Testissä: Gilletten lippulaivamalli ProGlide Fusion

Vaikea sanoa vanhana gillettemiehenä, miten uusin partahöylä käytännössä eroaa vanhemmista tuotteista muuten kuin ajelukokemuksen perusteella. Voihan olla, että uudessa Fusionissa terä liitää poskella vaivattomasti kuin kivennäisvesi hanhen selkää pitkin, mutta lopputulos lienee sama –karvoja on vähemmän kuin niitä oli ennen parranajoa.

Ohiajamisen ja itsensäviiltelyn riski pysyy Fusionissa samana, mihin ei terien tuplaaminen tai triplaaminen auta. Uusimman sukupolven partahöyliin on liitetty myös erillinen tarkkuusterä, jolla ei tosin kokemusteni mukaan onnistu hennoimpienkaan karvojen katkominen.  Huomiota kannattaisi terien sijaan antaa enemmän kahvan ergonomialle: tuntuu että höylää ei voisi pitää uskottavasti edes pygmiheimon pienikätisin partaveikko.

Tosin pakko myöntää, että maailmassa, jossa parranajosta on tehdään elämys, ei Gillettenmiehille suunnattu kuorintavoide olekaan yhtään pöljempi keksintö. Vaikka tökötti lienee vahvasti naisille tarkoitetun kintunrapsutteluöljyn serkku, se tuoksuu silti kiistattoman miehekkäältä. Ei siis tarvitse pelätä, että kulkee pitkin kyliä tuoksahtaen vienosti ruusunmarjalle, vaikka onkin kuorinut ihoaan. Tästä siis pisteet. Tuoteperheeseen kuuluva kasvovoide tekee myös yllättävän hyvää ahavoituneelle ja vuosikymmeniä laiminlyödylle kasvojen nahalle. Lisäksi miehinen pakkaus on plussaa ja esim. syntymäpäivälahjana uusi partahöylä ihonhoitotuotteilla höystettynä on aina varma valinta.

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (52 arviota, keskiarvo: 2.38/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Garion
  says:

  Voisitko tehdä vertailun siihen, että vanhassa gilletessä ei ole tuota niin “käänteentekevää” vipraattoa kahvassa. Eli miten mielestäsi tärinä vaikuttaa ajo tulokseen?

  Artikkelista jäi puuttumaan kokonaan kyseisen ominaisuuden testaaminen.
  Toisaalta “vanhana gilleten käyttäjänä” on ominaisuus jo vanha, mutta ainakin itse kun viimeksi olen giljotiinillä ajellu ei tarinää löytynny kuin muijien sauvoista.

  Käykö tuohon myös vanhemman version päät kiinni?
  Monta ajelu kertaa kestää terät ennen vaihtoa?
  Kuinka paristo kestäät päivittäisen käytön?
  Mitä paristoa käyttää ja onko vaihdettavuus helppo?

  17€ gigantissa pelkkä runko ilman mainittuja lisä voiteita. Luultavammin vain yhdellä päällä. Mielestäni melko kallis ajelu tuolla.

 2. Vote -1 Vote +1Sheriffu
  says:

  Giletten tuotteita 10v käytettyäni satuin kokeilemaan Wilkinson Swordin höylää, tällöin tajusin mitä suunniteltu vanheneminen tarkoittaa. Giletten teriä ei kärsi käyttää kuin korkeintaan 2vk kunnes parranajo on yhtä kipua. Mutta WS tuntuu että se vain paranee käytettäessä, terät vaihdan kahden kuukauden välein pelkästään hygienia syistä, itse leikkuu teho ei ole juurikaan muuttunut.

 3. Vote -1 Vote +1Samson
  says:

  Itse olen käyttänyt jo 4 vuotta Gilette Fusionia ja en ole vieläkään ajatellut vaihtaa vartta&teriä uudempiin.
  Minulla on siis tuo Fusionin ensimmäisiä malleja, joista ergonomia ja vibraattorit puuttuvat tyystin. Trimmiterä kuitenkin löytyy ja sille on jatkuvaa käyttöä koska sillä saa pulisongit veistettyä juuri eikä melkein muotoonsa.

  Itsekin olisin kiinnostunut tietämään, että miten parranajo muuttuu paristoa käytettäessä ja kuinka kauan terät kestävät. Itse tosin olen niin rautaleuka ja käytän pakkausten suosittelemaa vaihtoväliä, vaikka se välillä melko raastinraudalta tuntuukin.

  Entä pystyykö tämän ProGlide Fusionin teriä teroittamaan paljon hehkutetulla partaterien teroituslaitteella?

 4. Vote -1 Vote +1Ananias
  says:

  “kintunrapsutteluöljy”?

 5. Vote -1 Vote +1HiskiBoy
  says:

  Ostin itse tuollaisen Gilleten lippulaivan. Ainakin ensi vedolla tuo tuntui tosi mukavalta.

  Hairahdin aikoinaan jonkin puhelin myyjän myymään Flexi Front merkkiseen partahöylään. Tuntui, ettei se leikkaa olleskaa vaikka ja kui höylää. Naama vaan tuli kipeäksi :-(

  *Kokeilee poskia* Oh posket on sileät kuin vauvan pylly :-) Kiitos siitä Gilleten

 6. Vote -1 Vote +1mustapartainen mies
  says:

  Anteeksi tyhmyyteni, mutta mitä on tuollaisen laitteen käyttötarkoitus?

Speak Your Mind

*