Mun isin kännykkä, eli kumpi voittais?

Nokia on tänään tuonut myyntiin uutuusmallinsa mallinimeltään N8, joka on iso juttu ainakin täällä meillä Suomessa. Tämän Symbian 3 käyttöjärjestelmää hyödyntävän laitteen uskotaan olevan ensimmäinen laite, jolla oma kännykkäjättimme pystyy kilpailemaan markkinoilla tasavertaisesi muiden koreamman hintaluokan kosketusnäyttöpuhelimien kanssa. Aikaisemmin nämä markkinat ovat olleet lähinnä Applen iPhonen sekä Android käyttöjärjestelmää käyttävien HTC:n, Motorolan ja Samsungin hallinnassa. Mikäli N8 on vielä vieras, niin Nokian tuore, videota sisältävä promosivu löytyy täältä

Koska käyttöjärjestelmiä ja matkapuhelinvalmistajia on useita mistä valita, olemme täällä toimituksessa hukassa. Pyydämmekin siis teitä kertomaan että mikä kosketusnäyttöpuhelin on paras, ja miksi. Puhelinhankintojen suhteen käytössämme on tietenkin rajaton budjetti, joten jätetään hinta-aspekti tällä kertaa sikseen. Ei myöskään mennä niihin tuleviin käyttöjärjestelmiin, kuten Meegoon tai Android kolmoseen. Näistä kun ei kukaan vielä osaa varmasti sanoa.

Eli lähdetäänpä siis liikkeelle kyselyllä:

n
Mun mielestä paras kosketusnäyttökännykkä tällä hetkellä on:
Näytä tulokset

Ja mahdolliset perustelut kommentteihin, kiitos!

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 arviota, keskiarvo: 2.57/5)

Comments

 1. -7 Vote -1 Vote +1Esa
  says:

  (click to show comment)

 2. -4 Vote -1 Vote +1Mikko Kasanen
  says:

  N8 johtuen Nokia myönteisyydestä, isänmaallisuuden tunteesta ja aivan uskomattomasta kamerasta + Pamela Andersson mainoskasvona(vartalon) on hyvä veto :D

  Mutta nyt mennään N8 yli vielä tällä N900:sella, katellaan sit seuraavaan Meegoa.

 3. +16 Vote -1 Vote +1Vesa
  says:

  En osaa ottaa kantaa, mikä olisi paras puhelin kun en ole niitä kaikkia kokeillut. Itselläni on tuo Galaxy S ja täytyy myöntää, että kuukauden sitä käyttäneenä olen hieman pettynyt. Näyttö on todella kirkas ja resoluutio vähintäänkin riittävä, selain toimii mainiosti, kameralla saa yllättävänkin hyviä kuvia jne. Mutta…

  Käyttökokemus ei ole lopulta kovin yhtenäinen. Yksi asia tehdään jossain sovelluksessa yhdellä tavalla ja toisessa sovelluksessa taas aivan eri tavalla. Jossain kolmannessa sovelluksessa, jossa saman ominaisuuden kuvittelisi olevan, sitä ei löydy kaivamallakaan. Otetaan nyt yksinkertaiseksi esimerkiksi zoomaaminen. Kuvien katselusovelluksessa eli Galleriassa zoomaus toimii nipistämällä (kuten myös mapsissa ja selaimessa). Ensimmäistä kertaa taustakuvaa vaihtaessani olin vähän hukassa kun tulevaa taustakuvaa rajaavan kehyksen kokoa ei saanutkaan muutettua nipistämällä. Sen sijaan pitää tähdätä kehyksen reunukseen sormenpäällä ja venyttää kehystä vetämällä. Sitten taas kun kuvien katseluohjelmaan siirtyy kameran kautta zoomaus ei toimi nipistämällä eikä kyllä millään muullakaan poppakonstilla.
  Toinen asia mikä on vähän ihmetyttänyt on selaimen osoitekenttä. Selainhan on kaiketi jonkinlainen mobiiliversio Chromesta. Kenttään ei saa kuitenkaan lisättyä välilyöntejä, koska ne eivät ole sallittuja verkko-osoitteissa. Jostain syystä kenttään kirjoitettaessa selain kuitenkin ehdottelee googlen hakutuloksia. Käytännössä kentän avulla voi siis hakea googlesta vain yhden sanan mittaisella hakusanalla.
  Kolmanneksi: Tää on hiiidaaaas! Muutama sovellus auki ja kaikki hommat alkaa lagittaa aika pahasti. Musiikkisoitin on varma tappaja. Sen ollessa auki esim tekstiviestisovelluksen avaaminen kestää lähemmäs kymmenen sekuntia.
  Myös kalenteri kummastuttaa. Tapahtumien alkamis- ja päättymisajat ovat merkillisissä lähettäjä- ja yksiköksi-kentissä. Entä mikä on kalenterin nimen alla lukeva D-0. Tapahtumaa luodessa tai muokatessa sille annettu osoite on mahdollista näyttää google mapsissa. Myöhemmin tapahtumaa tarkastellessa osoite kyllä näkyy mutta sitä ei pääse katsomaan kartalla – ellei sitten muokkaa tapahtumaa ja sitä kautta mene karttasovellukseen. Miksi puhelimeen luotu Oma kalenteri ei synkronoi googlen verkkokalenteriin eikä myöskään verkkokalenterissa näkyvää kalenteria tunnu saavan oletuskalenteriksi puhelimeen? Ainoa vaihtoehto synkronoida tapahtumat verkkoon on jokaista tapahtumaa luodessa valita manuaalisesti kalenteriksi verkkopalvelussa näkyvä kalenteri.
  Eikä nämä kummallisuudet tähän lopu.

