Testissä Samsung Monte – ylisosiaalinen puhelin

Tauon jälkeen on mukava palata kirjoituspöydän ääreen. Etenkin kun tiedossa on puhelintesti. Samsung  toi hiljattain markkinoille pussillisen uusia puhelimia. Monte on niistä yksi. Kyseinen luuri herätti ainakin minussa ristiriitaisia tunteita.

Monte on vakuuttava ainakin paperilla. Puhelimesta löytyy wifi, 3g, gps, kosketusnäyttö ja standardi kuulokeliitäntä. Ohjelmistopuolella samsung on turvautunut google mapsiin navigoinnissa ja heittänyt sovellusvalikoimaan mm. facebookin, myspacen ja twitterin. Muitakin sosiaalisia medioita valikoimasta löytyy. Kaikki tämä maksaa sitäpaitsi aivan liian vähän – noin 200€. Lähemmällä tarkastelulla kuitenkin todellisuus paljastuu. Kyseessä ei olekaan huippuedullinen superpuhelin vaan aivan tavallinen puhelin jota on viety oikeaan suuntaan.

Ensivaikutelma on hyvä. Puhelin näyttää hyvältä ja on kevyt. Se myös istuu mukavasti käteen ja vielä mukavammin taskuun. Tosin puhelimen käyttö yhdellä kädellä voi olla hieman haastavaa sillä ainakaan oma peukaloni ei taivu ihan helposti näytön oikeaan alanurkkaan. Pikku juttu ja siitä viis. Sosiaalinen media on Montessa vahvasti läsnä. Mm. facebookille ja myspacelle on omat sovelluksensa. Esimerkiksi kuvien lähettäminen facebookiin “suoraan kamerasta” on helppoa. Toisaalta eikös tuota myspacea ole oltu kuoppaamassa jo pitkän aikaa… Twitterinkin saa lisättyä “työpöydälle” helposti jonkin sortin widgetillä.

Kapasitiivinen kosketusnäyttö suoritutuu annetusta tehtävästä mukisematta ja välillä jopa erinomaisesti. Ongelman aiheuttaakin puhelimen käyttöliittymä Touch Wiz. Kun ensimmäisen kerran sain puhelimen käsiini, ei minulla ollut hajuakaan millaisesta ja minkä hintaisesta puhelimesta on kyse. Meninkin aluksi lankaan käyttöliittymän kanssa, sillä se muistuttaa yllättävän paljon androidia. Vaikka kaikki toiminnot on sijoitettu varsin loogisesti ja käyttöliittymä toimii muuten hyvin on esimerkiksi HTC Desiren valikoiden selaaminen ja muu käyttö huomattavasti mukavampaa. Monten käyttöliittymä, vaikka toimiikin, toimii hieman heikommin ja näin ollen käyttö on hieman tahmaisempaa. Toisaalta android vaatisi todennäköisesti rautapuolella huomattavasti enemmän joka taas toisi valmistukseen lisäkustannuksia. Monten yksi suurimpia etuja onkin sen edullisuus.

Wlan- ja gps-yhteyksistä on turha edes mainita mitään tässä, sillä ne toimivat niinkuin pitääkin eikä niitä testatessa esiintynyt ongelmia. No jos jotain niin kuvia voi tagata gps-koordinaatein. Suurin pettymys minulle henkilökohtaisesti (suurena musiikin ystävänä) oli se ettei tähän muuten niin mainioon kapulaan saa spotifyä. Sitä paikkaa kuitenkin kuulokeliitäntä (perus 3.5mm) ja varsin hyvä mediasoitin. Toinen iso puute on (virtuaali)näppäimistö. Näytöltä viestiä näppäillessä meinasi tulla äitiä ikävä kun homma piti hoitaa numeronäppäimistöllä ja T9:llä. Erityis maininta akkukestosta. Latasin puhelimen akun viikon testin aikana kerran.

Lyhyesti: Nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu hyvä peruspuhelin monipuolisilla ominaisuuksilla.

+ Kevyt

+ Edullinen

+ Kattavat perusominaisuudet

- Touch Wiz

- Ei saa spotifyy

Kuvat: www.samsung.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (23 arviota, keskiarvo: 2.61/5)

Comments

 1. -9 Vote -1 Vote +1Pdsfoj
  says:

  (click to show comment)

 2. -9 Vote -1 Vote +1Reksi
  says:

  (click to show comment)

 3. +8 Vote -1 Vote +1Patrik
  says:

  Näytti loistavalta puhelimelta, mutta Spotifyn puuttuminen on liian iso miinus.

 4. (click to show comment)

 5. -9 Vote -1 Vote +1acer
  says:

  (click to show comment)

 6. -5 Vote -1 Vote +1lerssi
  says:

  (click to show comment)

 7. -3 Vote -1 Vote +1Rami
  says:

  “Siinä kyllä lukee “Ei saa spotifyy” ja oikea muoto olisi “spotifyä”, ainakin tietääkseni.”

