Airbag liivit hevosmiehelle, miksi ei myös jalankulkijalle?

Tilastojen mukaan viimeisen neljän vuoden aikana vähintään 13 ammattijockeytä on menettänyt henkensä hevosen selästä pudotessa. Kyseessä on siis vaarallisuudessa mitattuna melkeinpä autourheiluun verrattava laji.  Koska hevosen selkään kiinnitetyistä turvavöistä tai tyynyistä tuskin olisi vastaavaa hyötyä kuin auton kyydissä, on ratsastajan turvallisuuden parantamiseksi kehitetty nyt toisenlainen ratkaisu. Brittiläinen Transport Research Laboratory on tuonut kehittänyt ratsastajille suunnatut, itsestään täyttyvät turvatyynyliivit. Laukaisuhihanlla satulaan kiinnitetyt turvaliivit täyttyvät kaasupatruunan voimalla hetkessä, kun ratsastaja lipeää hevosen selvästä, ja lupaavat ilmatyynyjen avulla pehmentää ratsastajan putoamista.

Kuten arvata saattaa, ratsastusurheilu on vain yksi mahdollinen sovelluskohde turvatyynyliiveille. Vastaavalla liivillä voitaisiin yhtä hyvin pehmentää putoamista myös esimerkiksi moottoripyörän tai polkupyörän selästä. Voisipa liivistä olla hyötyä myös jalankulkijalle auton alle jäädessä, törmäyksen aiheuttamaa kolausta pehmentämässä. Hintaa liiveillä on noin 350-600 euroa, ja nämä voidaan ladata putoamisen jälkeen uudelleen yksinkertaisesti vaihtamalla liivit täyttävä kaasupatruuna.

Lähde: nytimes.com

http://redirectingat.com/?id=2835X591909&xs=1&url=http%3A%2F%2Fwww.nytimes.com%2F2010%2F08%2F24%2Fsports%2F24airbag.html%3F_r%3D3%26hp&sref=http%3A%2F%2Fwww.geeky-gadgets.com%2Fequestrian-air-bags-spares-you-from-cracked-ribs-and-other-injuries-24-08-2010%2F%23more-51042
Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (9 arviota, keskiarvo: 2.67/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Lurkki
  says:

  Ja mihinköhän jalankulkija kiinnittäisi laukaisunarun kolarin varalta? Mutta ratsastukseen varmaan ihan hyvä idea.

 2. moottoripyörille on noita myynnissä, youtubesta löytyy hyvin
  videoita toiminnasta. mutta melkein tuntuu että hevosten kanssa jopa enemmän hyötyä.

 3. Vote -1 Vote +1kiivi
  says:

  Eikös uudessa goldwingissä ole lisävarusteena myös airbag? Ja apurattaat hiljaisille vauhdeille…

Speak Your Mind

*