  Edellinen puhelimeni oli Nokia E51 S60 3rd. Toimi hienosti. Nokia on jo pitään laahannut vuosia muita valmistajia jäljessä sekä teknisesti että softan monipuolisuuden ja ominaisuuksien puolesta. Kaikissa Nokialaisissani on käyttökokemus ollut kuitenkin tuhannesti yhtenäisempi kuin tässä Samsungissa. Melkein joka päivä saa ihmetellä jotain uutta lapsusta tai ainakin odotella kymmeniä sekunteja ohjelmien aukeamista. Ja joo, on mulla task killeri. Mutta mielestäni sellainen manuaalinen ohjelmien sammuttelu ei kuulu tämän hintaluokan laitteeseen. Froyoa odotan vähintäänkin innolla siihen luvattujen nopeusparannusten toivossa. Jos niitä ei tule niin onneksi kytkyä ei ole enää jäljellä kuin 23kk ;)

 4. +16 Vote -1 Vote +1Galaxysiophonemac
  says:

  Itellä on ollu lähiaikoina Galaxy s , iphone 3gs htc hd2 ja niiden kokemuksien kanssa sanosin että iphone 4 on paras , sanon suoraan ei symbianille !

 5. -1 Vote -1 Vote +1joona
  says:

  “Toiset tykkää tyttärestä, toiset tyttäreksi pukeutuneesta isästä.”

  Kilpailijoiden viritelmät alkaa pikkuhiljaa toimimaan, mutta Applen yli kolmen vuoden etumatka helppokäyttösten “multikoiden” saralla on mielestäni lyömätön. Tunteehan sen jo ihan yksinkertiasesta fiiliksestä, kun laitetta käyttää: käyttis on vaan niin sukkela ja lupsakka, että sitä on vaikea millään numeerisella specsillä kuvata.

  Eihän sitä voi kiistää – armottomasta apinoinnista huolimatta alkuperäinen on paras ja toimivin.

 6. Itsellä ollut elämäni aikana aina Nokialainen ja kolme viimeistä Nokialaista olivat parhaat lippulaivat mitä rahalla sai. Nykyisenä Iphone omistajana ei voi olla kuin tyytyväinen! Suurin vika on Sonera sidonnaisuus.
  Vuoden iPhone 3GS käytön jälkeen siirtyin iPhone neloseen. Omasta mielestä lyömättömin ja paras ominaisuus ehdottomasti on iPhonessa sulavuus, nopeus ja toimivuus. Näihin itselle tärkeisiin ominaisuuksiin ei Nokialla pääse mitenkään. Toki iPhonessa on paljon muutakin hienoa mutta mitä sillä kaikella kivalla tekisi jos sitä ei voisi käyttää kunnolla? Iphone vain toimii kuten puhelimen pitääkin. Toki uusi N8 kuulosti kiinnostavalle mutta esim. TaskuMuron kommentti:

  “Yleisesti ottaen Symbian^3 tuntuu selvästi ripeämmältä kuin S60 5th Edition ja sen käytettävyyttä on hiottu mm. tuplanäpäytysten tarvetta karsimalla. Nopeudesta huolimatta se ei aivan yllä sulavuudessa kovimpien kilpailijoidensa tasolle – joissain kohdin animoinneissa ja toiminnoissa on edelleen havaittavissa pientä tökkimistä ja viivettä.”

