Google Android 2.3 Gingerbread päivitys julkaistu Samsung Galaxy S puhelimelle – joko olet ehtinyt kokeilla?

Yksi mainioimpia uusiin älypuhelimiin liittyviä ominaisuuksia on se, että valmistajat tarjoavat puhelimiin uusia ominaisuuksia päivitysten muodossa parhaillaan vielä vuosiakin puhelimen julkistamisen jälkeen. Eilen tällaisen päivityksen sai Suomessakin suurta suosiota nauttinut Samsung Galaxy S -puhelin Googlen uusimman Android 2.3 Gingerbread käyttöjärjestelmän muodossa. Päivitys tuo useita pieniä paranuksia puhelimen käyttöliittymään, kuten paremman copy-paste ominaisuuden, sekä parannetun tekstisyötön. Lisäksi päivitys tuo muun muassa paremman tuen SIP-internetpuheluprotokollalle, sekä lupaa parannuksia laitteen virranhallintaan ja sitä myötä akunkestoon.

Päivityksen voi tehdä lataamalla koneellensa Samsun Kies -ohjelman ja hakemalla päivityksen puhelimeen tätä kautta.

Joko sinä olet ehtinyt asentaa Androidin uusimman version Galaxy S puhelimellesi? Jos vastaus on kyllä, niin mielellämme kuulisimme tämän jutun kommenteissa kokemuksia päivityksen sujuvuudesta ja tämän myötä tulleista konkreettisista parannuksista. Itse aion vartoilla päivityksen kanssa vielä jokusen päivän, sillä edellisen päivityksen kanssa aikaisin liikkeellä oleminen aiheutti turhan paljon harmaita hiuksia.

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (15 arviota, keskiarvo: 3.27/5)

Comments

 1. +1 Vote -1 Vote +1aijaa
  says:

  Odotanpa ensin muiden kommentteja ennen kuin menee itsellä lataukseen. Tunnetusti voi aiheuttaa harmaita hiuksia…

 2. Vote -1 Vote +1tyytyväinen lataaja
  says:

  Latasin äskettäin Android 2.3 ja olen aika tyytyväinen kaikkea ei ole suomennettu esim. latauksessa lukee charging ja muuta pientä mutta on ihan hyvä

 3. Vote -1 Vote +1jarppi
  says:

  Päivitys onnistui hyvin ei mitään ongelma…mutta itse 2.3.3 ei ole kyllä googlen varsinainen koska paljon 2.3 päivityksen mukana tulevia ominaisuuksia puuttuu.nopeutta kyllä on tullut lisää mutta olisi nyt kerralla tehnyt hyvän.eikä ruveta pelleilemään näitten päivitysten kanssa. saa nähä milloin tulee korjaus päivitys.luulisi että kun näin isoa päivitystä niin hehkutetaan niin kyllä nyt ulko asuun edes jotain isoa muutosta tulisi mutta kun ei ainoa ulkoasu muutos on ylävetovalikko ei mitään muuta.

 4. +1 Vote -1 Vote +1Tero
  says:

  Tunnetusti samsungin KIESin tuntien ongelmia tulee, ja paljon. suosittelen lataamaan ennemmin custom firmwaren ja asentamaan recoveryn taikka odinin kautta, niin välttyy ongelmilta ja saa juuri sellaisilla ominaisuuksilla varustetun version, kun tahtoo..

  nimim. ei enää koskaan samsungin new pc studio/kies -helvettiä :p

 5. Vote -1 Vote +1anagram
  says:

  HUOMIO! TEHKÄÄ TÄMÄ ENNEN ASENNUSTA!
  Kies ei tunnista puhelintasi ellet ole poistanut ulkoista muistikorttia puhelimesta,ja alustanut sisäistä asemaa. Nimet tiedostoissa voivat olla liian pitkiä. Asennusohjelmisto voi olla myös hyvin mielenkiintoinen sillä se on suurimmaksi osaa vironkielinen.

