Lentäjien Juhannus 2010

Purjekone

SDZ-59 ACRO purjelentokone

Olin tänä vuonna kuvaamassa Kauhavalla Lentäjien Juhannus -tapahtumaa Kauhavan lentosotakoululla perjantaina 25.6.2010. Varasin etukäteen kuvaaja/fotopassin, jolla pääsi kuvausaitioon ja lehdistökierrokselle paikkoihin, joihin yleisö ei pääse.  Edellisenä päivänä hieman petyin, kun tuli tieto, että odottamani Puolan ilmavoimien Team Iskry ei pääsekään tulemaan. Juttu oli ilmeisesti niin, että Baltian yläpuolella oli niin huono sää, että sieltä ei voinut lentää ja sen jälkeen he miettivät Ruotsin kautta lentämistä, mutta Ruotsi kielsi ylilennon. Loput artikkelista ja kuvat löytyvät linkin takaa..

Jos pitäisi sanoa mikä oli koko päivän hienoin lentonäytös, niin sanoisin Suomen Ilmavoimien Midnight Hawks. Myös veteraani Fouga Magister hämmästytti ketteryydellään. Alueella oli myös Crazy Drivers Show, Tivoli Sariola ja esityslava, jossa esiintymässä oli mm. Danny ja Irina. Finnair ja Operaatio Lentävä Pyörätuoli järjestivät neljä noin 30 minuutin pituista yleisölennätystä Finnairin Airbus A-320 -koneella. Lipun hinta oli 25€ ja tuotto jaetaan Kauhavan Pihlajapuiston harjaantumiskoulun, Kauhavan nuorilmailijoiden sekä Ruskeasuon koulun kesken. Oli tapahtumassa myös yksi helikopteri NH-90 Utin Jääkärirykmentistä. Porteilla jaettiin kuulosuojaimia, jotka todella tulivat tarpeeseen, kun Hornet käytti jälkipoltinta. Sitä meteliä ei voi sanoin kuvailla. Illan päätti Midnight Hawksien ja Hornetin ”Kokko taivaalle” -ohjelmanumero, sen jälkeen oli hyvä lähteä kotiin nukkumaan. Alla parhaat otokset.

Kommentit

 1. mielipideasia sanoo

  (click to show comment)

 2. eräs sanoo

  (click to show comment)

 3. eräs sanoo

  (click to show comment)

 4. sanoo

  (click to show comment)

 5. Jukkasdasd sanoo

  (click to show comment)

 6. eräs sanoo

  (click to show comment)

 7. eräs sanoo

  (click to show comment)

 8. eräs sanoo

  (click to show comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


4 + kaksi =