The Daily Ape Show – Apinashow levittää Suomi-kuvaa Shanghain takseihin

Shanghain Maailmannäyttelyn käynnistyessä toukokuun alussa alkavat Shanghain 9000 taksia näyttämään televisioissaan The Daily Ape Show -ohjelman Suomi-jaksoja. Jaksot pyörivät takseissa toukokuun ajan, ja jopa 13 miljoonan taksikyytiläisen arvioidaan näkevän ne.

Shanghain maailmannäyttelyä varten luoduissa Suomi-jaksoissa animoidut apinat Mauri ja Pekka toimivat oppaina Suomeen ja suomalaisuuteen. He esittelevät suomalaisten ylpeyden aiheita kuten laadukasta koulutusjärjestelmää ja korkeatasoista innovaatioteknologiaa. Show rikkoo perinteisiä käsityksiä suomalaisuudesta ja pyrkii päivittämään maailmalla vallitsevan Suomi-kuvan 2010-luvulle.

The Daily Ape Shown takana on Niko -Lentäjän Poika -elokuvan tuottaja Anima Vitae Oy.

Sarja on Suomessa ja muualla maailmassa nähtävissä osoitteessa www.dailyape.com. Kiinassa sarja on dubattu kiinaksi. Taksien lisäksi sarja leviää paikallisten sosiaalisen median kanavien kautta.

Maailmannäyttelyä varten on tehty kuusi kahden minuutin pituista jaksoa ja kaksi erikoisspesiaalijaksoa 27.5. olevan Suomi-päivän kunniaksi.

Ensimmäinen jakso tuli ulos Suomen kulttuuriohjelman puitteissa 29. maaliskuuta, ja sen jälkeen jaksoja on julkaistu ja tullaan julkaisemaan englanniksi ja kiinaksi kerran viikossa.

Tekijät:

Anima Vitae on kehittänyt The Daily Ape Show -sarjan kansainvälisille animaatiomarkkinoille. Show käsittelee maailmalla tapahtuvia ajankohtaisia asioita ja ilmiöitä, mutta ihmisten sijasta maailman asukkaita ovatkin apinat. Sarjan tuotannossa hyödynnetään talon sisällä kehitettyä digital muppetry (digitaalinen apinointi) teknologiaa. Teknologia mahdollistaa perinteisen käsinukke-ilmaisun yhdistämisen tietokonepohjaiseen animaatioon.

Sarjan tuottajina toimivat Petteri Pasanen ja Kalle Määttä. Ohjauksesta vastaa Mikko Pitkänen ja digitaalisesta apinoinnista sekä animaatiosta Aki Martikainen. Käsikirjoittajina ja englanninkielisinä ääninä sarjassa kuullaan Stan Saanilaa ja Andre Wikströmiä.

www.dailyape.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (17 arviota, keskiarvo: 4.24/5)

Comments

 1. +3 Vote -1 Vote +1keijo-annikki
  says:

  Jäi vaivaamaan tuo jutun aloitus: “Shanghain 9000 taksia” Oikeastihan Shanghaissa on n.40-50 tuhatta taksia. Vai oliko tässä tarkoitus kertoa, että vain osassa (9000:ssa) aloitetaan näyttämään tuota mainosta?

 2. +2 Vote -1 Vote +1juupa juu...
  says:

  Toi linkki valittaa sisäisestä tiedonvälitysvirheestä.

 3. +4 Vote -1 Vote +1Ville
  says:

  Lähdin katsomaan asenteella “Vittu mitä paskaa. Taas saa hävetä Suomea:(“, mutta toihan oli ihan hauska! Jäi vain ihmetyttämään miksi toinen apinoista oli tehty ihan Sedu Koskisen näköiseksi? Meinaako se perustaa baarin shanghaihin?

 4. +4 Vote -1 Vote +1Juuzoboy
  says:

  Ihan hyvä mutta miks just apinoita?

 5. +2 Vote -1 Vote +1Niko
  says:

  Kuulostaa että ääninä olisi suomenruotsalaiset, Stan Saanila ja André Wickström.

 6. Vote -1 Vote +1Rami
  says:

  “Kuulostaa että ääninä olisi suomenruotsalaiset, Stan Saanila ja André Wickström.”

  Yleensä kannattaa lukea itse artikkelit ennen kommentointia. Ääninäyttelijät mainitaan lopussa.

 7. +1 Vote -1 Vote +1Pena
  says:

  keijo-annikki: vain osassa Shanghain takseja on TV:t

 8. Vote -1 Vote +1Lao Ma
  says:

  Aukeaako linkki Suomessa? Täällä Kiinassa ainakin on pimeänä. (Sensuroitu?)

 9. Vote -1 Vote +1Jyrki
  says:

  Linkki toimii kyllä Suomessa, samoin videot.

 10. Vote -1 Vote +1JEA
  says:

  Ainakin tuo ylempi linkki viittaa osoitteeseen http:///, mutta alempi linkki on ok.

 11. Vote -1 Vote +1JuhoS
  says:

  Samoin kuin Juuzoboy, jäin miettimään miksi juuri apinoita? Miten apinat liittyvät Suomeen tai mitä apinoilla oikein pyritään kuvaamaan?

  Eikö esimerkiksi karhu ja kettu parivaljakko olisi toiminut paremmin? Ainakin karhu hahmo olisi sopinut Stan Saanilaan kuin nakutettu :D

  Muuten sisällöltään animaatiot ovat hauskoja.

 12. Vote -1 Vote +1ape
  says:

  9000 taksilla tarkoitetaan tässä niitä “expo-takseja” mitkä otettiin käyttöön juuri ennen expoa. pitääkin joku päivä tässä ottaa sellainen ja käydä katsastamassa se video, ku ei toimi tuo video tämän Kiinan nettisensuurin takia.

Speak Your Mind

*