Chris Conte: Biomechanical Mike Stand, biomekaaninen mikkiteline

Chris Conte työskenteli aikoinaan proteesien parissa, mutta vaihtoi alaa taiteilijaksi. Kuten kuvasta näkyy, osa proteesimaailmasta on saanut Chrisin teoksessa uudenlaisen ilmeen. Adam Gontier laulaa Three Days Grace -bändissä ja näki kuvan alkuperäisestä biomekaanisesta kädestä, jonka Chris oli tehnyt. Laulaja soitti ja kysyi voisiko kädestä valmistaa mikkitelineen. “Hell yeah, it can be done”, vastasi Chris.

Ongelmaksi osoittautui, että tilaaja halusi vasemman käden ja teos oli oikea käsi. Tämän vuoksi käsi täytyi purkaa palasiin ja koota toisin päin. 11 silikonimuotin avulla valettiin lopulta kolme mikkitelinekättä ruostumattomasta teräksestä. Yksi jäi valmistajalla, kaksi meni asiakkaalle, joista toinen kiertueita varten varalle. Valmistusprosessi kesti kolme kuukautta.

Chris sanoo tekevänsä taiteenaan “sellaisia juttuja, jotka tahtoisi omistaa”. Teokset myös heijastelevat kiinnostusta kehittyneeseen teknologiaan, kyberneettisiin organismeihin sekä muinaisjäänteisiin. Hän kuvailee teoksiaan sanalloilla kybermekaaninen veistos.

Lähde: www.wired.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (20 arviota, keskiarvo: 4.15/5)

Comments

 1. Studio Happokadulle heti tälläisiä!

 2. +6 Vote -1 Vote +1opo
  says:

  Biomekaaninen? Pelkästään mekaaniselta tuo näyttää….

 3. Vote -1 Vote +1TheLemon
  says:

  Biomekaaninen? Näen kyllä mekaniikan, mutta en bioa.

 4. Vote -1 Vote +1zanuha
  says:

  Sanalloilla?

 5. Vote -1 Vote +1Wertti
  says:

  Oikein hieno, sopisi ehkä jollekin Kraftwerk, tai muulle robottimeininkibändille hyvin. Tai sitten jollekin industrialheavya soittavalle. Tästä kyseisestä Three Days Grace:stä en ole koskaan kuullutkaan, tiedä sitten mitä soittavat.

 6. +4 Vote -1 Vote +1aera
  says:

  “Biomekaaninen? Pelkästään mekaaniselta tuo näyttää….”

  Bio viittaa johonkin orgaanisen ja tuossahan aika selkeästi orgaanisia muotoja (luusto, jänteet). Materian ei tarvitse olla orgaanista.

Speak Your Mind

*