Takki suuntavilkuilla


Lontoon keskikaupungin suojateillä on kuulemma ohituskaistoja, jota pitkin hitaasti kävelemisestä voi saada sakot. Seuraava askel tehokkaan jalankulkuliikenteen puolesta on tietenkin takki, jonka selästä löytyvät suuntavilkut. Nyt tällaisen funktionaalisen asusteen teko-ohjeet löytyvät valmiina Instructables -verkkosivuilta. Valmistukseen tarvitset kasan ledejä, ja pinon muuta elektroniikkaa.

Tällainen vilkkutakki olisi tietenkin oiva turvaväline myös esimerkiksi polkupyöräilijän harteille. Osaisivat autoilijat paremmin ennakoida polkupyöräilijän liikkeitä kaistojen välillä.

Mallia laitteen toiminnasta oheisella videolla

Lähde: instructables.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (13 arviota, keskiarvo: 3.23/5)

Comments

 1. +3 Vote -1 Vote +1Suur-Smurffi
  says:

  Idea on niin tuore, että se ei luultavasti toimi heti käytännössä. Vilkkuvat ledit taatusti herättävät kyllä huomiota, mutta sanoma ei välttämättä mene ihan heti perille, kun ihmetellään ensin moista viritelmää! Vilkkuvat ledit voivat herättää enemmän huomiota, kuin muu liikenne ja näinollen tapaturma riski on suurempi liikenteessä. Esimerkiksi mainos-videotaulut kadunvarsilla aiheuttivat selvästi kolareita tottumattomissa autoilijoissa ympäri maailman, kun katse kohdistui aivan väärään paikkaan. Pyöräilijä joutuu irroittamaan otteensa pyörän tangosta painaakseen nappia ja ehkä myös katsomaan alas. Entäs jos napit olisivat suoraan pyörän tangossa kiinni?

 2. +3 Vote -1 Vote +1Banned
  says:

  Kyllä, tässä olis loistava idea pyöräilijöille, ainakin heille ketkä ajavat autoteillä.

 3. +2 Vote -1 Vote +1moikka
  says:

  Pikkupoikana ostin pyörääni takavalot vilkuilla, ajo-ja jarruvalolla. Olihan sillä mukava leikkiä mopoa kun takapyörässä oli se rämpytin. Siitä en tiedä oliko siitä missään vaiheessa mitään hyötyä.

 4. Paljon helpompaa on kyllä viittoa käsillä.

 5. Vote -1 Vote +1RedBaron
  says:

  Liikenteessä liikkuessani niin autoilijana, kuormaautonkuljettaja, taksintuuraajana, pyöräilijänä ja mopoilijana suosittelen kyllä kaikille pyöräilijöille opettelemaan viittaamisen ilmoittaessaan aikeestaan kääntyä sen ei luulisi olevan mahdotonta. Sitäpaitsi se on aivan laillinen keino ilmoittaa käännöksen tekemisestä jopa autoilijalle, olihan ennen autoissakin mekaaninen viitta johon myöhemmin näkyvyyden lisäämiseksi lisättiin merkkivalo. Ne pyöräilijät joilla on lyhyt ns “pukkitanko” saattavat olla vaikeuksissa sillä lyhyttä ohjaustankoa ei välttämättä pysty käsittelemään yhdellä kädellä.

 6. Vote -1 Vote +1jarska
  says:

  selkään teksti “TURNING” plus noin vilkut, niin ymmärtää tyhmempikin mistä on kyse (ja se tekstikin voi olla ledeillä toteutettu, eli ei normaalisti näy).

 7. Nuo kun tuotaisiin joka fillari kauppaan ja jokin metodi että saa vaihdettua takkiakin. Yleistyisi varmasti kaduilla ja olisi hyödyllinenkin

 8. Vote -1 Vote +1jarski
  says:

  juu niitä käsiä pitäisi ihan lakisääteisesti käyttää pyöräillessä, kypärä olisi suositus …

 9. Vote -1 Vote +1Satunnainen lukija
  says:

  Siihen aikaan, kun itse olin pieni, niin tällaisen rakentamiseen tarvittiin kytkimien, virtalähteen ja ledien lisäksi kaksi transistoria, neljä vastusta ja kaksi kondensaattoria. Nykyisin tällaisen rakentaminen ei näköjään onnistu ilman USB-kaapelia… kyllä se maailma muuttuu…

Speak Your Mind

*

Amazon.co.uk suosituimmat DVD:t. HUOM! nyt ilmainen toimitus Suomeen kaikille yli £25 tilauksille!