Uusiseelantilaispyöräilijä sai oikeudelta luvan ajaa alasti

Käsite vapaudesta voi tarkoittaa eri ihmisille useita eri asioita. Esimerkiksi rikolliselle vapaus voi tarkoittaa linnatuomion päättymistä. Juuri 18 vuotta täyttäneelle vapautta voi olla tehdä itse, vanhemmista riippumatta omat päätöksensä. Vapautta voi myös olla oikeus polkea pyörällä ympäriinsä alasti, niin kuin tässä tapauksessa. Pyöräilyä alasti harrastava Uusiseelantilaismies Nick Lowe koki kuitenkin hetkellisen kolauksen vapaudentunteelleen, kun ohi ajanut autoilija soitti alastomuudesta järkyttyneenä poliisit paikalle. Autoilijan kanssa samoila linjoilla ollut poliisi mätkäisi viiman vapaudesta nauttineelle pyöräilijälle 200 dollarin sakot ”loukkaavasta käyttäytymisestä”.

Herra Lowe ei kuitenkaan tyytynyt kohtaloonsa, sillä hän oli sitä mieltä, että julkisilla teillä alasti pyöräilemisen ei pitäisi loukata ketään. Puolustuksessaan pyöräilijä esitti muiden muassa esimerkkejä useista alastomuutta sisältävistä tempauksista, joissa osallistujien paljas pinta oli virkavallan toimesta toleroitu. Todisteiden valossa tuomioistuin ei voinut muuta, kuin olla syytetyn kanssa samoilla linjoilla. Jutun tuomari Denis Clifford linjasi, että julkisilla teillä alasti pyöräileminen ei loukkaa ketään, ja sakkotuomio kumottiin.

n
Pitäsikö Suomessa sallia alasti pyöräileminen julkisilla teillä?
Nyt tulokset

Lähteet: stuff.co.nz ja  treehugger.com

Kommentit

 1. RedBaron sanoo

  (click to show comment)

 2. Iiro sanoo

  (click to show comment)

 3. yuho sanoo

  (click to show comment)

 4. sanoo

  (click to show comment)

 5. ams sanoo

  (click to show comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


+ kaksi = 6