Optoma HD33 on reilun tonnin Full-HD 3D-videotykki

Vaikka suurin osa meistä edelleenkään on tuskin maksamaan pitkää penniä ylimääräistä siitä, että televisiossa on valmius katsoa 3D-ohjelmia, niin en usko että monellakaan olisi mitään ominaisuutta vastaan, jos se tulisi laitteen mukaan samaan hintaan. Vidotykkivalmistaja Optoman juuri esittelemä Full HD -videotykki HD33 tuo olohuoneeseen nyt 3D-valmiuden 1500 dollarilla, eli vain reilulla tuhannella eurolla. Mielenkiintoiseksi tuotteet tekee siis se, että hinta ei enää juurikaan eroa saman luokan HD-projektoreista joissa ei 3D-valmiutta ole.

Optoman uutukainen kätkee kuoriensa alle 3D-ominaisuuden lisäksi koko joukon modernilta full-HD videotykiltä odotettavia ominaisuuksia, kuten seuraavat:

 • Valoteho: 1800 ANSI lumen
 • Kontrastisuhde 4000:1
 • 3D-valmius Blu-ray elokuville ja 3D-peleille
 • Maksimissaan 300-tuuman kuvakoko
 • Taustavalaistu kaukosäädin
 • Features Texas Instruments 1080p DLP® piirisarja
 • PureMotion kuvaprosessointi

Ainoana merkittävänä miinuksena mainittakoon, että tykin mukana toimitetaan ainoastaan Infrapunasensori 3D-laseja varten. Noin 50 euron arvoiset 3D-lasit on siis hankittava erikseen.

n

n
Paljonko sinä olisit valmis maksamaan lisähintaa television tai tykin 3D-valmiudesta?
Näytä tulokset

Lähde: optomausa.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 arviota, keskiarvo: 3.20/5)

Comments

 1. +4 Vote -1 Vote +1atariihKovaleeev
  says:

  “niin en usko että monellakaan olisi mitään ominaisuutta vastaan, jos se tulisi laitteen mukaan samaan hintaa”

  Itselle 3D on iso pettymys, joka aiheuttaa päänsärkyä. Sitäpaitsi 3D-tekniikan omaavat elokuvat ovat usein B-luokan aivotonta hollywood hömppää. Ehkä 10 vuoden päästä sitten tilanne voi olla toinen.

 2. @atariihKovaleeev 3D-tekniikka kuuluu tosiaan aiheuttavna päänsärkyä monille. Itsella ei onneksi vastaavaa ole ilmennyt. Kotikäytössä 3D-tekniin tekee mielenkiintoiseksi erityisesti pelit. Esimerkiksi Motorstorm ja Wipeout 3D-versiot imaisevat kokeilun perusteella kyllä melko lailla mukaansa!

 3. +1 Vote -1 Vote +1JiM
  says:

  Eihän tota 3D:tä oo pakko pitää päällä joten ei siitä todellakaan ole mitään haitta, eteenpäin myytäessä myös varmasti enemmän saa rahaa jos on tuo 3D ominaisuus tykissä.

 4. -23 Vote -1 Vote +1RedBaron
  says:

  (click to show comment)

 5. +15 Vote -1 Vote +1Giancarlo
  says:

  1500 USD = 1078,50 EUR

  -Opettele lukemaan, se oli lämminvesivaraaja eikä lämminverivarsa-

 6. +2 Vote -1 Vote +1dhfdghfdghbdsf
  says:

  Pari huomionarvoista lisätietoa:
  -Tykki on mallia DLP, eli se ei sovellu kaikille ihmisille, eli niille joiden yksilöllinen silmien refresh rate on erityisen nopea.
  -Optoma on vihdoin tuonut standardin HDMI1.4 3D -tuen. Aikaisemmin Optomalla oli näissä omia epästandardeja 3D-virityksiä.

  http://www.aboutprojectors.com/Optoma-HD33-projector.html
  http://www.aboutprojectors.com/pdf/optoma-hd33-specs.pdf

 7. -1 Vote -1 Vote +1Ara
  says:

  ^
  yksilöllinen silmien refresh rate on erityisen nopea :p

  Jaa, enpä tiedä, itselläni on imo melko nopea refresh rate silmissä, mutta en ole huomannut oman dlp-tykkini (LG DX130)kanssa mitään ongelmia tämän kanssa, eikä sateenkaariakaan ole näkynyt.

