Uusi herkku Teksasista: Uppopaistettu olut!

Vanha roskaruoan ystävien tunnustama totuus on, että jos ruoka on uppopaistettua, niin se on myös hyvää. Tämä fakta on tähän asti pitänyt kutinsa esimerkiksi sellaisten herkkujen, kuten burritojen ja Snickers-patukoiden kohdalla. Uuden, Yhdysvaltojen Teksasissa kehitetyn reseptin myötä vanha uskomus joutuu jälleen kerran koetukselle. Teksasilainen keksijä nimeltään Mark Zable on nimittäin keksinyt tavan uppopaistaa olueksi kutsuttua mallasjuomaa.

Innovaation ideana on, että freesi olut suljetaan raviolimaisen taskun sisälle ja uppopaistetaan nopeasti rasvakeittimessä. Kiitos nopean paistoprosessin, taskun kuori muuttuu naksumaisen rapeaksi, mutta sisällä oleva olut säilyttää alkoholipitoisuutensa. Siksipä herkkua ei myöskään tarjoilla alaikäisille. Kolmen vuoden tuotekehityksen tuloksena syntynyt ruokalaji tullaan esittelemään yleisölle ensimmäistä kertaa kuluvana kuukautena järjestettävillä Teksasin osavaltiomessuilla. Messuilla tämä uusi olutherkku osallistuu kilpailuun parjaan uppopaistetun ruoan tittelistä. Patentoidulla menetelmällä valmistutusta annoksesta uppopaistettua olutta saa messuilla pulittaa 5 dollaria.

Lähde: forkparty.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (18 arviota, keskiarvo: 2.39/5)

Comments

 1. +1 Vote -1 Vote +1Jokinen
  says:

  Maku varmaan voi menetellä, mutta oluen koostumus laittaa ihon kananlihalle. Ei taatusti mene kaupaksi! Vähän sama kuin söisi niitä riisitaskuja, joissa olisi olutta sisällä. Yh! Minä kuulun siihen kastiin, joka tulee jatkossa juomaan olueni!

 2. +8 Vote -1 Vote +1jassoo
  says:

  Lämmintä kaljaa ja makaroonia hyi hele…

 3. Vote -1 Vote +1mika
  says:

  No tämä ei olisi mistään muualta voinut tullakaan kuin jenkeistä, tuolta hassujen ruokakeksintöjen luvatusta maasta. Laita ruuat ja juomat samaan pakettiin ja taas säästyy aikaa, ou yeah.

Speak Your Mind

*