote -1 Vote +1Lazzu
  says:

  Suomessa tammi-helmikuun vaihteessa vois ajella pyörällä alasti.

 3. +6 Vote -1 Vote +1Ewokki
  says:

  Aivan sama miten pyöräilevät kunhan eivät päälle tule.

 4. +6 Vote -1 Vote +1Aileron
  says:

  Kesähelteillä naispuoleiset pyöräilijät/lenkkeilijät vievät jo valmiiksi huomiota, mites tämän uudistuksen jälkeen olisi?

 5. +6 Vote -1 Vote +1juu
  says:

  toki mutta vain naiset ja tietyt mittasuhteet omaava

 6. -1 Vote -1 Vote +1RedBaron
  says:

  Tulin juuri ulkoa polkemasta polkupyörällä ja jos en olisi pitänyt päälläni heijastinliiviä sekä hihoissa pidettäviä vilkkuvia heijastinnauhoja, olisin saattanut löytää itseni kuormaauton puskuriin liiskautuneena. Oikeasti tekee aika keljua ajaa pyörällä pidempää matkaa ilman housuja, se on ihan penkistä kiinni mutta yleensä se polkupyörän penkki on suunniteltu vaatteita vasten hinkattavaksi.
  Ilman mitään housuja taitaa aiheuttaa komeat & kivuliaat hiertymät reisien sisäpinnoille ja jortikkakin voi ärsyyntyä. Tuohon jälkimmäiseen voisi auttaa sellainen “Borat” tyyliset housut.

 7. +1 Vote -1 Vote +1Iiro
  says:

  Joo, ja samantien julkinen masturbointi lailliseksi kanssa. Kun kielletään vain ejakulointi julkisilla paikoilla, niin se ei paljon tuosta eroa. Sitten on kaikilla kiva olla ja elää.

 8. +1 Vote -1 Vote +1Nakupelle
  says:

  Nyt eikun heti kokeilemaan —>

 9. +1 Vote -1 Vote +1yuho
  says:

  Tuohon hiertymiseenhän auttaa vaseliini. Perässä tulevalla on metka näköala ku edessä paahtaa alaston mies karvainen perse paljaana, kulkuset edessä helkkyen ja vaseliini roiskuu tienlaitaan

 10. Kunhan alaston pyöräily tulee sallituksi vain nuorilta naisilta niin hyvä homma. Ei taia tämä poika enää kaupungille mennä jos jotain mummoja alasti pyöräilömässä.

  Ainiin, myös 70 kilon painoraja tähänkin.

 11. +1 Vote -1 Vote +1ams
  says:

  Pyöräilköön ihmiset alasti jos huvittaa,monella ei vaan pokka semmoseen riittäis,ei ainakaan itselläni. Mutta mikäs siinä ihmiskehoa peittelemään,syntyihän ihminenkin alasti..

Trackbacks

 1. [...] kerran eilen puhuimme vapaudesta, niin otetaanpas tänään vuorostaan aiheeksi onni. Onni tai onnellisuus on ehkäpä jopa vielä [...]

Speak Your Mind

*