Kädessä pidettävä Mantis Vision MVC-F5 3D-skanneri skannaa kaiken kerralla

On päivän selvää, että 3D-skannerit ja 3D-tulostimet ovat yksi teknologioista, jotka tulevat lähitulevaisuudessa mullistamaan yhteiskuntamme enenevissä määrin. Se, minkä näköisiä ja muotoisia nämä skannerit ovat, ei kuitenkaan ole vielä kiveen kirjoitettu. uusi erittäin vakuuttava käsiskannerimalli on kädessä pideltävä Mantis Vision MVC-F5. Alle kolmen kilon painoinen, kameran ja kontrollerin setti tallentaa akkujen varassa jopa tunnin 3D-pintoja 50 000 pisteen tarkkuudella ruutua kohden. Kameran avulla on myös mahdollista tallentaa liikettä, tai sitten esimerkiksi kiertää kappaletta ja prosessoida tämä yhdeksi 3D malliksi.

Tämän kaltainen teknologia tuo tuo huimia mahdollisuuksia vaikkapa teollisuusvakoilijoille. Esimerkiksi autonäyttelyssä kiinalaisautotehtaan edustaja voisi kierrellä osastot läpi ja poistua messuilta kaikki automallit kauniisti 3D-tiedostoina repussa. Poliisikin olisi tästä varmasti kiinnostunut sikäli, kun rikospaikka voitaisiinkin tallentaa valokuvien lisäksi muistiin myös 3D-mallina myöhempää tarkastelua varten. Tietenkin myös turistille on innovaatiosta iloa, sillä vaikkapa luontomatkailijan kädessä laite voisi skannata esimerkiksi tippukiviluolan sisätilat, ja lomakokemusta voisi sitten vetää kotona virtuaalisesti uusiksi 3D-lasien ja Microsoft Kinectin kanssa. Mahdollisuudet ovat joka tapauksessa huimat. Hintaa skannerilla on noin 3000 40 000 dollaria, joten ihan joka pojan laitteesta ei kuitenkaan vielä voida puhua.

Mallia skannerin käytöstä ja tämän tuottamasta 3D-materiaalista hypyn jälkeen

Kiitos juttuvinkistä kuuluu Jojolle!

Kommentit

 1. Jack sanoo

  (click to show comment)

 2. epeli sanoo

  (click to show comment)

 3. heikkinen sanoo

  (click to show comment)

 4. Unit984Beta sanoo

  (click to show comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


× neljä = 4