Kuinka suodatat vuvuzela-torvet pois television jalkapallo-otteluista?

Yksin meneillään olevien jalkapallon MM-kisojen eniten puhetta aiheuttaneista ilmiöistä on maassa keksityt, järkyttävän kovaa ja rasittavaa ääntä päästävät vuvuzela -torvet. Vaikka kisoista kotisohvalla nauttiessa ei tarvitse pelätä kuulovaurioita, niin TV-lähetysten taustalla suriseva torvipöhinä syö hermoja.

Saksalainen nimimerkillä “Tube” kirjoittava nikkarin on keksinyt tavan suodattaa jalkapallolähetyksistä vuvuzela-hörinän pois. Tuben tekemän analyysin perusteella torvien perustaajuus on 233Hz, ja ylätaajuudet  466, 932 ja 1864Hz. Koska tavalliset television kaiuttimet eivät pysty toistamaan niin alhaalta, kuin 233Hz, niin ärsyttävät televisiosta kuuluvat sivuäänet ovat torven ylätaajuuksien sekamelskaa.

Ylimääräisen törinän poistaminen äänilähetyksestä onnistuu siis helposti liittämällä television äänilähdön ja stereoiden väliin esimerkiksi Logic express tai Garage Band äänenkäsittelyohjelmalla varustettu Mac Mini. Ohjelmassa kytketään äänimonitori päälle, ja luodaan simppeli suodatin vuvuzela-torvien äänten taajuuksien poistamiseksi.

Tarkemmat ohjeet äänisuodattimen tekoon löytyvät bloggaajan sivuilta tämän linkin takaa (käännetty englanniksi Google translaten avulla)

Mainos: riemastuttavan raivostuttavat Vuvuzela-torvet Superkauppa.fi -verkkokaupasta

Syma helikopterit ja muut hurjat radio-ohjattavat RC-lelut Superkauppa verkkokaupasta

Comments

 1. 3nncn says

  (click to show comment)

 2. arra says

  (click to show comment)

 3. Makedada says

  (click to show comment)

 4. Jukkasdasd says

  (click to show comment)

 5. PPH says

  (click to show comment)

 6. PPH says

  (click to show comment)

 7. Jukkasdasd says

  (click to show comment)

 8. persearska says

  (click to show comment)

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *