University of Karlsruhe: Roll it Experimental Housing – tynnyritalo

Karlsruhen yliopistossa Saksassa suunniteltiin usean eri osaston yhteistyönä tämä Roll it Experimental Housing -talo, joka vaikuttaa äkkiseltään katsottuna suurelta tynnyriltä. Muunneltavat asunnot näyttävät olevan se seuraava suuri juttu. Uskon että lähitulevaisuuden talot tulevat olemaan modulaarisia, joissa seinät ja elementit siirtyvä haluttuihin paikkoihin. Näin asunnossa saadaan säästettyä tilaa kun yksi huone voi vaihtua tarpeen mukaan eri tarkoitukseen. Useinhan tilanne on esimerkiksi nykyään niin, että olohuone ja makuuhuone eivät ole samaan aikaan käytössä.

Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ja täytyy sanoa että ainakin tämä muuntuva talo on idearikkaassa porukassa syntynyt. Talo on jaettu kolmeen osaan, joista ensimmäinen on omistettu sängylle ja pöydälle, toinen on kuin juoksumatto, jossa kävellessä asunto muuntuu vieriessään ja kolmas on keittiö.

Sisäpuoli talosta on päällystetty laminoiduilla 15mm-paksuilla OSB-paneeleilla. Valo tähän yksiöön tulee auki olevista sylinterin päistä sekä keskellä olevista aukoista. Aika erikoista olisi tällaisessa asua. Ja jos kasvattaisi lapsia, he olisivatkin sitten kasvaneet tynnyrissä. Kenties tämä kuitenkin sopii paremmin yksiöksi yhdelle ihmiselle. Idea on mielestäni loistava ja hyvin toteutettu! Käytettävyyden helpottamiseksi kannattaisi varmaankin rakentaa teline jonka avulla sylinteri pyörisi paikoillaan.

Lähde: www.detail.de (via www.archdaily.com)

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (22 arviota, keskiarvo: 3.59/5)

Comments

 1. +3 Vote -1 Vote +1Mickoin
  says:

  Mitähän tuostakin tulisi kun baari-illan jälkeen vetelisi kebabit keittiössä ja sitten rupeaisi pyörittämään mökkiä makuuasentoon.. Saatikka jos olisi sattunut joku lähtemään yökylään.

 2. +6 Vote -1 Vote +1RedBaron
  says:

  Tälläiselle laiskamadolle tuollainen olisi terveellinen asumismuoto kun kytkisi sähkömoottorin pyörittämään taloa ei olisi ongelmana sängystä nouseminen vaan oikea oppinen pudottautuminen ilman vammautumista, aamulla talon pyörähtäessä kello 6:00 päivätilaan.

 3. +2 Vote -1 Vote +1Insinööri
  says:

  Tämmösiä asuntovaunuina!

 4. +1 Vote -1 Vote +1ionic
  says:

  Hyvä jäynä tumpata tuo alamäkeen..

 5. +1 Vote -1 Vote +1Velkkis
  says:

  Turhan pieni talo mun makuun… Kaikenlisäksi tuolta patjalta ropisis varmaan kaikenmaailman hiekat ja roskat ruokaan kun sen ensin kääntää tuohon pöytä-asentoon, laittaa lautasen pöydälle, ja läsähtää nojaamaan tuohon patjaan. ja tästä tuli sekin mieleen, että tuola saattais olla vähän vaikeamman puoleista imuroida. Niin, ja eihän passaa unohtaa klaustrofobisia ongelmia. Tulevaisuus missä ihmiset asuisivat tämän näköisissä kapseleissa karmii minua. Hienosti toteutettu tosin on, pakko myöntää.

 6. +1 Vote -1 Vote +1PPH
  says:

  Äkkiseltään katsottuna tuo näytti jättimäiseltä nielulta pikkukielineen.

 7. +3 Vote -1 Vote +1-
  says:

  Entäs sitten kun laittaa tavaroita pöydälle ja unohtaa ottaa ne pois…
  *RÄKS* *kolin kolin kolin*

 8. +4 Vote -1 Vote +1Oke
  says:

  Varmaan kiva herätä siihen kun talo pyörii kuuttakymppiä rinnettä alas jonkun jäynäilijän keksittyä vuoden jekun.

 9. +1 Vote -1 Vote +1moikka
  says:

  Tälläset opiskelijoille 3 soluna….. Onhan onneksi pikaliima keksitty :D

  Ihan mukavaa että keksivät, tietynlaisiin kaavoihin ja työjärjestykseen tottuneella voi vaikka toimiakkin.

Speak Your Mind

*