  Saattaa olla näin ja itsekin noin luultavasti kirjoittaisin, mutta toisaalta huomioiden sanan lausunnan “Spotifyta” tuntuu ihan järkevältä.

  Totta tosiaan, kiva puhelin edulliseen hintaan, mutta nykyään tulee kuunneltua kaikki musiikki Spotifystä/-sta. Ei minulla ole mitään MP3-tiedostoja kännykkää varten.

 8. +2 Vote -1 Vote +1ggamerxx
  says:

  kokeileppas kääntää kapula sivuttain ainekin niin jetissä saa qwerty näppäimistön esille.

 9. +2 Vote -1 Vote +1Escobar MacKorso
  says:

  Ei muuta vikaa kuin merkkille ominainen huono laatu, varsinkin kosketusnäyttöjen sekä akkujen osalta. Nokian hankin seuraavaksi, omenat on syötäväksi.

  Sen verran pelattava kotiin päin, sanoo muut mitä sanoo!

 10. +3 Vote -1 Vote +1Dr.T
  says:

  Voisin väittää,että Acer Liquid ei todellakaan ole markkinoiden paras puhelin saatikka edes kärkikastia. Natisee ja paukkuu joka nurkasta:D

 11. +1 Vote -1 Vote +1J.H.
  says:

  Escobar.. missäs nokian suht. uudessa puhelimessa akku kestää käyttöä saman kuin tämä Samsung eli viikon tai enemmän. Sellaista voisi harkita hankkivansa.

 12. Oon sitä mieltä että noista kosketusnäytöistä ei ole pidemmän päälle kuin suurta harmia… Monet ihmiset tässä maailmassa uskovat, että kosketusnäyttö toisi heidän elämäänsä sitä kaivattua helppokäyttöisyyttä. Näin ei kuitenkaan ole.

 13. +3 Vote -1 Vote +1Anonyymi
  says:

  Minusta tuo puhelin on ihana, haluaisin sen todellakin. Mutta isona miinuksena ja mietinnän aiheena on todellakin se virtuaalinäppäimistön puute. Minulla on nyt Samsung-kosketusnäyttöpuhelin, jossa on virtuaalinäppäimistö viestin kirjoittamiseen. En tulisi varmaan toimeen ilman, joten täytyy harkita kaksi kertaa tämän ostoa.

 14. +1 Vote -1 Vote +1Jampe
  says:

  Tämän puhelimen ostin tuossa jokunen viikko sitten; on valittamisen aihetta ja kehuja. Tasapuolisesti.

  Ensinnäkin kehut: puhelimena Monte toimii mainiosti. Puhelut selkeitä, 3G ei ime heti koko akkua tyhjäksi, viestit kulkevat. Kamera (vaikkakin ilman salamaa) toimii mainiosti ja iso plussa siitä, että videoformaatti on mp4 (eli saa ilman odottelua ja kikkailua ladata vaikka Youtubeen).

  Muitakin kehuja löytyy mutta sitten siihen isoo valittamisen aiheeseen:

  GPS ei toimi kunnolla (minkä vuoksi tämä värkki luultavasti lähtee takuuhuoltoon tässä kuukauden sisällä)!!!

  Karttaohjelmana Google Maps ei pelitä Monten kanssa ja eipä tuo GPS löydä aina edes YHTÄÄN satelliittia. Sekin että saa perussuuntimaan vaatii jo yli kymmenen satelliitin löytämistä (jossa menee yleensä 5-20 minuuttia taivasalla) kun minimi on kolme. WHAT THE HECK!? Ja sitten Samsung antaa tähän selityksen, että Google Mapsin “oma sijainti” palvelu on vasta beta-tasolla – eihän tuo nyt vaikuta Samsungin omaan kykyyn löytää satelliitteja.

  Olisin erittäin kiitollinen jos jollain olisi ratkaisua tähän ropleemaan. Kaikkea on koitettu ja keinot on sen verran vähissä, että kyllä se luuri pitää varmaan huollon kautta lähetellä fiksailtavaksi… ihme touhua

 15. Vote -1 Vote +1jerppu
  says:

  Itseltä lähti kyseinen puhelin viikko sitten huoltoon kahdesta syystä:
  Youtube ei tahdo näyttää videoita ja gps ei toimi kunnolla.

 16. Vote -1 Vote +1hmm
  says:

  tietääkö joku mistä tuohon puhelimeen saa sovelluksia?

 17. Vote -1 Vote +1pöpö
  says:

  Itse onlen juuri ostanut kyseisen kännyn. on tulossa postissa. perhosia on mahassa ihan hitosti mutta yritetään nyt kestää tää päivä!
  ja muutes voisko joku kertoo miten tuohon saa lisää pelejä?

Speak Your Mind

*