Intro

Googlen Suunnittelema Android kännyköille tehty pahvinen naamari on vertaansa vailla oleva jokamiehen lelu, ja silti kovin harva kuluttajista tajuaa mikä on tämä mysteerinen maski, ja mitä kaikkea sillä voikaan tehdä, avaruus-vuoristoradasta kauhupeleihin, normaalista kännykästä muodostuu oman pään kallistelulla mitä mainioimpia, ilmaisia, 3D-kokemuksia.

Sisältö

Maski tuli erittäin kompaktissa paketissa ja ohjeet olivat ladattavissa joko Googlen omilta sivuilta tai kätevästi käyttäen QR-koodia laitteen kyljessä.
Laite sisältää kaksi muovista linssiä silmäreikiin suunnitelluille paikoille, taiteltavan pahvilevyn joka oli hyvin ohjeistettu taittelun puolesta, eli ei tarvitse olla kummoinen origami mestari selvitäkseen urakasta, jos/kun ohjeet on luettu niin vielä vähemmän.
Lisäksi mukana tuli magneetti jonka tarkkaa hyötyä en tiedä vieläkään, mutta lienee sen kuuluu pitää maskia kasassa, mutta ultimaattisen pitävyyden kannalta suosittelen käyttämään teippiä.

Kokoaminen

Allekirjoittanut kokosi laitteen toimintavalmiiksi alle 20 min. ilman ohjeita koska “tosimies pärjää ohjeitta” mentaliteetti on vahvana tässä yksilössä.
Kun laite oli muuten toimintavalmis ja pikaisesti taiteltu kasaan kannatti ottaa pienipätkä teippiä jotta laite pysyy kasassa ilman hirveämpiä sormikikkailuja.
Täysin ongelmitta ei kuitenkaan mikään onnistu ja ensimmäinen probleema tuli vastaan kun testaajan oma kapula(Samsung Galaxy Note 2)oli liian iso suunniteltuun “puhelin kehikkoon” mutta arvostelijan onneksi kämppätoverini puhelin (Galaxy s5 Mini oli kuin omiaan laitteeseen,kokonsa puolesta ainakin.
Puhelin sisään ja testaamaan!

Testatut Sovellukset:

Testasin muutamia laitteelle suunniteltuja ohjelmia ja sovelluksia, listassa olivat,

Insurgent Cardboard
Sovellus joka esittelee mielestäni hyvin tulevan oculus buumin tulevaisuuden näkymää valikosta, ei sinänsä mitään erikoista, mutta katseella voi valita softassa millaisia trailereita katsoo ja valinta tapahtuu “lukittamalla” katseensa tiettyyn kohteeseen hetkeksi, hankala selittää, helppo tajuta laitetta käytettäessä.

Cosmic Rollercoaster
Kosminen vuoristorata oli arvostelijan ja hänen ystävien suosikki, kyseessä on linnanmäen 3D vuoristorataa vastaava kokemus ilman penkkien tärinää ja veden läträämistä, mutta ehdottomasti yhtä hauskaa seikkailua, avaruus matka kulkee läpi aurinkokunnan ja katsella voi niin planeettoja kuin muutamia tähtikuvioitakin, hauska sovellus josta voisin maksaa itse jossakin teatterissa pari euroa jos maskia en itse omistaisi, testaajan oma suosikki, vaikka ensimmäisellä kerralla oli hieman pahoinvointisuutta havaittavissa koska laite imaisee katsojan todella rankasti sisäänsä.

Titans Of Space
esittelee planeettoja ja niistä voi lukea tietoa, vähän planeettojen perustietoja ja perus zoomailuja planeettoihin, ei kovin laadukkaan oloinen mutta sisältää runsaasti potentiaalia.

Chair in a room
kuumottava kokemus, peli mitä voi pelata hetken, ja ensimmäisen kerran jälkeen ei juurikaan omaa jälleen “peluu” arvoa mutta muuten oikein mainio sovellus, antaa käryä siitä mitä kaikkea tekniikalla voisi tehdä jos sitä ruvettaisiin pelaamisessa käyttämään.

Ehdotuksia, parannuksia, ja havaintoja

Materiaali on helposti taiteltavaa pahvia mikä on hyvä hinnan, muttei laatunsa puolesta, lisäksi kummastelen miksei Googlen kokoinen firma voinut kehittää jotain muovinauha/korvan taakse laitettavaa sankaa jotta laitetta voisi käyttää ilman käsiä, mutta syy lienee siinä että laitetta käyttävä voi itse näppäränä esim jonkin näköisen remmityksin siihen itse virittää tarvittaessa.
Lisäksi olisi kiva jos laite olisi tehty hieman hygieenisemmästä materiaalista, koska laitetta testattuna itsellä ei ongelmaa, mutta voin kuvitella että jos käyttää kosmetiikkaa pahvi voisi hieman ”imaista” pakkelia itseensä.

Laite on todella mielenkiintoinen “lelu” jolle tämä arvostelija löytää lukuisia käyttötarkoituksia lähitulevaisuudessa mm. pelien ja elokuvien puolelta.
Etenkin space rollercoasterin tapaiset ohjelmat ovat erittäin tervetulleita jos niihin vain saisi ns. Liike komennot ja voisi jäädä tarkkailemaan haluamiaan maisemia paikalla ollessaan, tai esim ottaa screenshotin sanomalla jotakin.

Kaiken kaikkiaan suosittelen laitetta mitä mainioimmaksi toimistolahjaksi esim. työ kaverille, jota tekniikka kiinnostaa tai on vaan tehokas sovellusten käyttäjä.

Laitteen artikkelia varten testaajalle tarjosi Superkauppa ja sen voi sieltä itselleen tai tutulleen lunastaa kohtuullisella tarjoushinnalla 9,90 €. Normaali hinta laitteelle tältä sivustolta on 14,90 eli eikun tarjoukseen tarttumaan.

laitteesta itsessään lisätietoa saa googlehakusanalla Cardboard!

Edellinen artikkeliHemavision lämpökamera
Seuraava artikkeliTECHNO-WELD puikoilla alumiinin kaasuhitsausta