Sharp esittelee HD-video 3D-kännykkäkameran

Hilavitkuttimessa on esitelty viime aikoina jonkin verran 3D-videokuvaa kuvaavia ja toistavaa laitteistoa. Sharp heittää lisää löylyä kehiin ja esittelee 3D-videokameran kännyköihin. Pikkuinen mökkylä isketään kiinni kännykän kantaan ja se kuvaa kahdella linssillä hd-tasoista videokuvaa. Myös still-kuvat tietenkin luonnistuvat tältä laitteelta. Videota kuvataan kahdesta kamerasta erillisiin tiedostoihin ja mitä ilmeisimmin nämä sitten liitetään editointiohjelmistolla yhdeksi 3D-kokemukseksi.

Jännää sinällään että Sharp esittelee tämän kameran erillisenä kun ei itse valmista kännyköitä. Varmaankin markkina-arvoa testataan ja seuraavaksi etsitään yhteistyökumppaneita. Tosi kiva nähdä että 3D-teknologia tulee näin äkkiä joka tuutista. Mukana on tietenkin ilmaa ja pitämättömiä lupauksia siitä, että tämä oikeasti mullistaisi mitään. Ja kolikon kääntöpuoli on turhan 3D-krääsän tuottaminen maailmaan.

Toisaalta nyt kun digikamerat eivät enää voi pullistella megapikselien lisäämisellä ja video näyttää jämähtäneen hd-tasoon niin tällaisella teknologialla saattaa olla Amerikassa kaivattua wow-efektiä. Seuraavaksi sitten kolmiulotteiset videopuhelut kännykällä?

Lähde: www.designboom.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (13 arviota, keskiarvo: 4.23/5)

Comments

 1. +11 Vote -1 Vote +1S-252
  says:

  Muuten vallan vänkä, mutta siinä on tekninen ongelma joka johtunee kännyköiden koosta: linssien väli pitäisi olla suurin piirtein sama kuin ihmisen silmien väli. Muuten aivojen tulkinta kohteiden etäisyydestä hämärtyy (kaikki näyttää todellista suuremmalta). Lisäksi lähellä toisiaan olevien linssien stereovaikutelma ja parallaksi on vähemmän voimakas.

 2. +4 Vote -1 Vote +1E
  says:

  Vänkä on. Onko tuo 720p vai 1080p? Tekstistä päättelisin että 1080p. Mahtaa kännykkä käydä kuumana kun koodaa kahta 1080p videota samaan aikaan. Muistikorttien myynti varmaan saa lisävauhtia kans.

 3. -3 Vote -1 Vote +1jee
  says:

  Ja eikös se ole jo selvillä että ei ole pikselimäärillä väliä jos kaikki muu on päin persettä.

 4. +2 Vote -1 Vote +1Wertti
  says:

  Ihmeen pieneksi on saatu tuokin vitkutin

 5. +6 Vote -1 Vote +1awnawnawm
  says:

  “Jännää sinällään että Sharp esittelee tämän kameran erillisenä kun ei itse valmista kännyköitä.”
  Jaa mitenkä niin ei Sharp valmista kännyköitä? Faktat kuntoon.

 6. +3 Vote -1 Vote +1Keke!
  says:

  Mielestäni ei ole yhtään kiva nähdä tätä 3d-roskaa suollettavan joka tuutista. Tähän mennessä minulla ei ole itselläni yhtään 3d-kokemusta, joka ei olisi loppujen lopuksi parempi 2d:nä. 3d:tä on hieno katsella minuutista kahteen. Sen jälkeen tuskin edes huomaisin jos leffa muutettaisiin 2d-muotoon. Sama kun ikkunasta katselisi – ihan sama katsooko monona(yhdellä silmällä) vai stereona(kahdella silmällä).

  Itse olen kova uuden teknologian friikki, mutta 3d-hömpötys on kyllä naurettavaa niin kauan kun ruudunpäivitysnopeus kärsii, tarvitsee 3d-lasit tai joutuu katsomaan kuvaa jostain tietystä kulmasta. Odottelen mielummin jotain hologrammisysteemejä..