  Tuo DX130 ei ole edes kotiteatteri-tykki, 3k lumenin dataprojektori periaatteessa. Minun tarpeisiini ihan loistava kuva, hifistely on yliarvostettua hommaa.

 8. +2 Vote -1 Vote +1Vakkeli
  says:

  Onhan niitä HD-valmiita 3D projektoreita alle 500e mutta eihän se valmius nyt ihan sama asia olekkaan ku FullHD

 9. +1 Vote -1 Vote +13nncn
  says:

  dlp-tykin kuva on ihan hyvää jos katsot vain yhteen kohtaan, mutta heti kun käännät silmiä ja katsot kuvasta eri kohtia ni jo alkaa häiritsemään. yhteen kohtaa katsominen taas on täysin mahdotonta.

 10. +1 Vote -1 Vote +1Ara
  says:

  ^
  Minä olen ainakin omalla dlp-tykilläni katsellut about 2k tuntia elokuvia, tv-sarjoja jne. eikä ole mitään ongelmia ollut kuvan kanssa, ihan kuin 100:n tuuman telkkaria katsoisi.

 11. +1 Vote -1 Vote +1dhfdghfdghbdsf
  says:

  ^ Niinpä, kuten huomaamme, DLP ei sovi kaikille. Toiset ovat herkempiä kuin toiset… :p

 12. Vote -1 Vote +1Satunnainen lukija
  says:

  Kun sain ensimmäisen dlp-tykin kotiin niin sateenkaariefektit häiritsivät about ensimmäisen viikon ajan. Sittemmin kai silmä sopeutui ja enää en moisia saa edes näkyviin. Toki näitten näkymiseen vaikuttaa myös taustavalaistus yms.

  3D-pelaamisen taas aikanaan (silloin vuonna puukko ja kirves kun NVidia tuki vielä Win 2000/XP 3D-ajureita) aloitin nyt jo about 10v vanhan putkinäytön kanssa ja pienen totuttelun jälkeen ei päänsärkyä tullut vaikka putki ei 100Hz kummoisempiin taajuuksiin yltänytkään.

  2D-kuvan kanssa aikanaan työpaikalla huomasin, että päivän jälkeen silmiä “kiristi”, mutta tähän löytyi lopulta aika yllättävä ratkaisu: Laskin päivitystaajuuden 80 hertsistä 72 hertsiin ja ongelmat poistuivat. Vaikka siis pääsääntöisesti hertsien nostaminen on oikea ratkaisu, niin näköjään joskus toiseenkin suuntaan ruuvaaminen saattaa auttaa. Lienee hyvin yksilöllistä…

 13. Vote -1 Vote +1Voi Voi
  says:

  Harmi ettei ole nVidia 3D Vision tukea, ois menny hankintaan. Ei pysty pelaa 1080P/60hz 3D tällä, vaan tyytminen olisi 24hz tai 720p/60hz…HDMI kusee kybällä kyllä tässä 3D hommassa tällä hetkellä, vaika standardihan sallisi tietääkseni noita kovempiakin hertsejä, niin piirit ei vielä ja siksi tälläsiä rampoja 3D koneita markkinoilla. Leffalaitteena toki riittävä…

 14. Vote -1 Vote +1niinpä niin
  says:

  Mielestäni tätä tykkiä ei juuri kannata ostaa muuten kuin 3d:n takia. Tämän tykin 3D-toisto painii moninkertaisesti kalliimpien tykkien kanssa eli 3d on tämän päivän huippua.

Speak Your Mind

*