 6. Vote -1 Vote +1Lartza
  says:

  Jep kaikkea ei ole suomennettu mikä ei pahemmin häiritse, mutta nopeutta on ainakin samanverran kuin 2.2.1 customeissa mikä on paljon. 2.3 customeja odotellessa :)

 7. Vote -1 Vote +1TaR
  says:

  Ei ainakaan minun luuriini suostu asentumaan. Ekalla kerralla lähti asentumaan mutta tökkäs kesken kaiken. Tämän jälkeen resettasin puhelimen tehdasasetuksille koska se ei käynnistynyt normaalisti. Tämän jälkeen taas Kies ei löydä enää mitään päivityksiä.

 8. Vote -1 Vote +1Jan
  says:

  Harmaita hiuksia tuli pari kappaletta, päivityksen jälkeen minulta hävisi ylävetovalikko.. ongelma varmaan johtuu tästä kuuluisasta kies softasta ;D

  Ongelma poistui kun palautin alkupereäiset asetukset, nyt toimii hyvin. Hyvin paljon nopeampi kuin ennen! ainut että kaikkea ei ole suomennettu, mutta ei tunnu missään ;)

 9. Vote -1 Vote +1Nite
  says:

  Itse käytän kaikessa Englannin kieltä, joten suomennoksesta en sen enempää sano. Sen sanon, että tuo Kies 2.0 on 42305305672039 kertaa parempi kuin Kies 1.x (mikä ei toisaalta paljon merkitse, Kies 1.x oli luultavasti universumin huonoin softa). Mutta tuo 2.0 toimi kuten ohjelman voisi olettaa, eikä edes tullut sen kanssa reveltyä hiuksia.

  2.3 päivityksen voi heittää vanhan (ainakin 2.2:n) päälle ilman että mitään tuhoutuu, mutta itse vedin factory resettiä koska halusin aloittaa “puhtaalta pöydältä”.

  Ihan tuntuu hyvältä, joskaan mitään kummempaa muutosta ei ole havaittavissa. Katotaan nyt kestääkö akku pidempään vai ei ja tarviiko tuota Voodoo Lagfixia enää asennella vai ei. Ainakin muutama softa/widgetti mikä 2.2:lla meni nurin niin että soi, niin toimi ihan ok ensitestauksella tässä piparissa.

  TouchWiz on se sama tuttu vanha mikä Froyossakin oli, joten sillä puolella ei hirveämmin mitään erilaista, Samaa totaaliturdia kuin vanhakin (TouchWiz on omasta mielestäni huonoin käyttöliittymä mitä Androidille on koskaan tuotettu. Samsung saisi valmistaa vain hardwaren ja jättää softan suunnittelemisen muille, jos minulta kysytään. Siksi ehkä hieman riepookin, etten odottanut Nexus S:ää…)

 10. +1 Vote -1 Vote +1tyytyväinen lataaja
  says:

  muuten hyvä, mutta vie ihan tajuttomasti akkua ainakin mulla ei kestä ku jotain 9 tuntia vaan

 11. Vote -1 Vote +1Kalle
  says:

  Mulla ei asennu – eli Kies ei edes löydä tuota uutta firmistä puhelimeen. Kummallista…

 12. Vote -1 Vote +1Jan
  says:

  Nyt näin pidemmällä käyttökokemuksella niin mitä huomannu: Akku kestää todellakin paremmin! sekä jostain syystä tuntuu gps sateliitit löytyvän nopeammin! jopa huomattavasti nopeammin :O

 13. +2 Vote -1 Vote +1ZaG
  says:

  Itsellä käytössä android 2.3.3 ja custom rom “darky’s v10 rc4″.
  Toimii kuin unelma ja on nopea kuin mikä. Akkuakin vie paljon vähemmän kuin normaalisti. Jos vähänkin kiinnostaa “säätää” niin suosittelen lämpimästi. Eli googlaamaan sit vaan Darkyssiä!

 14. Itsellä käytössä android 2.3.3 ja custom rom “darky’s v10 rc4″.
  Toimii kuin unelma ja on nopea kuin mikä. Akkuakin vie paljon vähemmän kuin normaalisti. Jos vähänkin kiinnostaa “säätää” niin suosittelen lämpimästi. Eli googlaamaan sit vaan Darkyssiä!

 15. Vote -1 Vote +1Kenny Kansas
  says:

  Juu eipä mun luuri ainakaan Kiesillä mitään löydä. Täytynee ilmeisesti odotella.

 16. Vote -1 Vote +1Harmi59
  says:

  Ei mitään ongelmia asnnuksessa.Alkuperäiset astukset ja soli siinä.Ostetut ohjelmat takasin marketista ja varmuuskopiot kiesistä. Ootin kyllä enemmän uutta mutta menee näin.

 17. Vote -1 Vote +1Sleepless
  says:

  Minulle löytyi uutena versiona 2.2.1. Onko 2.3 vedetty jo pois?

 18. Vote -1 Vote +1Harski
  says:

  Joo eipä tosiaan Kies löydä mullakaan mitään päivitystä… Täytyypä odotella jos sieltä jotain sais joskus ladattua!!

 19. Vote -1 Vote +1nippe
  says:

  Itse kun päivitin niin katosi status bar ja silloin myös vastausnäppäimet… Pikkasen vaikeaa vastata…

 20. Akkutehoa vie tosiaan ~75% työpäivän aikana, kun ennen pystyi pari päivää heilua yhdellä latauksella.

 21. Tuoreimpien uutisten perusteella Samsung on vetänyt päivityksen Googlen kehotuksesta takaisin. Liikaa ongelmia taas tälläkin kertaa. Olisikohan se niin vaikeaa testata päivitys vaikkapa muutaman kymmenen alfatestaajan kanssa, ennen kuin laitetaan yleiseen levitykseen? Säästäisi paljon vaivaa käyttäjiltä, ja homma vaikuttaisi Samsungin puoleltakin vähän ammattimaisemmalta.

 22. Erkki, lisäksi Samsungin virallinen tiedote kertoi “pienistä ongelmista etukameran toiminnassa”, mutta kyllä testien ja palautteen perusteella on vähän muustakin kyse.

  Toisaalta, monella käyttäjällä muutos on ollut vain positiivinen.

 23. +3 Vote -1 Vote +1herbertti
  says:

  mulla ei toimi herätyskello enää?
  illalla ku laitat aamulle herättämään 0630 niin ei soi. mut jos esim nyt laittaisin herätyksen viiden minuutin päähän niin soisi?

 24. Vote -1 Vote +1vänni
  says:

  Automaattinen näytön kääntö ei toimi päivityksen jälkeen.

 25. Vote -1 Vote +1Nite
  says:

  Teille, joilla on ongelmia: Teittekö Factory Resetin, vai päivitittekö suoraan vaan päälle? Itsellä nimittäin ei ole ilmennyt mitään ongelmia, vain parannuksia. Akkua kului 09:00 -> 19:00 jotain ~52%. En tiedä paljonko se on muutosta mihin suuntaan, kun en hirveästi muistanut tuota seurata 2.2:lla… :) Akku kuitenkin kestää sen, että aamulla ottaa ja illalla pistää laturiin, kuten yleensä teen.

  Itse päivitin suoraan 2.2:n päälle (tarkistaakseni voiko niin tehdä) jonka jälkeen vedin factory resetin ja päivitin uudestaan. Näin on toiminut enemmän kuin kohtalaisen hyvin. Ei ole edes ilmennyt sitä lagia joka 2.1:llä ja 2.2:lla oli niin paha, että Voodoo oli lähes pakkoasennus.

  Näytön automaattinen pyöritys toimii, status bar toimii, notificationit toimii, vastausnäppäimet toimii… etc.

  Josko ongelma onkin (TAAS) siinä resetissä, viime päivityksessähän homma oli sama, joiltakin katos marketti ja muuta kamaa jos ei resetannut. Niille, jotka factory resettasivat ei mitään ongelmia tullut. Samsung saisi kyllä hieman enemmän näitä ohjelmiaan testata, tai mieluummin jättää sen ihan muille osapuolille, tekisivät vaan hardwaren. (RFS.. kenen vatipään idea sekin mahtoi olla…)

 26. Vote -1 Vote +1joopajoo
  says:

  minun kies ei löydä uutta päivitystä 2.3. viimeisin päivitys minkä kies päivitti on 2.2.1.
  Miksi näin?

 27. Nite: itse ainakin vedin Hard Resetin, kun yläpalkki kaatusi aina käynnistyksen yhteydessä.

  Huhujen mukaan Samppa olisi hetken aikaa jakanut tuota “vuotanutta” päivitystään, mutta veikkaan ettei itselläni sitä kuitenkaan olisi, koska latasin päivitin vasta perjantai yönä.