  Okei, still-kuvissa 3d tosin kieroon katsoessa toimii ihan ok:sti ja 3d-pelaamista haluaisin vielä kokeilla.

 7. Vote -1 Vote +1Keke!
  says:

  “edit”: Olisi hauska nähdä muuten, kun 3d-kuvaa katsoessa stereokuva alkaisi tuollaisesta pienestä kameroiden välistä ja pikkuhiljaa huomaamatta videon aikana kameroiden etäisyys toisistaan kasvaisi.

 8. +3 Vote -1 Vote +1TeQ
  says:

  “Hd-kuvaa”. Laatu voi olla mitä vaan.
  Testasin joskus halpaa Hd-kameraa jossain elektroniikkaliikkeessä ja kuva oli paskempi kuin pokkarikameran video. Noin pienellä linssillä valon määrä on melko vaikuttava tekijä ja melkein pitää kuvata suoraan lamppuun, että hyvää kuvaa saa aikaiseksi.

 9. +1 Vote -1 Vote +1aera
  says:

  “Odottelen mielummin jotain hologrammisysteemejä..”

  -Sony kehittänyt jo tekniikan, mutta ensin markkinoidaan ja myydään alta pois “wanha” tekniikka. Liian nopea viihde teknologian kehitys-myyminen ei myy niin hyvin pitkällä aika välillä, kuin tyyliin “joka vuosi jotain pientä uudistusta tuotteisiin”. Kuluttajaa on helppo kusettaa näillä “pienillä uudistuksilla”.

 10. Vote -1 Vote +13nncn
  says:

  Vasta oli kysely, että kaipaatko 3D näyttöä kännykkään.
  Yllättävän moni oli vastannut että en.
  Kännykän näytöthän voidaan helposti tehdä 3D:ksi ilman erillisten lasien tarvetta, joten kyllä tuosta se seuraava villitys puhelimiin tulee.
  Ei siitä kyllä mitään haittaa olisi ja kun vielä tuollainen kamera siihen laitetaan, niin mikäpäs siinä. Ne joita se ei kiinnosta, voivat edelleen käyttää sitä Nokian 2110:ä

  Yllättävän monesti on kyllä tullut myös vastaan, että joku kysyy millainen se 3D oikein on? Mikä siinä on niin erillaista?
  Sitten täytyy selittää ja käskeä peittämään toinen silmä kädellä jne.

  Kehitys kehittyy. Kohta porukka käy risteilyllä kuun ympäri. =)

 11. +2 Vote -1 Vote +1seBbo
  says:

  Keke! puhuu 3D pelaamisesta. Itse olen kokeillut moista TrackMania Nations ilmaisautopelissä, jossai voi asetuksista valita 3D-ominaisuuden. Se vaatii lasit, mutta on kyllä hienon näköistä. Peli muuttuu kaikin puolin realistisemmaksi ja mielenkiintoisemmaksi. Kunnon 3D-pelilasit, hyvälaatuiset pelit 3D:nä niin suosio on varmasti taattu!!!

 12. -1 Vote -1 Vote +1pikachu
  says:

  No ei se ruudunpäivitysnopeus kärsi paskanvertaa kun on kunnollinen näyttö, vaikkapa se uusi sonyn telkkari jossa on 600hz ruudunpäivitys.

 13. Vote -1 Vote +1Ssammy
  says:

  Kyllä menee muutamassa vuodessa tämä 60-luvun 3D-villitys taas ohi, sitten 3D-kameroita käytetään vain 2D:nä :(

 14. Vote -1 Vote +1Murmeli
  says:

  “Videota kuvataan kahdesta kamerasta erillisiin tiedostoihin ja mitä ilmeisimmin nämä sitten liitetään editointiohjelmistolla yhdeksi 3D-kokemukseksi.” – Jyrki

  Onko mukamas olemassa muitakin tapoja?

Speak Your Mind

*