Lomography Spinner 360° on edullinen panoraamakamera 360-asteen kuvauskulmalla!

Vaikka digikamerat ovat monessa suhteessa monikäyttöisempiä kuin perinteisen filmikamerat, niin ihan joissakin asioissa filmikamera kuitenkin vielä hakkaa digitaalisuuden. Filmikameran kuvaukseen liittyvä tuloksen yllättävyys, ja rajallisen tallennuskapasiteetin tuoma keskittyminen kuvaamiseen tuo valokuvaukseen mukaan jotain mitä emme digikuvauksen maailmassa voi kokea.

Kameravalmistaja Lomo jaksaa edelleen usko analogisen valokuvauksen ylivertaisuuteen. Kameravalmistaja tuo edelleen markkinoille uusia ja innovatiivisia, ostohinnaltaan edullisia filmikameroita, jotka koettelevat pokkarikameroiden rajoja. Uusimpana lisäyksenä Lomojen valikoimaan on saapunut Lomography Spinner -panoraamakamera, joka kuvaa kirjaimellisesti koko horisontin, 360-asteen kulmassa. Akselinsa ympäri pyörähtävä, kuvausvarren päähän kiinnitetty kamera kaappaa ympäriltään siis kaiken. Tuloksena sympaattisia, paikan tilanteen dokumentoivia otoksia.

Spinner-kameralla kuvatessa yhdelle 36-kuvan filmille mahtuu 8 panoraamakuvaa. Kamera on varustettu vaateritason löytämisessä auttavalla vatupassilla ja jalustakiinnikkeellä. Vaikka vastaavia kameroita on toki nähty myös aikaisemmin, niin erityisen kiinnostavaksi laitteen tekee Lomolle tyypillinen, ennen kuulumattoman edullinen hinta, eli vain 125 euroa.

Lomography 360 Spinner panoraamakamera löytyy Suomessa myynnistä esimerkiksi Superkauppa.fi -verkkokaupasta

(Toim. huom. Superkauppa.fi on osa samaa mediakonsernia Hilavitkutin.com gadget-blogin kanssa!)

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 arviota, keskiarvo: 3.83/5)

Comments

 1. +5 Vote -1 Vote +1mika
  says:

  Noniin, siinä taas lomoihmisten kokoelmiin yksi p*skakasa lisää. Aikuistenoikeestihan lomon tehtailta ei ole koskaan lähtenyt yhtään hyvää kameraa, mutta lomoihmisten maailmahan on ilmeisesti erilainen kuin meillä tavistallaajilla :) Itse valokuvasalalla työskentelevänä valitettavasti noihin lomoihin joutuu törmäämään aika useastikin ja en voi ymmärtää miksi joku noista saippualaatikoista maksaa yhtään mitään…no jokainenhan tietysti tekee rahoillaan mitä haluaa. Kiitos ja Anteeksi.

 2. +6 Vote -1 Vote +1E
  says:

  Kameroihin liittymätön kommentti…

  Mikan kommentista vois vetää analogian tiettyihin puhelimiin ja niiden käyttäjäkuntaan.

 3. @E Tai sitten voisi vetää analogiaa ihmisryhmään, jotka suhtautuvat asioihin ennemmin intohimoisesti, kuin kylmän analyyttisesti :-)

 4. +1 Vote -1 Vote +1eräs
  says:

  Mikähän tommosen filmin jatkokäsittelysysteemi on?

  Pelkkä filmiläpykkä ei paljon lämmitä.

  Digillä 360 astettakin on paljon helpompaa.

 5. +1 Vote -1 Vote +1TheLemon
  says:

  Ihan normi kinofilmille kuvatessa kehitys onnistuu missä tahansa liikkeessä. Labrat ei sitä filmiä lue, eli itse skannataan tasoskannerilla tai jätetään liikkeen tehtäväksi (= maksaa paljon). Lomo on tosin sellaista paskaa ettei tuollaisella vehkellä mitään käyttöä ole. Digi ja panoramapää jalustaan niin tulee jotain hyödyllistäkin.

 6. +1 Vote -1 Vote +1Hurrrr
  says:

  “Aikuistenoikeestihan lomon tehtailta ei ole koskaan lähtenyt yhtään hyvää kameraa”

  Lubitel oli oikein mainio kamera hintaansa ja aikaansa nähden. Smenakaan ei ole optisilta ominaisuuksiltaan hassumpi.

  Itsehän omistan nämä kaksi. Maksoin niistä yhteensä n. 10 euroa Pietarissa :)

  Tuo jutun kamera taasen ei taida olla LOMOn valmistama, vaan Lomographic Societyn valmistuttama. Jostain Kiinasta lienee.

 7. Vote -1 Vote +1eräs
  says:

  Nii-i tasoskannerilla on tullut skannailtua kino-,rulla-ja laakafilmiäkin…..aika surkeeta puuhaa. Sopii tietysti LOMOn tyyliin.

 8. Netistä etsimällä löysin kameran, joka ottaa jopa 820 asteen panoraamakuvia.

  No ei vaan vitsit sikseen. “aikuistenoikeastihan” nykydigijärkkäreillä saa aivan mainioita panoraamakuvia jalustan kanssa ilman filmikikkailuja. Jalustakierre on (lähes) poikkeuksetta polttopisteen kanssa samoilla linjoilla. Kuvankäsittelyohjelmalla kuvat on helppo yhdistää yhdeksi panoraamakuvaksi.

Speak Your Mind

*