Olisiko aivokuollut kana eettisempi ratkaisu?

Lihansyöntiin ja erityisesti syötävän lihan alkuperään liittyvät kysymykset ovat asioita, joiden ainakin pitäisi koskettaa meitä kaikkia jollakin tasolla. Ainakin väitän, että kukaan ajatteleva ihminen ei voi väittää, että on “aivan sama”, että kuinka paljon tehokasvatettua eläintä rääkätään prosessissa, ennen kuin valmis pihvi päätyy ruokapöytään. Arkkitehtiopiskelija nimeltään André Ford on lähestynyt eläinten kärsimyksiin liittyvää problematiikkaa uudesta, ehdottomasti kyseenalaisesta näkökulmasta: Entäpä jos kanoista tehtäisiin aivokuolleita, ennen kuin ne laitettaisiin kasvamaan lihatavaraksi?

Ajatus kanojen lobotomiasta kuulostaa alkuun tietenkin vähintäänkin brutaalilta, mutta tietyltä kantilta tarkasteltuna ajatuksella on myös perusteensa. Jos broilerin elinikä kerran on kuitenkin vain muutaman viikon, tavoitteena saada lihat luiden ympärille mahdollisimman tehokkaasti eläimen kärsimyksistä välittämättä, niin eikö sitten olisi inhimillisempää jos kana olisi aivokuollut tämän ajan? Kana siis kasvatettaisiin ruokintaletkussa ilman kykyä tuntea häkkikanalan aiheuttamaa fyysistä ja henkistä tuskaa.

Onko lihantuotantolaitosten Matrix siis lähitulevaisuudessa se eettinen vaihtoehto kaupan lihatiskiltä valittavaksi, jää nähtäväksi.

Kautta: inhabitat.com

Syma helikopterit ja muut hurjat radio-ohjattavat RC-lelut Superkauppa verkkokaupasta

Comments

 1. Juuei says

  (click to show comment)

  • eräs says

   (click to show comment)

 2. Lihansyöjä says

  (click to show comment)

 3. Unit984Beta says

  (click to show comment)

 4. kaikkiruokainen says

  (click to show comment)

  • qwerty says

   (click to show comment)

 5. Jupsu says

  (click to show comment)

 6. kurppa says

  (click to show comment)

 7. joku says

  (click to show comment)

 8. SalaHyena says

  (click to show comment)

 9. Taku says

  (click to show comment)

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *