Pyörrekattila ei hämmennystä kaipaa

Yksi haastavimpia asioita (ainakin allekirjoittaneelle) sopan tai kastikkeen keittämisessä on pohjaan palamisen välttäminen. Näin kun pääsee käymään helposti, ellei kattilaa muista hämmentää. Samuraiden ja sushin maasta, eli Japanista tulee nyt kattila, joka ei hämmentäjää kaipaa. Japanilaisen hammaslääkärin nimeltään Hideki Watanabe kehittämä Kattila on nimittäin muotoiltu siten, että kun tämä kiehuu, niin kattilassa oleva neste alkaa pyörimään pyörteessä. Nerokasta, eikö?

Video pyörrekattilasta löytyy hypyn jälkeen.

Kautta: rocketnews24.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (31 arviota, keskiarvo: 4.97/5)

Comments

 1. +11 Vote -1 Vote +1S-252
  says:

  Vinkeää. Vaan enpä usko että sakea ruispuuro lähtee yhtä kepeästi pyörähtelemään.

 2. +5 Vote -1 Vote +1visitor
  says:

  “Nerokasta, eikö?”

  Kyllä, ja oiva esimerkki siitä miten monet innovaatiot ovat pienestä kiinni. Toivottavasti jamie oliver tjm. ottaa tämän valikoimiinsa, kaupallinen menestys on tällä yksinkertaisella nerokkuudella vain ja ainoastaan ansaittua.

 3. Vote -1 Vote +1Ihaihte
  says:

  Näppärää…. Mutta eipä taija toimia perus hellalla! Kotitalouksissa on harvon kaasuhelloja ja toiminta näytti perustuvan juuri tuohon liekin lämpövaikutukseen ja veden kiehumiseen kattilan kyljessä!

  • -9 Vote -1 Vote +1Kelmi
   says:

   (click to show comment)

   • +1 Vote -1 Vote +1Ihanihte
    says:

    Kelmi, ei kannata kommentoija tuohon tyyliin jos ei ite lue aikaisempaa kommettia etes kunnolla!

    Koitin kyllä aika selvästi sanoa, että kaasuhella kiehuttaa vettä myös kattilan kyljestä! Et ilmeisesti ole käyttänyt koskaan kaasuhellaa? Perus sähköhella lämmittää kattilaa pohjasta, mutta kaasuhellassa voidaan liekki laittaa niin isolle, että ne “nuolevat” kattilan kylkiä ja omalta osaltaan kiehuttavat vettä!

  • +1 Vote -1 Vote +1kopli
   says:

   Kaasuhellat ovat ulkomailla huomattavsti yleisempiä kuin suomessa.

 4. Vote -1 Vote +1Vapaakoodari
  says:

  Hieno kapine. Ja ollakseen idän ihme, hienoa ettei tartte edes pattereita.
  Tuommoiselle olisi kyllä käyttöä, sillä hämmentäminen hämmentää ja jos sitä ei tee tarpeeksi, niin sitten kun hiukan liian kiirellä alkaa hämmentämään kun on unohtanut hämmentää tarpeeksi usein, niin tulee hämmentäneeksi kattilan sisältöä hellan päälle, ja sotku on sitten sen mukainen.

  Asitianpesukone kyllä pesee kattilan varmaankin siinä missä minkä tahansa. Arveluttaa hiukan miten mukava tuo olisi jynssätä tavallisella tiskiharjalla puhtaaksi. (tosin tuohan EI varmaankaan pala niin karrelle kuin allekirjoittaneen kattilat yleensä)
  Tosin sitten JOS se kaurapuuro tuon pintaan kärähtää, toivottavasti on joku muu jolla on tiskivuoro. (vai onkohan valmistajalla kiinnipalamattomuus takuu?)

  sähköliesi lämmittää kattilaa kyllä pelkästään pohjasta, samoin kuin kaasuliesikin pienellä liekillä. Lämpö tosin siirtyy pohjasta reunoihinkin oli alla mikä lämmönlähde tahansa. Siitä tarvitseeko kyseinen kattila toimiakseen kattilan reunoja nuolevaa liekkiä, siitä voidaan täällä pohjan perukoilla arvailla ja kisata aina siihen saakka kunnes joku oikeasti testaa kattilaa (tai saadaan youtube videota aiheesta.) Sitä ennen kaasu/sähköliesi kisan voi jättää tähän.

 5. -1 Vote -1 Vote +1S-252
  says:

  Induktiolieden kanssa voisi teoriassa kehittää kattilan pohjalle potkurin, joka ottaa moottoriinsa virtaa induktiosta, ja pyörisi hämmentäen soppaa. Miksei. Silloin se jaksaisi pyörittää vähän sakeampaakin soppaa.

Speak Your Mind

*