Victorinox Secure – tiedot turvassa

Jo ensimmäisten tallenteiden ajoista juurensa juontava ainainen kilpailu tietoturvan ja sen murtajien kanssa on yhä käynnissä. Aina kun keksitään uusi tapa salata tietoja, keksii joku uuden tavan kaivaa ne esille. Sveitsiläinen linkkuveitsivalmistaja Victorinox, joka on myös aiemmin laajentanut toimintaansa erilaisiin usb muisteihin, tuo markkinoille mahdollisimman turvallisen usb-tikun.

Victorinoxin kehittämän laitteen ominaisuuksiin kuuluu mm. sormenjälkitunnistin, lämpösensori ja itsetuhomekanismi. Lämpösensorin myötä tikun tietoja ei saa esille pelkän irrallisen sormen avulla ja itsetuhomekanismi puolestaan tuhoaa koko laitteiston polttamalla, mikäli tikkua koitetaan avata väkisin. Lisäksi linkkuveitsen malliin rakennetusta muistista löytyy LED-lamppu , kuulakärkikynä, sakset, veitsi, kynsienteroitin (tunnetaan myös kynsiviilana), ruuvimeisseli sekä avainrengas.

Lontoossa tapahtuneessa julkistustilaisuudessa tarjottiin yrityksen mukaan n.150000 dollaria hakkerille, joka pystyisi kyseisen laitteen suojauksen murtamaan. Palkinto jäi lunastamatta. Muistilinkkuveitsiä löytyy 8GB, 16GB ja 32GB kokoisina, hintahaarukalla n.50-200 e.

Lähde

Syma helikopterit ja muut hurjat radio-ohjattavat RC-lelut Superkauppa verkkokaupasta

Comments

 1. jompukka says

  (click to show comment)

 2. Qwirzounexx says

  (click to show comment)

 3. Saba says

  (click to show comment)

 4. Altsu says

  (click to show comment)

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *