Ihmisen aivoille Apple on kuin uskonto

Yksi netin keskustelupalstojen rasittavimmista lieveilmiöitä on Nokia-Microsoft-Apple “fanipoikakeskustelut”, joissa pohdiskellaan – usein ei niin korkealla tasolla siitä, miksi kukakin minkä merkkisiä tuotteita ostaa. Esimerkiksi Applen tuotteisiin intohimoisesti suhtautuvien ihmisten ostokäyttäytymistä verrataan usein fanatismiin, tai jopa uskontoon.

Vaikka edellisen väittämät saattavat kuulostaa suoralta kädeltä ylilyönneiltä, tai jopa naurettavilta, on tämän kaltaisille väitteille löydetty nyt jopa tieteellistä pohjaa. BBC on tehnyt tuoretta  Secrets of the Superbrands -dokumenttiaan varten magneettikuvausta sisältävää empiiristä tutkimusta, jossa on havaittu, että Apple tuotteiden käyttäjien aivot reagoivat Applen tuotteiden kuviin samalla tavoin, kun uskovaisen ihmisten aivot reagoivat uskonnolliseen kuvitukseen.

Ja jos kerran näin on, niin on varmasti myös todennäköistä että suomalaisen nokiakäyttäjän aivot reagoivat Nokian tunnusmelodian kuunteluun samalla tavoin, kun esimeriksi Antero Mertarannan jääkiekkoselostukseen kuunteluun.

Kautta: dvice.com

Syma helikopterit ja muut hurjat radio-ohjattavat RC-lelut Superkauppa verkkokaupasta

Comments

 1. E says

  (click to show comment)

 2. says

  (click to show comment)

 3. Q. Werty says

  (click to show comment)

 4. Pate says

  (click to show comment)

 5. Pöpö says

  (click to show comment)

 6. fewa says

  (click to show comment)

 7. unit984Beta says

  (click to show comment)

 8. Antero says

  (click to show comment)

 9. Papubean says

  (click to show comment)

 10. 3nncn says

  (click to show comment)

 11. Jarppa says

  (click to show comment)

 12. fox says

  (click to show comment)

 13. epeli says

  (click to show comment)

 14. fox says

  (click to show comment)

 15. aivan. says

  (click to show comment)

 16. Ainiin says

  (click to show comment)

 17. Jase says

  (click to show comment)

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *