MakerBot Replicator on yksi askel lähemmäs jokakodin 3D-tulostinta

Kovinkaan moni aikaansa seuraava ei enää kyseenalaista sitä tosiseikkaa, että 3D-tulostus on yksi teknologioista, joka tulee mullistamaan elämämme lähivuosien kuluessa. Kysymys on enää siis siitä milloin, ja kuka tuo markkinoille ensimmäisen jokamiehen 3D-tulostinen. Siis laitteen, joka on riittävän edullinen ja helposti lähestyttävä, että se voidaan hankkia perheeseen vaikkapa yhteiseksi joululahjaksi. Uusin, juuri CES -messuilla esitelty kilpailija joka kodin 3D-tulostimen tittelistä on Makerbot Replicator.

MakerBotin uutuusmalli toimitetaan valmistajan aikaisemmista malleista poiketen heti käyttövalmiina, kun aiemmat mallit on toimitettu jonkin verran nikkarointia vaativina rakennussarjoina. MakerBot Replicator kykenee myös tulostamaan suurempia kappaleita kuin tätä edeltävät mallit. Tulostettujen kappaleiden äärimitat ovat nyt maksimissaan 225 x145 x150 mm. Replicator -laitteesta on myös olemassa kaksi optiota, joista toinen on varustettu kahdella tulostinsuuttimella. Kaksi tulostinsuutinta mahdollistavat kahden eri tulostusmateriaalin käyttämisen, joten tulostimella voidaan luoda kaksivärisiä kappaleita, tai sitten kappaleita, joissa on ominaisuuksiltaan kahta eri materiaalia. Tulostusmateriaalina laite käyttää tavallista ABS-muovia, josta esimerkiksi myös legopalikat on tehty.

MakerBot Replikaattorin hinta on yhdellä tulostinsuuttimella noin 1380 euroa ($1749) ja vastaavasti kahdella 1580 euroa ($1999). Suomeen toimitettuna kahden tulostuspään 3D-tulostimen hinta nousee noin 1676 euroon + tullit ja arvonlisäverot. Lasten leluksi laite on vielä siis aavistuksen turhan hintava, mutta vaikkapa intohimoiselle pienoismalliharrastajalle, tai esimerkiksi yhden henkilön arkkitehtitoimistoa pyörittävälle laite voi oalla harkitsemisen arvoinen hankinta. Toimitukset alkavat noin 6 viikon kuluessa.

Laitteen esittelyvideo seuraa

Lähde: makerbot.com

Kommentit

 1. E.. sanoo

  (click to show comment)

 2. seuraisit aikaasi sanoo

  (click to show comment)

  • sanoo

   (click to show comment)

 3. Unit984Beta sanoo

  (click to show comment)

  • sanoo

   (click to show comment)

 4. S-252 sanoo

  (click to show comment)

 5. Harrastelija sanoo

  (click to show comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


kolme × 9 =