Delfiinit oppivat kommunikoimaan ihmisten kanssa Applen iPadin välityksellä

Kuulutko niihin skeptikoihin, jotka ovat edelleen sitä mieltä, että Applen iPad tabletti on hyödytön lelu, jota ei voi oikein käyttää tietokoneena, eikä matkapuhelimena? Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että tabletille löytyy ainakin eräs käyttökohde, jossa tämä on optimaalinen. Delfiinitukija Jack Kassewitz on nimittäin tullut tutkimuksissaan siihen tulokseen että iPad on tällä hetkellä markkinoilla olevista laitteista optimaalisin delfiinien kanssa kommunikoimista varten. Laitteen suurikokoinen kapasitiivinen kosketusnäyttö on on sopiva delfiinien nokalla kosketeltavaksi, ja ideana on että ruudulla voitaisiin näyttää symboleja joita valitsemalla delfiini voisi kertoa haluamansa.

Tällä hetkellä tutkija perehdyttää Merlin nimistä delfiiniä iPadin käyttöliittymään esimerkiksi näyttämällä delfiinille saman aikaisesti omenaa, ja omenaa muistuttavaa ikona iPad laitteen ruudulla. Tavoitteena on, että kunhan delfiinit oppivat käyttämään iPadia sujuvasti, niin laitteen avulla delfiinit voisivat koommunikoida ihmisille laajasti esineistä, asioista ja jopa tunteista.

Myös Applen pääjohtaja Steve Jobs on varmasti iloinen että käyttäjät ovat alkaneet oivaltamaan tabletin mahdollisuudet myös perinteisten tietokoneen käyttökohteiden ohella. Miksi ei tabletti voisi yhtä hyvin toimia optimaalisena tietokoneelle myös muille erikoisvaatimuksia omaaville kohderyhmille, kuten vaikkapa pikkulapsille tai vanhuksille, joille perinteisen mallisen tietokoneen käytön oppiminen saattaa olla ylivoimaista.

Lähde: mleddy.blogspot.com

Kommentit

 1. jepjep sanoo

  (click to show comment)

 2. Jeppe sanoo

  (click to show comment)

 3. jorma sanoo

  (click to show comment)

 4. Jou sanoo

  (click to show comment)

 5. Jupsu sanoo

  (click to show comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


+ kuusi = 9