Robotti-pyörätuoli ohjaa itse itseään vieressä kulkevan henkilön rinnalla

Japanilaisen Saitaman yliopiston Human-Robot Interaction Center -osasto on kehittänyt robotiikkaa hyödyntävän pyörätuolin joka seuraa automaattisesti vieressä kävelevää hoitajaa. Useissa pienissä sairaaloissa sekä laitoksissa on vähän henkilökuntaa ja useasti on havaittu tilanteita, joissa yhden hoitajan olisi hyvä viedä kahta pyörätuolissa olevaa henkilöä kerrallaan. Lisäksi automaattisesti kaverin tai hoitajan vierustalla seuraava tuoli tarjoaa hyvän asetelman keskustelulle, kun mennään rinnakkain. Videolla esitellään tuolin toimintaa:

Tämä “robotti” on rakennettu tavallisen pyörätuolin pohjalle ja se on suunniteltu siten että automaattiohjaus sujuu kapeissakin käytävissä. Laite on tällä hetkellä testikäytössä joissain pienissä hoitokodeissa, ja ensi vuonna on tarkoitus tuotteistaa tuoli ja markkinoida se maailmalle. Luulisi että nykyteknologialla tuohon tarvittava rauta ei ole kovinkaan kallis. Tiedä sitten mitä maksaa lisenssit yms..

Lähde: dvice.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (13 arviota, keskiarvo: 3.62/5)

Comments

 1. +1 Vote -1 Vote +1Kelmi
  says:

  En nyt sit tiedä onko tämä niin “hyvä” keksintö.

  Hilavitkuttimena loistava, mutta onko se sitten hyvä, että tulevaisuudessa sadan henkilön hoitokodissa on n. viisi hoitajaa ylläpitämässä lähes täysin automatisoitua järjestelmää?

 2. -1 Vote -1 Vote +1kalle64
  says:

  En tiedä minäkään tästä keksinnöstä mitään mutta silti on tarve kommentoida tätä. Minä ainakin haluasin että ropotti putsaa mun anaalin jahka siihen en itse pysty. eikö se ole ihmisarvoa alentavaa touhua? tai mistäs minä tiedän mistä te tykkäätte….?

 3. Vote -1 Vote +1Teh win
  says:

  Kelmi unohti että sehän olisi edistystä ..

 4. Vote -1 Vote +1Kelmi
  says:

  Vanhukset kaipaavat ihmiskosketusta, ei kylmää robottikättä.

 5. Vote -1 Vote +1Altsu
  says:

  Toimii varmaan tyhjässä avarassa tilassa, mutta mites kun tiellä on esteitä? Tuntuu kyllä aika vaaralliselta vehkeeltä jos ei jotain erittäin kehittynyttä sensori ja AI systeemiä tuosta löydy.

 6. Vote -1 Vote +1sukkamehu
  says:

  Niin ja kiva sitten ku tohon tulee joku vika (mikään laite ei ole täydellinen) ja lähtee heittelemään vanhusta :/

Speak Your Mind

*