  Itse en vain ymmärrä kuinka jotkut voivat tykätä puhelimesta mikä pätkii, kaatuu, ja kaataa ohjelmia täysin mielivaltaisesti. Toki en väittänyt että N8 kaatuu mutta viimeisten omien Nokia kokemusten perusteella se on enemmän kuin todennäköisesti edessä.

 7. Vote -1 Vote +1Required
  says:

  N900 on paras, MeeGoa odotellessa, ja katsotaan vaihdanko sittenkään jollei tule kunnon näppäimistöä/prosessoria :D

 8. -1 Vote -1 Vote +1sepi
  says:

  HUOM N8 julkaistaan tänään, myynti alkaa 30.9

 9. +2 Vote -1 Vote +1PPH
  says:

  Iphone omistajat puhuvat paljon käytön helppoudesta, mutta joka ainoa iluurin omistaja on feilannut tähän asti yksinkertaisen kisan: luuri näppäinlukosta ja soitto tiettyyn numeroon, se joka ehtii ekana soittaa siihen voittaa. Aina on ollut Nokia jolla on ehditty eka puhelu soittamaan.

 10. Tuossa N8:ssa on menty kyllä parempaan suuntaan kun käytössä on 2 prosessoria, toinen hoitaa “puhelin puolen” ja toinen hoitaa sovellukset yms. Ja tuo kamera tuossa puhelimessa on jo melkein jumalaisen hyvä kännykkään. Ja pakko vielä kehua että oikeasti on nätti puhelin.

 11. -8 Vote -1 Vote +1eskomatinjorma
  says:

  (click to show comment)

 12. Vote -1 Vote +1SebBo
  says:

  Itellä on sampan galaxy s jolla nytkin datailen. Ei voi olla kuin tyytyväinen. Sampalle propsit siis.
  @Vesa En voi alleviivata kaikkia kommenttejasi. Selaimessa välilyönnin lisääminen toimii yksinkertaisesti painamalla ?123 näppäintä ja sieltä välilyönti. Kokeileppas myös pitää kyseistä näppäintä muutaman sekunnin pohjassa. : )) Myös kirkkauden säätö tapahtuu kätevästi yläpalkkia sivuttain vetämällä. : )
  Perusnokian entisenä käyttäjä olen pettynyt KAIKKIEN älypuhelimien akunkestoon.

 13. +1 Vote -1 Vote +1noob
  says:

  Missä n900 :o

 14. +2 Vote -1 Vote +1SGS
  says:

  Applesta ei ole omia kokemuksia, mutta ainakaan se vanhempi iPhone ei pahasti vakuuttanut, kun sitä parin duunikaverin kanssa tsekkailin. Uusi Apple on lisäksi kallis ja aika pahoja vikojakin siinä lienee, lehtitietojen mukaan.

  Pari Nokiaa mulla on ollut työkoneena: Mobira 5000, 6310i ja nyt N70 (!!!). Itselläni on ollut E61 enkä ota Nokiaa enää ikinä, sain tarpeekseni ylimielisestä suhtautumisesta ja oikeastaan täydellisestä välinpitämättömyydestä asiakkaan ongelmia kohtaan.

  Tällä hetkellä ei voi mennä sanomaan uudesta Nokiasta yhtään mitään, eihän siitä ole kuin mainoksia, joihin tietysti saa uskoa niin kuin haluaa. Paljon pitää kuitenkin Nokialla muuttua, sekä asiakaspalvelussa että puhelinten laadussa ja käytettävyydessä ennen kuin palaan asiakkaaksi. Mieluiten tietenkin ostaisin kotimaisen koneen, mutta …

  Nyt mulla on Sony Ericsson Xperia X1i (kohta 2 vuotta) ja Samsung Galaxy S (yli kuukauden). SEX1 on käytännössä jäänyt jo kokonaan käytöstä, olkoon tuolla laatikon pohjalla varakoneena.

  Mä käytän puhelinta eniten muistiinpanoja varten (kalenteri, muistilaput, ostoslistat jne) sekä posteihin, tekstareihin ja surfailuun. Koneen fiksailu ja muu virittely on jo veriin mennyt harrastus, joten Androidin keskeneräisyys ei haittaa mua.

