Valkee kirkasvalokuulokkeet testi – osa 2. Käyttökokemukset

Viime kuussa ilmoitimme, että testaamme Hilavitkuttimessa Valkeen kirkasvalokuulokkeita, joiden pitäisi auttaa pimeän vuodenajan mukanaan tuomaan väsymykseen ja yleiseen apatiaan. Aikaisempaan artikkeliin pääsee tästä. Koska meille ei laitteiden testauksesta makseta mitään, voimme kertoa käyttökokemuksista puolueettomasti.

Ja sitten itse asiaan:

Itse laite osoittautui kompaktin kokoiseksi. Korvanappien kumityyjä oli useita eri kokoja ja löysin omaan korvaan sopivat sovitepalat varsin helposti.Tosin laitteen ns. lamppu raapi joskus ikävästi korvakäytävän sisäpuolta, sillä kyseinen osa tulee muutamia millimetrejä pitemmälle, kuin kumityynyt. Tämä tosin on todennäköisesti tarkoituksellisesti suunniteltu tällä tavalla sillä tuolloin valo pääsee levittymään laajemmalle alueelle korvakäytävässä.

Moitittavaa itse laitteessa oli se, että siitä puuttui niskalenkki, eli laitetta oli koko ajan pidettävä kädessä tai rintataskussa käytön aikana. Laitteen mukana tuli kyllä ohjeet, joissa kehoitettiin pyörittämään johdot muutaman kerran toistensa ympäri niskan takaa, joilloin laite pysyy kaulalla itse, mutta 180 euron laitteessa voisi pakkaukseen sisältöön olettaa kuuluvan esim. yksinkertaisen kangasremmin. Yleisvaikutelma itse laitteesta kuitenkin on positiivinen.

Kliinisessä tutkimuksessa 9 potilasta 10:stä koki oireidensa helpottavan kokonaan viimeistään neljän koeviikon kuluessa. Oireita olivat esimerkiksi väsymys ja uupumus.

Yllä oleva suora lainaus Valkee Oy:n kotisivuilta lupaa 90 %:lle käyttäjistä selvästi havaittavaa apua kaamosmasennuksen oireisiin. Itse olen kuluneen kuukauden aikana todennut kuuluvani siihen 10 prosenttiin, joka ei kokenut laitteen vaikuttavan yleiseen vireyteen mitenkään. Myönnän, että en ole laitetta käyttänyt joka ikinen päivä kuten ohjeissa neuvottiin, mutta kuitenkin niin tiheään että vaikutusten olisi pitänyt näkyä.

Ohjeissa laitetta kehoitettiin kokeilemaan eri aikoihin päivässä, sillä sen pitäisi toimia eri henkilöillä eri tavalla. Laitetta tulee käyttää joko aamulla vähintään 2 tuntia heräämisen jälkeen tai illalla vähän ennen nukkumaan menoa. Jos aamu- tai iltakäyttö ei tehoa, niin laitta voi käyttää ohjeiden mukaan myös päivällä, eli käytännössä potenttiaalista käyttöaikaa on kaikki hereillä vietetty aika.

Käytännössä laitetta on kuitenkin käytännöllisintä käyttää kotona omassa rauhassa, sillä tehokas valo puskee läpi ihosta ja värjää korvakäytävän suun ja korvantauksen iloisen punaiseksi, ja tämä voisi herättää ihmisvilinässä epätoivottua huomiota.

Lopputoteama siis on, että laite ei itselle tuonut mitään hyötyä, mutta en laitetta kuitenkaan täysin tuomitse. Itse jään mielenkiinnolla odottamaa muiden ihmisten kokemuksia laitteen vaikutuksista.

Valkee kirkasvalokuulokkkeet löydät myynnistä esimerkiksi Superkauppa.fi -verkkokaupasta

Syma helikopterit ja muut hurjat radio-ohjattavat RC-lelut Superkauppa verkkokaupasta

Kommentit

 1. jepjep sanoo

  (click to show comment)

 2. markus sanoo

  (click to show comment)

 3. kympinpähyvinkin sanoo

  (click to show comment)

 4. massi sanoo

  (click to show comment)

 5. 3nncn sanoo

  (click to show comment)

 6. Kissi sanoo

  (click to show comment)

 7. asdf sanoo

  (click to show comment)

 8. kopteri sanoo

  (click to show comment)

 9. E sanoo

  (click to show comment)

 10. Juuei sanoo

  (click to show comment)

 11. Hannu Leinonen sanoo

  (click to show comment)

 12. retQ sanoo

  (click to show comment)

 13. arttuuu sanoo

  (click to show comment)

 14. arttu_perkele sanoo

  (click to show comment)

 15. Jouni sanoo

  (click to show comment)

 16. Triacc sanoo

  (click to show comment)

 17. poh sanoo

  (click to show comment)

 18. SebBo sanoo

  (click to show comment)

 19. Valkeet_käytössä sanoo

  (click to show comment)

 20. Valkeet_käytössä sanoo

  (click to show comment)

 21. KR sanoo

  (click to show comment)

 22. Valkeet_käytössä sanoo

  (click to show comment)