Tee-se-itse hauta-arkku -nikkarointikurssi

Haudan lepoon saattaminen on kallista puuhaa. Esimerkiksi yhdysvalloissa tyylikäs arkku saattaa parhaimmillaan köyhdyttää perikuntaa jopa 8000 dollarilla. Moni haudan lepoon pääsyä odotteleva onkin oivaltanut, että viimeisellä leposijalla tuskin on enää itselle merkitystä sen jälkeen kun aika on jättänyt, ja päättänyt ryhtyä itse toimiin perintörahojen säästämiseksi sukulaisille. Trendin myötä Verkkohuutokauppa eBayhin on ilmaantunut edullisia hauta-arkkuja alkaen parista sadasta dollarista.

Minnesotalainen puuseppä Randy Schnobrich oivalsi trendissä markkinaraon järjestämilleen puurakennuskursseille, ja alkoi järjestämään kursseja hauta-arkkujen rakentajille. 700 euron arvoiseen, kolme päivää kestävään kurssiin sisältyy tarvittava opastus, sekä arkun rakentamiseen tarvittava puutavara. Vaikka Schnobrichin mukaan monet pitävät hauta-arkun rakennuskurssia groteskina ajatuksena, niin useille se on hauska tapa osallistua itse omiin hautausjärjestelyihinsä.

Jäämme odottamaan, koska hauta-arkunrakennuskurssit pääsevät mukaan myös Suomalaisten kansanopistojen kurssilistoille!

Mainos! Osallistu kisaan ja voita 100 euron ilmainen vippi!

Kautta: blog.makezine.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (16 arviota, keskiarvo: 3.81/5)

Comments

 1. +8 Vote -1 Vote +1Eemeli
  says:

  Jäljessä olette…

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009082210121096_uu.shtml

  On jo järjestetty kansalaisopistoissa Suomessa noita kursseja, ovat tosi suosittuja.

 2. +4 Vote -1 Vote +1Bona
  says:

  Onhan arkkuja tehty jo useammassakin suomalaisessa kansanopistossa. Samoin tuhkauurnia, niin puutyö- kuin keramiikkapuolellakin.

 3. +3 Vote -1 Vote +1vaihdekeppi
  says:

  Kyllä paikallisessa kansalaisopistossa on arkun tekoa ollut jo kauan. varmaan pienellä googletuksella ois löytynyt niin ei olisi päässyt artikkeliin virhettä.

 4. +2 Vote -1 Vote +1Arkku-Markku
  says:

  Se on suomeksi “ruumisarkku”!
  Turha keksiä uudissanoja, kun asialle on jo vakiintunut hyvä ilmaisu.

 5. Vote -1 Vote +1Pete
  says:
 6. +4 Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Arkku voisi aivan hyvin olla vaikkapa paperimassasta tehty helposti maatuva malli. En usko että ketään, etenkään vainajaa, varsinaisesti kiinnostaa korea mahonkinen tai pähkinäinen arkku, tai arkun hinta. Röyhkeä myyjä voi helposti puhua surevan omaisen ostamaan järjettömän kalliin arkun. “No one wants to feel like a skinflint and choose something disrespectfully cheap.”

 7. +15 Vote -1 Vote +1PPP
  says:

  Tämän blogin kirjoittajille kaikki isonveden takaa tuleva on uutta. Vähän sama kun joku amerikan ihme tekee kosketusnäyttöpuhelimen niin se on ensimmäinen laatuaan.

 8. +8 Vote -1 Vote +1Rami
  says:

  Minut voi heittää sitten joskus montun pohjalle vaikkapa biojätepussissa.

 9. Sama juttu, mitä väliä vaikka heitettäisiin joukkuhautaan. Toisaalta taas olisi mukava alkaa jo ajoissa totuttelemaan omaan arkkuunsa :)

 10. Vote -1 Vote +1jokuvain
  says:

  Ihmettelen kyllä jutun kirjoittajaa, kun ei ole kuullut Suomessa näistä kursseista. Ei sen erikoisempi kurssi, kuin kaappikellon rakennus, paitsi ainoastaan halvempi.

  Suomalaisittain/ virallisesti ruumisarkussa ei ole yhtään suoraa kulmaa, ihan vain näin nippelitietona. Oli joskus sivun juttu kurssista paikallislehdessä.

 11. +1 Vote -1 Vote +1moikka
  says:

  seurakunnalle sen verta töitä tehneenä voin sanoa, että mikä järki kalliissa arkussa on? ruumis arkkuun ja kylmiöön, puolituntia kirkon edessä, hauta-autoon ja hautaan laskeminen tai poltto ja se on siinä. hirveästi menee kalliita kankaita hukkaan puhumattakaan työtunneista…
  hauta-arkun päälle laitetaan noin 1.5metriä maata päälle ja tärytetään tiiviiksi, ei ole vaikea arvata kestääkö edes pähkinäinen vankka arkku tuota. kuolemalla on helppo rahastaa, mikä on täysin kohtuutonta!

 12. -1 Vote -1 Vote +1Unit984Beta
  says:

  Suomessa ei ole toistaiseksi vahvistettu arkku- ja uurnamateriaaleja/-
  ominaisuuksia käsittäviä suosituksia tai määräyksiä. Vuoden 2004 alussa
  voimaan astunut hautaustoimilaki ei myöskään käsittele näitä asioita
  -KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE Nro 37/2005
  http://www.evl.fi/kkh/y/kirjeet/2005/2005-37.pdf

  Kyseisestä kirjeestä tosin käy selväksi että tiettyjä suosituksia arkkujen materiaaleista on. mutta toistaiseksi mikään ei estä tekemästä arkkua vaikka happoteräksestä.
  Alkuperäisen kristillisen uskomuksen mukaan kun ruumis makaa haudassaan aina tuomiopäivään saakka. Kuoltuaan jää siis maan poveen pötköttämään, taivaaseen kutsutaan vasta kun armageddon koittaa. Tukevat arkut ovat tätä perinnettä. Hautakivenkin tarkoitus on alunperin ollut olla jykevä juuri siksi ettei levoton kuollut jaksaisi sitä hautansa päältä pois nostaa.

  Arkkujen materiaaleista on tosin voimassa laki kun ruumista kuljetetaan toiseen maahan haudattavaksi
  http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1989/19890013

 13. Vote -1 Vote +1Pöh
  says:

  Saa ainakin just sellasen arkun ku haluaa :)

Speak Your Mind

*