Patteri jonka ulkonäkö kertoo virran määrän

On olemassa paristoja, joissa on eräänlainen mittari, joka näyttää paljonko virtaa paristossa on vielä jäljellä, mikä on usein kätevä ominaisuus. Tilanteissa, joissa jokin laite ei toimi, voi heti tarkistaa onko vika paristoissa ilman tarvetta vaihtoparistoille, ja toisaalta paristosta voi tarkistaa onko vaihdokin hankkiminen piakkoin tarpeellista. Nämä paristot kuitenkin vaativat patterin ottamista käteen ja niitä täytyy painaa tietyistä kohdista, jotta saa tarvitsemansa tiedon.

Paristokonsepti nimeltään Hungry Battery, “Nälkäinen paristo”, on täydessä latauksessa aivan tavallisen pariston muotoinen. Mikä tekee siitä erikoisen, on  se, että se ohenee keskeltä kun virta lähenee loppuaan. Näin pelkkä vilkaisu paristoon riittää kertomaan jäljellä olevan virran määrän.

Jotta konsepti toiimsi käytännössä, vaatisi se sitä, ettei pariston pituus muutu samalla kun pariston keskiosa muuttaa muotoaan. Pituuden muuttuminen saattaisi johtaa siihen, että paristo löystyy tai kiristyy niin paljon, että se ei pysy paikallaan.

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (23 arviota, keskiarvo: 3.09/5)

Comments

 1. +31 Vote -1 Vote +1Make
  says:

  Tässä esittelen konseptilaitteen Fererytvl joka osaa lentää ja ratkaisee kaikki maailman ongelmat olemassa olollaan.

  Se on tässä: O

  Valitettavasti tämä O on vasta konseptitasolla oleva malli laitteesta. Konseptia kuitenkin olen jatkokehityllyt luoden Fererytvl2, joka ratkaisee kaikki maailmankaikkeuden ongelmat.
  Se on tässä: Ö

  Olisi kai pitänyt muotoilijaksi alkaa eikä insinööriksi niin olisi voisi unohtaa realimin ja tehdä hienoja bulkki savimalleja ilman että tarvisi pähkäillä miten sen saisi toimimaan. Puhumattakaan miten sen saisi toimimaan järkevästi.

 2. Jolla näkee vain vilkaisulla .. ? Jos ei osaa sitä pientä mittaria nykysistä kattoa niin tehkööt isompia, kukaan tommosta roskaa osta joka on vasta idea.

  Itekki eilen ideoin ydinpommin jonka teho 650megatonnia mutta se on vasta konsepti, MS paintilla piirsin.

 3. +2 Vote -1 Vote +1CdErF
  says:

  Olen todella pitkään kehitellyt pientä ideaani, joka on uudenlainen uima-allas.
  Tämän uima-altaan erityisominaisuus on se, että siinä ei käytetä ollenkaan vettä, vaan erilaista geeliä. Tämän geelin yksi tärkeä ominausuus on, että siihen ei ole mahdollista hukkua. Se on myös erittäin kevyttä ja siinä uidessa ei kastu kuten tavallisessa vedessä tapahtuisi. Tämän geelin avulla uima-altaiden rakennus- ja ylläpitokustannukset laskisivat huomattavasti ja tämäntapaisia uima-altaita olisi mahdollista rakentaa jopa kerrostaloihin ilman vaaroja. Kehityismaillekkin keksinnöstäni olisi paljon apua, mm geeliä voi myös juoda ja kaikenlisäksi siinä on paljon proteiineja, vitamiineja ja muita ravintoaineita.

  Valitettavasti keksintöni on vasta konseptitasolla.

 4. +10 Vote -1 Vote +1Pdsfoj
  says:

  Juu, samaa mieltä kahden ylemmän kanssa olen, ottaa päähän nuo designerit jotka ovat niin innovatiivisia ja suunnittelevat laitteita, tai pikemminkin niiden ulkomuotoa, eivätkä vaivaudu selvittämään vaikka että miten paljon tilaa sen mahdollinen akku vaatisi tilaa.

 5. +1 Vote -1 Vote +1020400422343
  says:

  Mitäs sitten kun vaikka paristo on kaukosäätimessä, ja muuttaa muotoaan?

 6. +2 Vote -1 Vote +1Etteymmärrä
  says:

  Konseptin ideanahan on vain tuoda ajatus tietystä uudesta tavasta nähdä asiat. Esim on vaikka mitä kirjailijoita, jotka ovat kirjoittaneet ties mitä satuja ja tarinoita, yksikään niistä ei ole todellinen mutta esittävät silti esim tärkeitä ajatuksia ja näkemyksiä sekä opettavat muita. Jotkut konseptit ovat mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä ja toiset älyttömiä, mutta insinöörit ovat sitten erikseen.

 7. +1 Vote -1 Vote +1Ostin Kiinasta
  says:

  Heh.. kun ostat akun kiinasta, tiedät että koska akku on täynnä kun ne pullistuu “kivasti”. Laatua kerrakseen.

 8. +4 Vote -1 Vote +1Sami
  says:

  Eihän konseptin, etenkään tämmöisen toiminnallisen konsepti-idean lähtökohta ole se että voiko sen oitis toteuttaa tuosta vain… Vaan jos näitä (joidenkin mielestä) huuhaa-designereitä ei olisi niin eipä täällä ois juuri mitään muutakaan kivaa tässä maailmassa…

  Näinhän se homma toimii, desingeri hahmottelee mitä haluaa saatavan ja insinööri sitten pyrkii toteuttamaan sen, tai sit vänkäämään vastaan jos tahtoo…

 9. +1 Vote -1 Vote +1pertsa
  says:

  ihan jännä konsepti mutta en tiedä onko tuo toteutettavissa.

  “Jotta konsepti !toiimsi! käytännössä” pieni typo.

 10. +2 Vote -1 Vote +1fewa
  says:

  Sami:
  Kyllä ilman designereiden ideaoitakin maailmassa olisi paljon kivaa. Kyllähän tuollaisia ideoita syntyy keneltä tahansa.

  Esimerkiksi tämä minun ideani tietokoneesta, joka ei kuumene, ei vaadi osien vaihtoa edes suorituskykyä parannettaessa, ei kerää pölyä, painaa vain 100 grammaa, vie tilaa nykyaikaisen kännykän verran, ei tarvitse mitään johtoja eikä ole verkkovirran varassa, vaan sähkökatkon aikana se luo itse oman sähkönsä. Tosin, tämä on vasta idea. Olen tehny jo hahmotelman koneesta ja näillä näkymin siitä tulisi kuution muotoinen. Tällä ideallani vastaan jo ketä tahansa täysipalkkaista designeria.

 11. +1 Vote -1 Vote +1blaa
  says:

  Ehkäpä joku kaasuvaippa tuohon ympärille joka tyhjenee.

 12. +1 Vote -1 Vote +1moikka
  says:

  Mielestäni pariston värin vaihtaminen vihreästä punaiseen olisi paljon järkevämpää, sitäpaitsi toteutus olisi aivan helppoa tuohon verraten.

Speak Your Mind

*