Mies kehitti edullisen tarkkuus-3D-tulostimen, ja aikoo jakaa ohjeet kaikkien kanssa

Kauniissa, ekologisessa ja muutenkin täydellisessä tulevaisuudessa asioita ja esineitä ei enää tarvitse ostaa kaupasta, tai edes tilata netistä. Kun tulee tarve uudelle esineelle, esineen mallitiedosto yksinkertaisesti ladataan netistä, ja tämän jälkeen tarpeellinen esine tulostetaan kotoa, vaikkapa mikroaaltouunin vierestä löytyvällä pikamallinnuslaitteella. Jotta käyttö olisi varmasti ekologista, voi esimerkiksi uuden muoviesineen raakamateriaalin kääriä kasaan syöttämällä mallinnuslaitteen kitaan vaikkapa käytettyjä muovipusseja.

Kuulostaako utopialta? Ehkäpä vielä niin, mutta ei pidä unohtaa kuinka nopeasti teknologiset innovaatiot aina lentokoneista kännyköihin ja tablettitietokoneisiin ovat mullistaneet arkitodellisuutemme. Tämän lisäksi ainakin rakentelija nimeltään Junior Veloso uskoo siihen, että pikamallinnuslaitteet kuuluvat kaikille.

Junior Veloso on suunnitellut ja rakentanut täysin omin voimin kotitekoisen, tarkkoja kolmiulotteisia kappaleita haipakkaan vauhtiin tulostavan 3D-printterin. Rakentelijan suunnitelmiin kuuluu kehitellä tulostinta vielä hieman pidemmälle ja tämän jälkeen julkaista riittävän helpot rakennusohjeet laitteelle, joiden avulla kuka tahansa voi sitten rakentaa kotiinsa oman 3D-tulostimen. Ja jos me emme itse osaa laitetta rakentaa, niin lapsemme osaavat kyllä varmasti.

Tähän se menee, uskokaa tai älkää!

Projektin kotisivu löytyy osoitteesta 3dhomemade.blogspot.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (46 arviota, keskiarvo: 4.78/5)

Comments

 1. +12 Vote -1 Vote +1reppu
  says:

  Ohjeita odotellessa. =)

 2. -30 Vote -1 Vote +1aera
  says:

  (click to show comment)

 3. +10 Vote -1 Vote +1Sakke
  says:

  Kaukana aprillipilasta. Junior Veloson projekti on ollut jo vuodenpäivät menossa blogissa. Hilavitkutin nyt sattui vain 1.4. julkaisemaan uutisen

 4. -15 Vote -1 Vote +1mr. W
  says:

  (click to show comment)

 5. @mr. W. No itse asiassa en ole lueskellut. Zeitgeist on munamiehen Mariashown haastattelua lukuun ottamatta täysin vieras ideologia. Muutenkin olen ennemmin oman järkeilyn, kun laatikosta valmiina löytyvien ideologioiden kannattaja.

 6. Vote -1 Vote +1Pwc
  says:

  Siisti laite. Tällaisenaanhan tuo pikamallinnus vaatisi aika kaikkivoipan materiaalin. Nykypäivän käyttöesineitä, jotka olisivat kauttaaltaan esim muovia, on aika vähän. Protoiluun toki huikea laite. Mutta joskus tuollaiset printtaa varmaan montaa matskua kuten tämän päivän 2d-printterit montaa väriä.

 7. Vote -1 Vote +1Sivuseisoja
  says:

  Hacklabissä voi käydä tulostamassa oman 3D-tulostimensa; (blogijuttuna aiheesta)

  http://www.hacklab.fi/

Trackbacks

 1. [...] niin tulevaisuudessa asioita ei enää valmisteta kaukomaiden tehtaissa, vaan tarpeen mukaan kotoa löytyvän 3D-tulostimen voimin. Tästä päivästä lähtien myös kesäistä rantavaatetta etsivät naishenkilöt voivat suunnata [...]

Speak Your Mind

*