Arabiemiraateissa saa kultaa automaatista

Maailman talouskriisin syvetessä kullan arvo rikkoo jatkuvasti uusia ennätyksiä. Arvostettu metalli on siis oiva kohde sijoittaa omaisuutensa ilman pelkoa inflaation vaikutuksista. Saksalainen yrittäjä Thomas Geisler oivalsi, että kultaan sijoittamisen pitäisi olla paljon nykyistä helpompaa. Kultaa pitäisi siis tietenkin voida nostaa automaatista samaan tapaan, kuin käteistä rahaakin. Idean tuloksena syntyi kullatulla ulkokuorella varustettu kulta-automaatti, joka otettiin ensin testikäyttöön Saksassa vuonna 2009. Laitteen keksijä päätyi kuitenkin siihen tulokseen, että sopivampi sijoituspaikka automaatille olisi Emirates Palace Hotelli, Abu-Dhabissa. Automaatista on saatavilla jopa 320 eri kultaesinettä, kultakolikoista aina 10 gramman kultaharkkoihin. Lähitulevaisuudessa valikoimiin on tulossa myös Emirates Palace hotellin logolla varustettu kultaharkko, josta saa vaikka kivan matkamuiston hotellivisiitin päätteeksi.

Maksutapana kulta-automaatissa käy tällä hetkellä ainoastaan paikallinen käteinen valuutta. Luottokorttiominaisuus on kuitenkin tulossa mukaan pian. Vaikka kultaesineiden hinnoista ei ole tietoa, niin kultagrammana maailmanmarkkinahinta on tällä hetkellä 32,22 euroa grammalta. Kymmenen gramman kultaharkon arvo on siis noin 322 euroa.

Lähde: news.xinhuanet.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (15 arviota, keskiarvo: 4.13/5)

Comments

 1. +1 Vote -1 Vote +1silent
  says:

  Miksi?

 2. Vote -1 Vote +1tarkkailija
  says:

  Tälläinen automaatti löytyi aikoinaan myös suomesta (1970-1990?), muistaakseni Kluuvinkadulla oli KOP:n maksu/otto-piste jossa oli alakerrassa automaatti, johon oli ladattu kulta- ja hopeakoliokoita sekä 10g “kultaharkkoja”. Itselläni on vielä tuo harkko tallessa.

 3. Vote -1 Vote +1zanuha
  says:

  Njuu, jos ei jaksa potkaista ovea sisään, voi vaikka puukolla rapsuttaa kultaa kyljestä.

 4. +1 Vote -1 Vote +1niinpä
  says:

  On ollut ihan hyvä säästämistapa tuo kulta. Sitäpaitsi inflaatiokorjattu kullan hinta viime “kultakuumeen” huipussa 1980 olisi reilusti päälle 2000 dollaria unssilta nykyrahassa. Hinta tänään 1228 dollaria, siis kullan hinnan nousulle on vielä hyvin varaa. http://goldprice.org/inflation-adjusted-gold-price.html

Speak Your Mind

*