Scamander on todennäköisesti siistein amfibioauto ikinä

Vaikka suurin osa innovaatioista taitaa tänä päivänä syntyä suljettujen ovien takana, insinöörien järkeileminä, niin aika ajoin vastaan tulee keksintöjä, jotka ovat varmasti vaatineet syntyäkseen lähinnä hullua mielikuvitusta. Yksi tällainen laite on Legendaarisen brittiautovalmistajan TVR:n entisen omistajan Peter Wheelerin visioima amfibioauto nimeltään Scamander. Vaikka edesmennyt herra Wheeler ei itse ehtinyt nähdä autoa valmiina, niin projektin veti loppuun hänen vaimonsa.

Huiman näköinen menopeli, joka pärjää tarvittaessa lähes tulkoon missä tahansa maastossa, kiihtyy maantieajossa parhaimmillaan noin 190 kilometrin tuntinopeuteen, ja kiihtyvyys nollasta sataan on sekin noin kahdeksan sekunnin paikkeilla. Ei siis lainkaan hullummin autolta, joka selviytyy lähes tulkoon maastossa kuin maastossa. Niin, ja tietenkin myös vetten päällä.

Hypyn jälkeen löytyvällä videolla mallia Scamanderin menosta, maastossa, maantiellä, sekä meressä. Enää pitäisi varmaankin keksiä sopiva kohderyhmä tämän auton hankkijaksi. Kenties ydintuhon jälkeiseen vedenpaisumukseen varautuvat varakkaat autoilun ja veneilyn ystävät?

Kautta: gizmodo.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (20 arviota, keskiarvo: 4.45/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Lolllslld
  says:

  Sinänsä ruma, mutta silti mielenkiintoisen näköinen. Tulee mieleen joku Mars ajoneuvo jolla siellä ajelemme joskus tulevaisuudessa.

 2. Vote -1 Vote +1RedBaron
  says:

  Ihmettelen kun autotoimittajat ajavat hankalissa olosuhteissa huonoilla kulku urilla että kukapa ne ensimäiset urat sinne maastoon on käynyt vetämässä siinäpä vasta ajoneuvo on täytynyt olla. Amfibion hyötysuhde vesillä liikkumisessa on toistaiseksi ollut todella huono, johtuen käyttökelvottomasta pohjan muodosta ja jarruttavista renkaista. Todellinen testi odottaa tuolla Venäjän kelirikko teillä joihin on uponnut toinenkin panssarivaunu snorkkeliaan myöten.

 3. Vote -1 Vote +1Garion
  says:

  Tuosta menopelistä saan ainakin itse hiukan epäluotettavan kuvan mutta ihan mielenkiintoinen on tuotos. Paljonkohan on hinta kyseiselle härvelille.

  Jos tarpeeksi löytyisi rahaa, etten edes ajattelisi asiaa. Ottaisin mieluummin tämän.
  http://www.youtube.com/watch?v=UO4cw565V98&feature=related

  Kulkee taatusti tarpeeksi hyvin niin tiellä kuin vedessä. Maasto-ominaisuudet ovat niin ja näin mutta siihen olisi toinen auto käytettävissä.

 4. +1 Vote -1 Vote +1Vapaakoodari
  says:

  On toinenkin tapa tehdä maastoajoneuvosta vesistöjen ylitykseen sopiva, Tinkimättä alkuperäisistä maastoajoominaisuuksista:

  http://www.youtube.com/watch?v=R8AWpz385dg

 5. Vote -1 Vote +1moikka
  says:

  Niin… tai sitten tekee topgearin jeremyn malliin ja pulttaa hiluxin takalautaan ison nelitahti hondan ja tiivistää paikkoja ja laittaa kellukkeita…

Speak Your Mind

*