Sealander on asuntovaunu ja asuntolaiva samassa

Sekä maalla- että vedessä kulkevat amfibioautot ovat jo iät ja ajat kiinnostaneet mobilisteja kautta maan. Autoissa ylienen polttomoottori ja kompleksiset sähköjärjestelmät ovat kuitenkin huonosti yhteensopivia veden kanssa. Lisäksi tieliikenteen soveltuvat autot painavat lähes poikkeuksetta toista tonnia, joka on paljon veden päällä kannateltavaksi auton kokoiselle alukselle.

Saksalainen Sealander on keksinyt uuden lähestymistavan maalla- ja veden päällä liikkumista yhdistelevään lomailuun. Ratkaisuna on kelluva asuntovaunu, joka siis muuttuu veneeksi kun tämä ajetaan vesille. Nokkelaksi ratkaisun tekee se, että auton raskas mekaniikka voidaan jättää rannelle, ja asuntoveneeksi muuttuneen asuntovaunun vauhdittaminen voidaan hoitaa yksinkertaisella akkukäyttöisellä perämoottorilla.

Ensi vuonna myyntiin saapuva Sealander on kelluvuuden lisäksi myös varsin muuntautumiskykyinen. Asuntovaunusta saadaan nimittäin kuomu poistamalla avomalli, ja kopperon sisältä löytyvästä sohvapöytä-yhdistelmästä saa tarpeen mukaan käännettyä nukkumapaikat kahdelle. Hintaa tälle amfibioasuntovaunulle on luvassa noin 15 000 euroa. Esittelyvideo hypyn jälkeen. Lähde: sealander.de

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (16 arviota, keskiarvo: 4.13/5)

Comments

 1. +3 Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Ihan kehityskelpoinen idea. Toteutus tälläkin kertaa kuitenkin ontuu.

  Tuossa nykyisessä mallissa vain on oleskelu- säilytys- kokkaus- ja nukkumatilaa kovin niukasti tyypilliseen/tavalliseen pieneen retkeilyvaunuun verrattuna. Eihän pari vaatekaappia ja kaasukeitin voi niin paljon painaa, etteikö niitä voisi tuohonkin asentaa. Kaksi pientä penkkiä on melko niukka varustelu retkivaunujen nykypäivän mittapuulla. Matkailu- tai asuntovaunuksi tuota ei oikein voi nimittää.

  Jään odottamaan isompia tai edes vähän paremmin varustettuja malleja.

 2. +1 Vote -1 Vote +1Wertti
  says:

  Tuo on varmaankin aika kiikkerä peli vedessä jos on vähänkin aallokkoa.

 3. -1 Vote -1 Vote +1Mr.Pink
  says:

  Ei mitään uutta auringon alla: http://www.suleica-caravans.de/

 4. Vote -1 Vote +188k5
  says:

  Höh!
  Miksi mennä “perä edellä puuhun” – viimeksi Norjassa homma paremminpäin;
  Vene traileriin, autolla vetäen maatiellä, yöksi leirintäalueelle parkkiin. Maa sähkö kiinni. Väki veneen kajuuttaa maaten..

Speak Your Mind

*