360-asteen videota iPhonella

360-asteen laajakuvavideot ovat vielä vastaavia still-kuviakin huomattavasti omalaatuisempi ilmaisumuoto. Kun Kogeto -nimisen Yhdysvaltalaisen yrityksen tuote nimeltään Dot pääsee markkinoille saakka, on 360-asteen videokuvaus kuitenkin jokamiehen laji. Dot nimittäin on iPhone 4 puhelimen päälle kiinnitettävä lisälinssi, joka yhdessä saman nimisen iPhone sovelluksen kanssa kuvaa 360-asteen videoita, joita on mahdollista katsella ja pyöritellä oman iPhone ruudulla, tai sitten muuntaa muuhun 360-videoita tukevaan formaattiin.

Yritys hakee vielä rahoitusta tuotannon aloittamista varten, mutta oheisen videon perusteella tuote olisi kyllä jo jokseenkin valmis kaupan hyllylle. Videota siis hypyn jälkeen.

Mainos: Tarkista puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi Postin palvelussa ja voita iPad!

Kautta: makezine.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (17 arviota, keskiarvo: 3.82/5)

Comments

 1. +6 Vote -1 Vote +1Oho
  says:

  Vaikka iphone 4 on aika turha kapistus, vielä kun katsoo sen korkeaa hintaa. Niin kyllä tälläinen sovellus kelpaisi!

  Tosi hyvä hilavitkutin! o/

 2. +2 Vote -1 Vote +1ppp
  says:

  Vai että jokamiehen. Sanotaan nyt niinkuin asia on, jokaneidin.

 3. +7 Vote -1 Vote +1S-252
  says:

  Tuollainen lisäkikkula olisi siisti muillekin kameroille.

  Erityisen siistiä olisi jos tuohon yhdistäisi myös monikanavaisen 360° -mikrofonin, ja äänimaailma pyörisi videon mukaisesti. Eli jos näkymää kääntää ja katselusuunnasta taaksepäin on auto, ääni myös kuuluisi surroundissa takaa päin.

 4. +3 Vote -1 Vote +1Uber
  says:

  Vaikka ITSE en iPhonea omista niin voin laitetta testaamana sanoa että taitaa herra olla vain itse hieman kateellinen. Vieläkö Nokia 3210 pirisee taskussa vai miten?

 5. Hieno vempele!

 6. +1 Vote -1 Vote +1Jukka J.
  says:
 7. Jukka J.: Et sitten viittinyt katsoa linkkisi testin toista sivua http://www.digitaltrends.com/camcorder-reviews/sony-bloggie-mhs-pm5k-review/2/
  sieltä löytyy kuva erittäin huonolaatuisesta videosta ja arviossa tuotosten kerrotaan olevan 1990-luvun webbikameran laatua. Että näin…Elikkä täysin käyttökelvoton.

 8. +1 Vote -1 Vote +1sitätätät
  says:

  Tossa esittelyvideolla näyttää videokuvaus tapahtuvan kottikärryillä ja varmaan aiemmin videolla nähdyllä juicevilkun kokoisella “objektiivilla”. Eli mitä iPhoneversion kuva on, jää vielä täysin arvoitukseksi.

  Ja kun näköjään Sonyllä on myynnissä identtisen näköinen tuote, niin eiköhän sen mallisuoja ole aika hyvin hoidettu.

  Idea on tervetullut, tilannekuvaukseen toi on ihan mieletön.

Speak Your Mind

*