Lämpötilan mukaan väriä vaihtava hiusväri 'Fire'
Lämpötilan mukaan väriä vaihtava hiusväri ’Fire’

Hiusvärit ovat yleensä sen mukaisia miltä näyttävät paketissa. FIRE-hiusväri kuitenkin tuo vähän laajennusta tähän aiheeseen.

Lauren Bowker esittelee muodissaan reaktiivisuutta. Hän on mm. esitellyt vaattita muuntautuvat ympäristön lämpötilan ja kosteuden mukaan. Viimeisimmässä ideassa on toteutettu hiusväri, joka reagoi ympäristön lämpötilaan muuttuen kirkkaan punaisesta hillittyihin pastellisävyihin.

Video väriä vaihtavista hiuksista

Teknisesti värin muuttuminen perustuu siinä olevien eri väriä heijastavien molekyylien aktivoitumiseen eri lämpötiloissa. Riskinä hiusväreissä on epäterveelliset kemikaalit. Fire-värissä haitallisiksi luokitellut kemikaalit on koteloitu polymeeriketjuihin, eivätkä kosketa ihoa.

Bowker tunnetaan ”alkemistina” muodin piireissä. Alkemiaa tämä ei ehkä ole, mutta hän puhuu myös sen puolesta, että tällaisilla tuotteilla voitaisiin innostaa nuoria naisia tieteen ja tekniikan pariin.

Lähde: Wired

Edellinen artikkeliUusi haittaohjelma mahdollistaa tietokoneen vakoilun kovalevyn led-valoa käyttäen
Seuraava artikkeliMarconi Union sävelsi Weightless-kappaleen, jonka pitäisi tutkimuksen mukaan vähentää rauhattomuutta 65%, kuuntele