  Noissa mun hommissa parasta tällä hetkellä on Galaxy S, jossa on ylivoimainen näyttö ja mielenkiintoinen käyttis sekä mieletön määrä kaikenlaista lisuketta. Maksullisetkin ohjelmat ovat hyvin edullisia, ainakin Mobile Windows 6.5:een verrattuna ja iPhonen ohjelmien hinnoista en tiedä mitään.

  Akun kesto on aika paha ongelma, mutta niin se oli SEX1ssäkin ja varmaan kaikissa laitteissa, kun on kaikki herkut päällä ja säätila sekä postit tarkistetaan usein.
  Muista Galaxyn vioista/puutteista ei kannata paljon pitää porua, ennen kuin uusi Froyo tulee. Vasta sitten näkee, mikä on varsinaista vikaa ja mikä taas ei.

 15. +2 Vote -1 Vote +1AK(saatanan caps)
  says:

  Ite hankin kesän alussa vanhan nokialaisen tilalle HTC desiren ja oon ollut oikein tyytyväinen siihen.

  Käyttöliittymä on nopea ja helppokäyttöinen ja selaimessakaan ei ole mitään vikaa(tosin vaidoin sen marketista lataamaani nopeampaan ja muokattavampaan selaimeen). Kameran kuvalaatu loistava myös videokutessa ja zoomaaminen on helppoa virtuaalisella rullalla.

  Hintaahan desirella on noin 500 €, mutta hintahan on(useimmiten) laadun tae.

 16. Miksi artikkelissa mainitaan Meego “tulevana” käyttöjärjestelmänä? Käyttiksen 1.0 -versiohan on ollut finaaliversiossaan jo kuukausien ajan (netbook-puolella tosin vain, puhelinpuolella käyttöliittymä puuttuu vielä, mutta käyttis sinällään on jo “valmis”).

 17. +1 Vote -1 Vote +1JJ
  says:

  @Markku

  Tarkoitettiin vissiinkin juuri noita mobiiliversioita, joita ei vielä ole julkaistu missään puhelimessa, ja sielläkin seuraava on vasta ensi vuoden puolella N9:ssä mahdollisesti.

  Itte olen odotellut tota N8 aika kauan. Olen vain kokeillut iPhone 3GS:ää kaverilla, kuten myös samppa ässää, mutta jokin siinä applen luurissa ei vain iske. Varmaankin ylihintaisuus ja sonera -kytky, jota en halua.

 18. Nyt on iskenyt joku omena aalto näihin meidän kommentteihin kun kaikkiin nokia myönteisiin kommentteihin lasketeltu miinus ääniä, hauska sattuma sinäänsä. Ite olin alussa vähän pettynyt n900:seen juurikin akun keston takia, en ole tottunut siihen että puhelin otetaan aamulla laturista ja laitetaan illalla takaisin, mutta homma parani huomattavasti kun kellotin puhelimen vakio 250/600 mhz uusilla 125/900 mhz, eli “tyhjäkäynnissä” puhelin käyttää huomattavasti pienempää tehoa ja taas sovelluksia ajettaessa tai muita toimintoja tehdessä harppaakin tuonne 900 mhz paikkeille joka luonnollisesti anto puhelimelle melkoisen lisätehon. Mutta kaipa tuo n900 oli vähän tuollaiseksi nörttipuhelimeksi tarkoitettukkin.

 19. +1 Vote -1 Vote +1Vesa
  says:

  @SebBo
  Kiitos vinkeistä! Siltikin tuo välilyönnin lisääminen tuntuu vähän turhan monimutkaiselta.
  En ole myöskään kokeillut näitä Mokian viimeisimpiä tuotoksia kuten se surullisen kuuluisa N97, joten vertailupohjani on aika heikko. Toivon kuitenkin Nokian vielä nousevan. Eihän lisäkilpailu näilläkään markkinoilla pahitteeksi olisi.

 20. Vote -1 Vote +1Jaska
  says:

  Itselleni tuo kamera, joka vastaa halpispokkaria kuvanlaadultaan on se juttu tuossa joka saa ostamaan tuon. Nyt kannan pokkari kameraa aina mukana ja tuo mahdollistaa sen jättämisen kotiin.

 21. +5 Vote -1 Vote +1Jou
  says:

  Google jakaa Android-käyttistään ilmaiseksi puhelinvalmistajille, omppufirma kynii softaveroa reilun puolet luurin hinnasta. Lisäksi Androidille ja Sympparille saadaan ladattua kolmansien osapuolien ohjelmia ilmaseksi netistä, omppufirmalla on vain oma rajoittunut kuppanen nettikauppa, jossa ilmaiset softat on sontaa, oikeasti hyödyllisistä softista peritään maksua, enemmän tai vähemmän.

