Young Explorer on lapsen ensimmäinen toimistonurkkaus

Tässä on tavallaan masentava lelu, toimistonurkkaus. Lelu on suunnattu 3-7-vuotiaille ja myyjän sivujen markkinointipuhe on sinällään varsin toimiva, kuitenkin. Lyhyesti referoituna: “Tässä teknologian ajassa on ensisijaisen tärkeää että lapset oppivat tietokoneista niin varhain kuin mahdollista. Tässä oppii ajattelutaitoa sekä ongelmanratkaisua. Hankkimalla tällaisen ohjelmistolelun lapselle vanhemmat osoittavat tuntevansa informaatioteknologian tärkeän roolin lapsen oppimisympäristössä.”

Syrjään siis käpylehmät ja hippa sun muut. Nyt täytyy opetella analyyttinen ajattelu jo 3-vuotiaana. Toisaalta tuotteen arvosteluissa joku toteaa, että kirjaston lastenosastolla tällainen on saanut lasten suuren suosion. Mutta entä ne kirjat?

Kalusteen kuvaus: Työpöytä, hiirialusta, kahdenistuttava tuoli, lukittavat lokerot, tietokoneen johdot piilossa sekä lukittavat pyörät.

Tietokone: Think Centre PC, DVD-asema, 1Gt RAM, 160Gt kovalevy, 10/100 Ethernet, MS Windows, Äänentoisto, 19-tuuman näyttö, oppimisnäppäimistö ja lasten koon hiiri.

Ohjelmisto: Millie’s Math House®, Sammy’s Science House®, Bailey’s Book House®, Trudy’s Time and Place®, Thinkin’ Things®.

Hinta: 2599,99 dollaria.

Tai ehkä olen väärässä. Ehkä tämä ei ole masentava. Ehkä tämä on nykypäivää. Tai ehkä vika on minussa.

Lähde: www.littletikes.com (via gizmodo.com)

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (21 arviota, keskiarvo: 1.95/5)

Comments

 1. +14 Vote -1 Vote +1Kelju
  says:

  Hinta on ainakin masentava rautaan nähden.

 2. Ainakin masentavan hintainen. Kyllä tuollaisen itse varmaan rakentaisi helposti alle tonnilla.

 3. +2 Vote -1 Vote +1Jeps
  says:

  MS Windows

  justjust.

 4. +4 Vote -1 Vote +1zanuha
  says:

  Tai sitten voi ostaa parilla sadalla minikoneen gigantista ja ettiä vanhan kuvaputkinäytön kaatopaikalta ja tehdä 30 senttiä korkean tuolin ja son siinä, 2400 euroa säästetty.

 5. +5 Vote -1 Vote +1Ingenjöör
  says:

  Aika turhake minusta. Eivätkö voisi tehdä tavalliselle PC:lle lapsille suunnattuja ohjelmistoja? Muutamalla kympillä saa tavallisen pöytäkoneen raadon joka ajaisi saman asian…

 6. +8 Vote -1 Vote +1Jou
  says:

  Voi perkele, mitä idioottimaisuutta. Lapset/nuoret viettää muutenkin niin paljon aikaa koneella, ettei sen opetteluun tarvita tuollaista 2600 dollarin rahareikää.

 7. +3 Vote -1 Vote +1Jojo
  says:

  $2600 noin surkeesta koneesta ja parista muovinpalasta?! Johan on riistoa ja tyhmä amerikkalaiset tietty menee ja ostaa kun hemmotellut kakarat niin tahtoo.

 8. +1 Vote -1 Vote +1Noutaja
  says:

  Eikös ruudun tuijottaminen alapuolelta ole silmiä rasittavaa?

 9. +4 Vote -1 Vote +1Pdsfoj
  says:

  @Jojo: Luuletko etteivät suomalaiset olisi tarpeeks tyhmiä ostaakseen tuollaisen jos jossain myytäisi? Kyllä useimmat olisivat…

 10. +1 Vote -1 Vote +1Sinipiika
  says:

  Ai että nyt aletaan turruttaa lasten mielikuvitusta jo tuossa iässä? Eiköhän sitä tule istuttua koneella ihan tarpeeksi myöhemmässäkin iässä. En ole muutenkaan ikinä ymmärtänyt miksi noin pienien taaperoiden pitäisi käyttää yhtään mitään elektronisia laitteita.

  PS. Ja hinta on aivan törkeä.

 11. +1 Vote -1 Vote +1Ssammy
  says:

  Minä kun olen nähnyt tälläisiä leikkipisteitä isoissa kaupoissa, apteekeissa ja ties missä paikoissa joissa lapsi jätetään tietokoneelle leikkimään aikuisten asioidessa. Ei uutta, tämäkin on korvannut kaikkialla lastenpisteissä ne vanhat “piirretty-nurkat”.

 12. +4 Vote -1 Vote +1Jeppe
  says:

  Tähän vielä leikkikellokortit ja leikkiajanseurantajärjestelmä, niin alkaa toimistoelämän realiteetit selvenemään muksuille.

  “Ollaan tuossa äipän kanssa huomattu että leikkitoimistossa vietetty aika ei vastaa leikkisopimuksessa sovittua, ajateltiin että annetaan sen nyt tällä kertaa mennä läpi ja vähennetään se sitten viikkokarkeista”

Speak Your Mind

*