Olisiko aivokuollut kana eettisempi ratkaisu?

Lihansyöntiin ja erityisesti syötävän lihan alkuperään liittyvät kysymykset ovat asioita, joiden ainakin pitäisi koskettaa meitä kaikkia jollakin tasolla. Ainakin väitän, että kukaan ajatteleva ihminen ei voi väittää, että on ”aivan sama”, että kuinka paljon tehokasvatettua eläintä rääkätään prosessissa, ennen kuin valmis pihvi päätyy ruokapöytään. Arkkitehtiopiskelija nimeltään André Ford on lähestynyt eläinten kärsimyksiin liittyvää problematiikkaa uudesta, ehdottomasti kyseenalaisesta näkökulmasta: Entäpä jos kanoista tehtäisiin aivokuolleita, ennen kuin ne laitettaisiin kasvamaan lihatavaraksi?

Ajatus kanojen lobotomiasta kuulostaa alkuun tietenkin vähintäänkin brutaalilta, mutta tietyltä kantilta tarkasteltuna ajatuksella on myös perusteensa. Jos broilerin elinikä kerran on kuitenkin vain muutaman viikon, tavoitteena saada lihat luiden ympärille mahdollisimman tehokkaasti eläimen kärsimyksistä välittämättä, niin eikö sitten olisi inhimillisempää jos kana olisi aivokuollut tämän ajan? Kana siis kasvatettaisiin ruokintaletkussa ilman kykyä tuntea häkkikanalan aiheuttamaa fyysistä ja henkistä tuskaa.

Onko lihantuotantolaitosten Matrix siis lähitulevaisuudessa se eettinen vaihtoehto kaupan lihatiskiltä valittavaksi, jää nähtäväksi.

Kautta: inhabitat.com

Kommentit

 1. Juuei sanoo

  (click to show comment)

  • eräs sanoo

   (click to show comment)

 2. Lihansyöjä sanoo

  (click to show comment)

 3. Unit984Beta sanoo

  (click to show comment)

 4. kaikkiruokainen sanoo

  (click to show comment)

  • qwerty sanoo

   (click to show comment)

 5. Jupsu sanoo

  (click to show comment)

 6. kurppa sanoo

  (click to show comment)

 7. joku sanoo

  (click to show comment)

 8. SalaHyena sanoo

  (click to show comment)

 9. Taku sanoo

  (click to show comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


6 − = viisi