  Latasin akkuni täyteen eilen illalla ja yöksi otin pois piuhan päästä. Aamulla akkua oli jäljellä n. 40%, vaikka puhelinta ei ollut käytetty koko yönä.

  Ennen päivitystä kolme päivitystä mennyt ilman ongelmia, ja akkukulutus ollut “virransäästötilassa” n. 10-20% yöunien aikana.

 28. Jahas, katselin Latitude -historiaani, niin päivityksen jälkeen kyseinen kapistus on pollaillut sijaintiani useamman kerran minuutissa…. Kytkin se pois ja parissa tunnissa akunkulutus tasaantui heti… great!

 29. Vote -1 Vote +1thepoika
  says:

  mitä teen! ei ole samsung galaxy s:ää mitä teen !!!!

 30. Vote -1 Vote +1Nite
  says:

  thepoika: osta multa :P

 31. Vote -1 Vote +1aijaa
  says:

  Jälkiviisaana Sampan päivitykset jää jatkossa vähemmälle. Jos nykyinen taso/tila riittää siihen pitää tyytyminen, muuten pitää varata pari päivää näpräilyyn ja piste iin päälle on tehdasasetusten palautus.

  “Tuoreimpien uutisten perusteella Samsung on vetänyt päivityksen Googlen kehotuksesta takaisin”.

  :(

 32. Vote -1 Vote +1thepoika
  says:

  nite: mite paljo ?

 33. Vote -1 Vote +1Nite
  says:

  thepoika. 350 lähtee heti, eti huuto.netistä

 34. Vote -1 Vote +1thepoika
  says:

  en mä tiiä ostaisinko ?

 35. Vote -1 Vote +1dude
  says:

  ton kännykän haluaisin :( )

 36. Vote -1 Vote +1eke666
  says:

  Outoa lukea kommentteja missä on ollut päivityksissä ongelmia, itse olen aina päivittänyt Kiesin kautta ja ostin galaxyni heti kun se tuli markkinoille. Eikä kertaakaan ole ollut mitään ongelmia o.0 Viimeksi tänään päivitin Kiesin kautta ja kaikki toimii moitteetta.

 37. Vote -1 Vote +1Galaxy s
  says:

  2.3.3 päivityksen jälkeen 3g pätkii ja tulee usein “ei yhteyttä” viesti. Onko muilla vastaavaa ongelmaa?

 38. Vote -1 Vote +1Jusu
  says:

  Noo uuden saa jo kaupasta halvemmalla..

 39. Vote -1 Vote +1Jarppa
  says:

  Tuota noin….meikällä valittaa että järjestelmävalvojalta ei saatu lupaa..Ohjelma suljetaan..??WTF?? Normisti kumminkin yhistää Kiesiin mut sit ku alotaa lataa 2.3 ni yhteys katkennu….pöh….

 40. Vote -1 Vote +1mkurtti
  says:

  Mitäs pitäisi tehdä kun kies ei löydä tuota 2.3 päivitystä?
  Kännyssä on nyt 2.2.1 päivitys mikä piti tehdä silloin jollain 1.5 ja jotain kies versiolla.
  Pitääkö puhelin palauttaa ns. alkuperäiseksi?
  puhelin on galaxy s

 41. Vote -1 Vote +1Alexxx
  says:

  Kun 3g-yhteyden tai wifin laittaa päälle ja alkaa selaamaan nettiä niin puhelin buuttaa noin 30 sekunnin kuluttua ja jatkaa tätä niin kauan kunnes sulkee pakettidatan tai wifin.

 42. Kokeilin 2.3:a Galaxyssä, oli ihan OK :)

  t. Oikein tyytyväinen Cyanogen mod 7:n käyttäjä

 43. Vote -1 Vote +1topi
  says:

  osaatteko auttaa mitä tehdä kun kies ei tunnista puhelinta? Olen kokeillut poistaa sd-kortin käytöstä, alustaa sd kortin, poistaa ja asentaa kiesin uudestaan ym. ei vaan toimi. en olisi uskonut mutta alkaa tulla nokiaa ikävä.

Speak Your Mind

*