Biologit löysivät ensimmäisen monisoluisen eläimen joka pärjää kokonaan ilman happea

Perinteisesti yksi tutkijoiden asettamista edellytyksistä maan kaltaiselle elämälle on happi. Pitkään on ajateltu että ilman yhteyttämällä tuotettua happea tuntemamme kaltainen elämä ei yksinkertaisesti olisi mahdollista. Uuden, välimeren pohjasta tehdyn löydöksen myötä tämäkin tiukkaan juurtunut käsite on nyt joutumassa romukoppaan.

Äskettäin välimeren pohjasta hapettomasta ympäristöstä löydetty uusi Haarniskaislaji on tukijoiden näkökulmasta täysin uniikki löydös, sillä tällä ei ole lainkaan mitokondriota, jonka avulla kaikki muut tunnetut kompleksiset eläimet muuntavat ravinteet ja hapen energiaksi. Mitokondrioiden sijaan löydetyllä haarniskaisella on Hydrogenesomeja, joiden avulla eläin kykenee tuottamaan energiaa ravinteista täysin ilman happea. Vaikka vastaavaa on nähty aikaisemmin joillain yksisoluisilla, bakteerin kaltaisilla eliöillä, niin tähän mennessä ei vielä koskaan näin monimutkaisella elämänmuodolla.

Tavallaan nyt tehty löydös avaa aivan uusia skenaarioita myös Maapallon ulkopuolisen elämän etsijöille. Kenties viimein voitaisiin jopa luopua käsityksestä, että maapallolla tunnetun kaltainen elämä vaatisi planeettamme kaltaisen ilmakehän.

Lähde: wired.com

Syma helikopterit ja muut hurjat radio-ohjattavat RC-lelut Superkauppa verkkokaupasta

Comments

 1. Pdsfoj says

  (click to show comment)

 2. Pdsfoj says

  (click to show comment)

 3. Henkka says

  (click to show comment)

 4. heijahui says

  (click to show comment)

 5. Tive says

  (click to show comment)

 6. RedBaron says

  (click to show comment)

 7. says

  (click to show comment)

 8. realisti says

  (click to show comment)

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *