Uusi mobiilisovellus mahdollistaa vapaan parkkiajan oston ja myynnin

Vaikka en itse juurikaan autoile, tiedän kuitenkin että kaupungissa autolla liikkuvan yleisin murheen aihe on ruuhkien ohella vapaiden parkkipaikkojen puute. Uusi mobiilisovellus nimeltaan Parkin Auction on suunniteltu lievittämään pysäköinnin tuskaa tarjoamalla vakituisen autopaikan omaaville mahdollisuuden vuokrata oman parkkipaikkansa sopivaan hintaan.

Sovelluksen toimintaperiaate on nerokkaan yksinkertainen. Jos esimerkiksi tarvitset autopaikkaasi itse vain illasta aamuun, voit laittaa muun parkkiajan sovelluksen kautta myyntiin. Parkkipaikkaa alueella etsivä autoilija voi sitten sovelluksen kautta ostaa esimerkiksi kaksi tuntia vapaata parkkiaikaa määrittelemälläsi hinnalla, ilman pelkoa yksityisten pysäköintivalvojien tehoiskuista.

Palvelu toimii toistaiseksi vain tämän mobiiverkkosivujen kautta, ja ainoastaan New Yorkin kaupungissa. Sovelluksen iPhone ja Android versiot ovat kuitenkin jo tuotantolinjalla, eikä palvelun skaalaaminen aina tänne pohjolan perukoille suosion myötä varmasti ole homma eikä mikään.

Palvelun kotisivut löytyvät osoitteesta parkingauction.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 arviota, keskiarvo: 3.60/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  “Ilman pelkoa yksityisten pysäköintivalvojien tehoiskuista”? Miten Erkki ajattelit tuon taata? Mistä taloyhtiön parkkipaikkaa valvova pysäköinninvalvoja voisi mahdollisesti tietää että oletkin vuokrannut oman paikkasi jollekin toiselle autoilijalle? Oletitko että jokainen yksityinen pysäköinninvalvontafirma hankkii valvojilleen erilliset laitteet jokaisen parkkipaikan vuokraustilanteen tarkistamiseksi?
  Yksityiset parkkipirkot sakottavat kiintiössä pysyäkseen surutta myös taloyhtiöiden omia luvallisia pysäköijiä tai vaikkapa hälytysajossa olevaa ambulanssia. Noilta saastoilta ei ole turvassa kukaan, eikä siihen tämä sovellus tuo mitään helpotusta.

 2. +1 Vote -1 Vote +1mansester
  says:

  Idea on todella hyvä. Ainoa huono puoli on, että monet yksityiset sakottajat vaativat, että pysäköintilupa on näkyvissä, kun auto on parkkeerattu jo maksettuun ruutuun. Lappu tulee, vaikkei paikan haltija olisi soittanut näitä “vartijoita” paikalle.

 3. Vote -1 Vote +1AirZero
  says:

  Tähän voisi toki porsaanreikänä käyttää vaikkapa lukollista laatikkoa, joka on ruuvattu kiinni lämpötolppaan, ja joka aukeaa numerokoodilla. Sisältä sitten löytyisi se virallinen pysäköintilupa. Eri asia että mitä mieltä tolppaan ruuvailusta muut sitten olisivat.

 4. Käsittääkseni parkkilupa on aina henkilö eli autokohtainen, korjatkaa jos olen väärässä. Epäilisin siis että vuokraus ei Suomessa ole laillista, ja vaikka olisi niin verottaja ainakin puuttuu peliin äkkiä. Harmi olla näin pessimisti mutta tässä maassa meistä tällaisia kasvaa.

Speak Your Mind

*