Ihmisen aivoille Apple on kuin uskonto

Yksi netin keskustelupalstojen rasittavimmista lieveilmiöitä on Nokia-Microsoft-Apple ”fanipoikakeskustelut”, joissa pohdiskellaan – usein ei niin korkealla tasolla siitä, miksi kukakin minkä merkkisiä tuotteita ostaa. Esimerkiksi Applen tuotteisiin intohimoisesti suhtautuvien ihmisten ostokäyttäytymistä verrataan usein fanatismiin, tai jopa uskontoon.

Vaikka edellisen väittämät saattavat kuulostaa suoralta kädeltä ylilyönneiltä, tai jopa naurettavilta, on tämän kaltaisille väitteille löydetty nyt jopa tieteellistä pohjaa. BBC on tehnyt tuoretta  Secrets of the Superbrands -dokumenttiaan varten magneettikuvausta sisältävää empiiristä tutkimusta, jossa on havaittu, että Apple tuotteiden käyttäjien aivot reagoivat Applen tuotteiden kuviin samalla tavoin, kun uskovaisen ihmisten aivot reagoivat uskonnolliseen kuvitukseen.

Ja jos kerran näin on, niin on varmasti myös todennäköistä että suomalaisen nokiakäyttäjän aivot reagoivat Nokian tunnusmelodian kuunteluun samalla tavoin, kun esimeriksi Antero Mertarannan jääkiekkoselostukseen kuunteluun.

Kautta: dvice.com

Syma helikopterit ja muut hurjat radio-ohjattavat RC-lelut Superkauppa verkkokaupasta

Kommentit

 1. E sanoo

  (click to show comment)

 2. sanoo

  (click to show comment)

 3. Q. Werty sanoo

  (click to show comment)

 4. Pate sanoo

  (click to show comment)

 5. sanoo

  (click to show comment)

 6. Pöpö sanoo

  (click to show comment)

 7. fewa sanoo

  (click to show comment)

 8. unit984Beta sanoo

  (click to show comment)

 9. Antero sanoo

  (click to show comment)

 10. Papubean sanoo

  (click to show comment)

 11. 3nncn sanoo

  (click to show comment)

 12. Jarppa sanoo

  (click to show comment)

 13. fox sanoo

  (click to show comment)

 14. epeli sanoo

  (click to show comment)

 15. fox sanoo

  (click to show comment)

 16. aivan. sanoo

  (click to show comment)

 17. Ainiin sanoo

  (click to show comment)

 18. Jase sanoo

  (click to show comment)