Kuinka korjaat autojen lommot hiustenkuivaajalla ja nestemäisellä hiilidioksiidilla


Find more Videos at PopuPlace.com

Tässä aika uskomattomalta vaikuttava niksi, kuinka henkilöauton lommo on mahdollista oikaista tavallista hiustenkuivaajaa ja nestemäistä hiilidioksidia käyttäen. Mahtaako toimia käytännössä?

Kategoria(t): Kulkuvälineet, Niksi Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

28 vastausta kohteessa Kuinka korjaat autojen lommot hiustenkuivaajalla ja nestemäisellä hiilidioksiidilla

 1. heikkinen sanoo:

  Jotain edellytyksiä tekniikan toiminnalle voi olla isoissa painaumissa, mutta pienissä ja/tai terävissä lommoissa metalli venyy niin paljon lommon pinta-alaan verrattuna että oikaisu ei ole kovin helppoa..

 2. että näin sanoo:

  jaa, mistäköhän sitä nestemmäistä hiilidioksidia voi ostella? pääses testailemaan uunon kylkeen;)

 3. heikkinen sanoo:

  Biltemannista tai clasohlsonilta saa. Se myydään ”office air cleaner” tms nimellä, siis tarkoitettu pölyjen puhaltamiseen tietotekniikkalaitteista. Tämän jannun käytti toimistokäyttöön tarkoitettua ainetta.
  Elektroniikkapaloihin tarkoitetut palosammuttimet käyttävät hiilidioksidia, siitä ainakin riittää isompaankin lommoon.. Myös polkupyörän renkaan täyttöön myydään hiilidioksidia spraypulloissa (varmista kuitenkin ettet osta sitä vaahtoa vahingossa)..

 4. Pörzi sanoo:

  Hieno idea, joskin tällaista lämpölaajenemiseen perustuvaa oikaisua on kuulemma käytetty jo pitkään…

 5. Marko sanoo:

  Itse käyttänyt tätä menetelmää motonetistä ostetulla kylmäspray pullolla. Ja kyllähän se toimii, muttei teräviä lommoja ja taitteita oikaise. Pari autoa käytiin läpi ja jokaisessa lommot pieneni tai jopa hävisi.

 6. Nimetön sanoo:

  Mistäköhän tuo hiilidioksidi on keksitty? Ainakin Suomessa myytävissä paineilma- ja kylmäsuihkeissa on aineena tetrafluorietaani: http://www.taerosol.com/Kayttoturvatiedotteet/4-44nfl1.PDF

 7. Jaztee sanoo:

  Ei varmaan parane käsille tuota saada.

 8. Rwever sanoo:

  Lommot kannattaa muuten korjata mahdollisimman pian, metalli tykkää palautua alkuperäseen muotoonsa ja jos se on kauemmin klommolla niin pelti väsyy kuopalleen. Onkohan tässä mitään suurempaa pelkoa maalipinnan lohkeilemisesta?

 9. Kekkonen sanoo:

  Nimetön: Tetrafluorietaani (HFC-134a) on yksi monista HFC-yhdisteistä joita nykyään käytetään ponneaineenä otsoni tuhoavien CFC-yhdisteiden tilalla. Sinänsä nestemmäisen hiilidioksiidin käytölle ei ole mitään rajotteita, mutta se vaatii hieman korkeamman paineen (-70 kiehumisp. kun HFC-134a -30) ja siten tulee purkista ulos hieman kylmempänä kuin tetrafluorietaani.

  Jaztee: kyllä noita tavallisia ponneaineta voi ongelmitta käsillekkin ruiskuttaa, kunhan ei ihan ämpärikaupalla. Kun nestemmäinen hiilidioksiidi tai muu ponneaine kohtaa lämpimät kädet, haihtuu se siitä kiehuen silmänräpäyksessä. Tuntuu hetkeksi kylmältä mutta ei todellakaan ole vaarallista. Eri asia on upottaa kätensä esim. nestemmäiseen typpeen.

