Langattoman Wlan -verkon blokkaava tapetti

Päivittäisiä tietotekniikkaan liittyviä uutisia lueskellessa tulee ajoittain mieleen, että uskaltaako sitä langatonta verkkoa enää ollenkaan käyttää. Toisaalta eräiden näkemysten mukaan langattoman verkon luvaton käyttö on aina rikollista, mutta samaan aikaan toisaalta myös esimerkiksi langattoman, suojaamattoman verkon liittymän haltija voi olla vastuussa kaikesta verkon kautta tehdystä laittomasta toiminnasta.

Jos kaikesta huolimatta olet niin uhkarohkea että aiot langatonta verkkoa kotonasi käyttää, on tässä turvavaruste jota ei kannata sivuuttaa. Anti-wlan tapetti on erikoisilla metallikuvioilla varustettu tapetti, jonka luvataan blokkaavan Wlan-tukiasemien käyttävät langattomat taajuudet tehokkaasta, ja estävän näin oman langattoman signaalisi karkailun naapureiden luvattomaan käyttöön. Vuonna 2013 markkinoille lupaillun tapetin hinnan pitäisi pysytellä tavallisten tapettien kanssa kilpailukykyisenä, joten taloudellisesti ratkaisu tulee kaikkien tavoitettaville.

Sitten ei muuta kuin tapettia seiniin, lattialle, kattoon sekä ikkunoihin ja sängyn alle surffaamaan foliohattu päässä parasta toivoen.

Lähde: linformaticien.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (20 arviota, keskiarvo: 4.35/5)

Comments

 1. +10 Vote -1 Vote +1Patrik
  says:

  Tai määrität salasanan 0 €:lla…

 2. Vote -1 Vote +1Unit984Beta
  says:

  Jos verkko on oikein tehty niin tuon ei pitäisi blokata muuta kuin wlanin taajuudet, kännykät sun muut toimisivat edelleen, fadadayn häkin vaikutus sähkömagneettiseen säteilyyn riippuu säteilyn aallonpituudesta ja verkon aukkojen läpimitasta.
  Omaan kämppänsä tuolla voi tietysti tapetoida. Missään julkisessa paikassa tuota ei voikkaan käyttää. Joku oppilaitos joskus suunnitteli tekevänsä luentosalista kännykävapaan alueen juuri faradayn häkin avulla, mutta luopui suunnitelmasta kun kävi ilmi että sitä olisi voitu pitää tietoliikentään häirintänä, mikä on laissa kriminalisoitu.
  Nykylain mukaan toisen suojaamattoman verkon käyttö ei ole laitonta. Omistaja voi kyllä joutua epäillyksi, mutta milläs syyttäjä todistaa että omistaja on juuri se henkilö joka on yhteyttä laittomuuksiin käyttänyt?

  • +2 Vote -1 Vote +1Kennyro
   says:

   Ongelmaksi muodostuikin muutamissa maissa tapahtunut oikeusmurha, missä tekijänoikeushaastajat ovat saaneet todistevastuun siirrettyä syytetyille. Kuinkas sitten todistat että omistaja ei ollut se henkilö joka on sitä laittomuuksiin käyttänyt?

   Surullisin tapaus oli vanha mummo joka ei edes omistanut tietokonetta, mutta ei ollut irtisanonut nettiään ja irroittanut vanhaa wlaniaan. Tuomiota lievennettiin, mutta “syyllinen” silti.

Speak Your Mind

*