 22. -5 Vote -1 Vote +1oöuhiuh
  says:

  (click to show comment)

 23. +2 Vote -1 Vote +1SakkeMO
  says:

  N900 anyone?

  Koska

  1. Nokia
  2. Maemo 5
  3. ?????
  4. Voittoa

 24. +1 Vote -1 Vote +1SalaHyena
  says:

  @eskomatinjorma

  Tietysti voidaan olettaa että haluatkin tabletin, etkä puhelinta, koska soitto on PUHELIMEN tärkein ominaisuus.

 25. Vote -1 Vote +1SebBo
  says:

  @Vesa. Ei mittää, tämmösenä 16 vuotiaana kossina tykkään just etsiä kaikenlaista uutta puhelimista. : ) Yks vinkki on kanssa käyttää pelkästään 2g verkkoja, se säästää akkua. Ja keskimmäisen näppäimen pitäminen pohjassa avaa viimeksi avatut ohjelmat, mutta sen varmaa tiesitki.

  Itsekki toivon nokia nousevan, jotta voisin palata asiakkaaksi. Kaveri nokia x6tta testattuani en vain voinut ostaa sellaista kun vaihtoehtona tämä sata euroa halvempi galaxy. : )

 26. Vote -1 Vote +1SebBo
  says:

  @Vesa. Ei mittää, tämmösenä 16 vuotiaana kossina tykkään just etsiä kaikenlaista uutta puhelimista. : ) Yks vinkki on kanssa käyttää pelkästään 2g verkkoja, se säästää akkua. Ja keskimmäisen näppäimen pitäminen pohjassa avaa viimeksi avatut ohjelmat, mutta sen varmaa tiesitki.

  Itsekki toivon nokia nousevan, jotta voisin palata asiakkaaksi. Kaverini nokia x6tta testattuani en vain voinut ostaa sellaista kun vaihtoehtona tämä sata euroa halvempi galaxy. : )

 27. Vote -1 Vote +1SebBo
  says:

  @Vesa. Ei mittää, tämmösenä 16 vuotiaana kossina tykkään just etsiä kaikenlaista uutta puhelimista. : ) Yks vinkki on kanssa käyttää pelkästään 2g verkkoja, se säästää akkua. Ja keskimmäisen näppäimen pitäminen pohjassa avaa viimeksi avatut ohjelmat, mutta sen varmaa tiesitki.

  Itsekki toivon nokia nousevan, jotta voisin palata asiakkaaksi. Kaverini nokia x6tta testattuani en vain voinut ostaa sellaista kun vaihtoehtona tämä sata euroa halvempi galaxy S. : )

 28. Vote -1 Vote +1dwc
  says:

  HTC Desire.

  Markkinoiden tämän hetkisten puhelinmalleista nopein.
  Googlesta voi kyllä ehtiä vertailua tähän perusteluun.
  Androidista en muutenkaan enää vaihtaisi muihin käyttöjärjestelmiin.
  Koska on monipuolinen, suurimman osa ilmaisia ja erittäin kätevä!

 29. Nyt on myös itselläni Samsung Galaxy kätösissä, yli kahden vuoden iPhone-liiton jälkeen. Kone tuntuu vaativan hieman enemmän käyttäjältä kuin Applen laite, eikä hyödyllisiä sovelluksia löydy vielä yhtä hyvin kuin iPhoneen. Toisaalta tiukka integraatio googlen kanssa sopii hyvin, muutenkin paljon googlen palveluita käyttävälle. Moniajo tuntuu myös tässä muodossa enemmän riesalta kuin hyödyltä. Applikaatiot buuttailevat omin nokkineen kun puhelimen käynnistää ja näiden sulkemiseen tarvitaan erillinen ohjelma. Jos ei sulje, niin se on akku helposti muutamassa tunnissa tyhjä. Ehkä hämmentävin piirre kuitenkin on että laite on liian kevyt. Ei hutero tai halvan oloinen, mutta mielestäni liian kevyt kädessä pideltäväksi.

 30. Vote -1 Vote +1Racle
  says:

  HTC Desire tuli hankittua ja täytyy sanoo et se o kyl aiva mieletön vehje :) Androidin täyttä marketplacea odotellessa \o/

Speak Your Mind

*