Lontoo sai ilmaiset julkiset polkupyöränpumput

Kuva: Cyclehoop

Polkupyörän renkaat ja tarkemmin näistä ulos pyrkivä ilma on varmasti polkupyörän heikoin lenkki. Eikä pumppua tietenkään ole silloin mukana, kun kumi on löysänä tai pahimmillaan tyhjillään. Lontoossa polkupyörien parkkipaikoista vastaava Cyclehoop on yhteistyössö Lontoon kaupungin kanssa lähtenyt tarjoamaan helpotusta tähän polkupyöräilijan iän ikuiseen ongelmaan. Ratkaisuna on julkiset, paikalleen pultatut polkupyörän pumput.

Vaikka pumppuja löytyy Lontoosta vasta kaksi, on idea kerrassaan mainio. Lisäksi tällaiset, pienetkin polkupyöräilijän arkea helpottavat teot antavat kaupunkilaisille selvän viestin, että polkupyöräilyä tahdotaan oikeasti tukea varteen otettavana liikennevaihtoehtona muiden liikkumismuotojen ohella.

Lähde: cyclehoop.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (19 arviota, keskiarvo: 4.37/5)

Comments

 1. Helsingissäkin on julkinen polkupyörän pumppu :) Vieläpä kompuralla toimiva. GO FINLAND GO!

 2. +7 Vote -1 Vote +1jamppa
  says:

  Jos polkupyörässä on auton renkaissakin oleva Schrader-venttiili, renkaiden täyttö onnistuu jokaisella huoltoasemalla. :)

 3. Vote -1 Vote +1epeli
  says:

  Itsehän olen ajatellut toimisiko tällainen patentti. Kotona painepullo hyvänä esimerkkinä löytyy sooda streamin paine pullo. Jos ollaan menossa pitemmälle reissulle sellainen matkaan sopivan pään kanssa ja siitä ilmat renkaaseen kun vanhat alkavat huveta, ja tarvittaessa uudellaan täyttö kompuralla.
  Mutta joo.
  Onhan noita pyörän renkaitakin tehty shader-venttiilillä jotta senkun vaan etsii ensimmäisen houltoaseman tai jos kotona on kompressori niin sillä vaan täyteen ilman kummempaa ihmettelyä.

  Kun vaan saataisiin enemmän ihmisiä pyörän selkään, esim jotkut ovat tottuneet kulkemaan vain metrolla tai ratikalla, ja sitten ollaan armeijassa jouduttu opettamaan miten ajetaa polkupyörää.

  Mihkä tää maailma on oikein menossa?
  Teboilille tietenkin täyttämään pyörän renkaita…

 4. Ja lisäksi jokaiselta huoltoasemalta saa pyydettäessä adapterin jonka avulla saa täytettyä myös donlup-venttiileillä varustetut renkaat täytettyä :)

 5. +2 Vote -1 Vote +1Unit984Beta
  says:

  Wanhaan hyvään aikaan polkupyörien sisärenkaatkin olivat kestävämpiä. Niitä punaisia sisäkumeja. Sitten markkinavoimat totesivat että lisää niitä pitää myydä ja nämä huonommat mustat sisäkumit tunkivat markkinoille.. (EDIT: “Silloin vanhaan hyvään aikaan kun olin nuori..” = varma merkki että on tullut vanhaksi )

  Oikein WanHaan aikaan pumppu kuului jokaisen autonkin vakiovarustukseen. (EDIT: Niin vanha en sentään ole että tuon ajan olisin elänyt)

  Mutta hyvä ideahan tuossa on. Yksittäinen pumppu kun vie vähän tilaa. Kuvista päätellen toteutus vain on jäänyt puolitiehen. Kuvan mukaan kun näyttäisi hiukan siltä että pumpussa on vain autonventtiiliin sopiva liitin, eikä sellaista tupla liitintä joka kävisi myös dunlop venttiiliin. Dunlop pyöräilijät siis joutuisivat kuskaamaan adapteria taskussaan.
  Suomeen siirretynä tulee ilmaston asettamat rajoitukset vastaan. Miten tuo toimisi pakkasen, lumen ja sohjon keskellä. Vai kerättäisiinkö pumput pois talvipyöräilyä harrastavien ulottuvilta aina syksyisin?

 6. Vote -1 Vote +1Bona
  says:

  Tuskinpa on pelkkä Schrader-liitin tuossa pumpussa. Kuvissahan tuolla pumpataan ilmaa fiksiin/sinkulaan, jossa täytyy olla Presta-venttiilit. Kapeisiin vanteisiin kun ei kestävyyden vuoksi uskalla tehdä Schrader- tai Dunlop-venttiilin mentävää reikää. Dunlop-venttiili on myös se perinteinen brittiläinen venttiilityyppi, joten pumppu varmasti tukee sitä.

  Itsellä muuten fillareista löytyy Presta-venttiilit ja Schrader-adapteri kulkee varoiksi fillarin paikkaussetissä mukana.

 7. +1 Vote -1 Vote +1napapiirin hero
  says:

  Hieno idea ja näemmä aika kestävän näkösiä, tehty siis ilkivalta suojatuiksi.

 8. +1 Vote -1 Vote +1Miksei
  says:

  Hienot pumput pääsee heti tulikokeeseen, saapi nähnä miten kestävät mellakoiden keskellä :D

Trackbacks

 1. [...] viikko sitten käsittelimme Lontoon katukuvaan ilmestyneitä julkisia polkupyöränpumppuja, jotka luonnollisesti ovat tärkeä ase alati leiskuvassa, löysiä pyöränkumeja vastaan [...]

Speak Your Mind

*