Robotti joka pomputtelee samanaikaisesti kahta pingispalloa yhdellä pingismailalla

Tällä erikoinen robotti, jonka toteuttivat Paul Kulchenko ja Emo Todorov Washingtonin yliopiston Movement Control Lab -jaostossa Seattlessa. Mukavaa kohdata vaihteeksi tällainen todella aivan oikea hilavitkutin, siis täysin turha laite johon on laitettu selkeästi paljon työtunteja ja pohdintaa. Eikös tämä määritelmä ollut melko lähellä hilavitkuttimen syvintä olemusta?

Videolla voitte siis havaita, että robotti pomputtelee yhtä pingispalloa yhdellä pingismailalla varsin tunnollisesti vaikka tarkkailijan toimessa oleva henkilö yrittääkin röyhkeästi riuhtoa mailaa irti mukavan oloisen robotin kourista. Kahdella pallolla pomputtelu käykin vaikeammaksi ja lyhytaikaisemmaksi. Tällä voisi kenties yrittää rikkoa jonkinlaisen pingispallon pomputtelun Guinnessin ennätysten. Esim. vuoden mittainen pomputtelu voisi olla jo hyvä saavutus.

Lähde: likecool.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (39 arviota, keskiarvo: 4.69/5)

Comments

 1. +3 Vote -1 Vote +1hiekkalapio
  says:

  on se hiano

 2. +19 Vote -1 Vote +1nof
  says:

  Ei tuo minusta ole lähimainkaan turha laite. Tuollaisen suunnittelu ja toteutus on haastavaa ja erittäin opettavaista. Laite toiminee jatkossakin säätötekniikan demotusvälineenä.

 3. +5 Vote -1 Vote +1boston
  says:

  Tuostahan sais pienellä modifioinnilla oivan pingisvastustajan. Lyö vaan pöydän päätyyn kiinni. Saas nähä millon robotti voittaa ihmisen pingiksessä..

 4. Vähätelläkseni kehitykseen tarvittavia resursseja on tietenkin selvin ohjelmointivirhe siinä että laite yrittää keskittää kaksi palloa samalle liikeradalle eikä rinnastaa niitä.

 5. Vois olla siistiä jos kone yrittäisi saada pallot osumaan toisiinsa vielä siten, että ne pysyvät hallinnassa. Esimerkiksi videolla taisi käydä kerran niin että pallot osuvat päällekkäin ja toinen kimpoaa siitä ylöspäin.

  Siitä voisi rakentaa aika mageen ja kompleksisen systeemin lisäämällä pari mailaa ja pallojen määrää.

 6. Vote -1 Vote +1Rane
  says:

  Vehkeen pitäisi kiroilla, huutaa “DOUH!” tms. aina kun pallo tippuu.

Speak Your Mind

*