 10. Kaji sanoo:

  Itseasiassa nestemäiseen typpeenkin voi hetkeksi upottaa käden ihan turvallisesti. Käsi on niin lämmin että nestetyppi kiehuu ennen kuin se pääsee koskettamaan ihon pintaan. Kokeiltu on. En kyllä silti suosittele kokeilemaan ellei tiedä mitä on tekemässä.

 11. nimimerkki sanoo:

  Kaveri sai käteen toisenasteen palovamman tollasella pullolla itteään suihkutellen. Se kylläkin suihkutti samaan kohtaan noin 3-5 sekunttia, joten ei tolla kannata hirveesti ruveta pelleilemään.

 12. js sanoo:

  palovamman?

 13. joku sanoo:

  niin jos käsi ”jäätyy” syntyy ns. palovamma

 14. palomies sanoo:

  se on kyllä paleltumavamma mikä tosta tulee… tiedän sen koska olen vpk:ssa.

 15. Hauska sanoo:

  Nyt saa shellin huoltamo kilpailijan.

 16. ensihoitaja sanoo:

  vpk:lainen. Se on kyllä palovamma vaikka onkin kylmän aineen aiuheuttama. sama vammamekanismi kuin kuumalla aineella.

 17. Maalainen sanoo:

  Paleltumaksi olen kylmän aiheuttamia vammoja kuullut sanottavan, ehkä uudessa kieliopissa on kapeampi sanavarasto. Olisitten mikä mekanismi tahansa…

 18. Nimetön sanoo:

  samanlainen rakkula tulee molemmista… tarpeeks kauan kun suihkuttelee tollasta ”jäädykettä” käpälälleen alkaa tuhoutua vähän muutakin kun ihan nahkaa, en suosittele mitään kestävyyskilpailuja

 19. sanoo:

  Kuulostaa aika ilkeeltä, en kyllä taida testatakkaan tuota käden upotusta nestemmäiseen hiilidioksidiin:D

 20. Kielipoliisi sanoo:

  Pitää laittaa idea korvan taakse. Autoissa kolhut ovat aina rumaa katsottavaa.

 21. Jonscu sanoo:

  Hiilidioksiidi = käytetään kaasukäyttösissä kuula-aseissa joten sitä saa esim. nemesis nimisestä liikkeestä.

 22. Juu sanoo:

  Nyt saankin sitten tunan tankin lommot pois.

 23. Ervyi45 sanoo:

  ”nemesis liikkeen” CO2:tä et saa nestemmaisena pullosta ulos altistamatta itseasi ja pulloa rjahdys väärälle apteekista saa varmaan tuota nestemmaista ja vielä kylmempää hiilidioksidi jäätä saa AGA:lta senku vaa muuttaa nestemmaiseks. Sitä on muuten kiva laittaa kiehuvaan veteen, sillon kantsii olla varusteet päällä koska reaktio on melkeen yhtä nopee ku nattiumilla ja vedellä saat erittäin kylmää ainetta joka tappaa heti sen ihonpalan osuessaan ja samalla kiehuvaa vettä ;D

  Ps: video ei näy 🙁 pitäis testaa tuota siskon autoon 😉

 24. Nimetön sanoo:

  eip toiminu meikäläisen volvossa, piti testata tota ku joku läimäytti citymarketin pihassa ovella auton kylkeen sellasen 10cm korkea, pahimmillaan noin 2cm syvä ja 5cm leveän lommon volvon kylkeen
  Ps: kyllähän se vähän oikeni mutta ei kokonaan

 25. Nimetön sanoo:

  en tota videota nähny enää niin miten toi nyt sitte toimii? ensin lämmitellään ja sit suihkutetaan tota hiilidioksidii???

 26. Jari sanoo:

  Ei toimi ja se on kuivajää nimeltään.

 27. jokunen sanoo:

  Youtubeen hakusanaks: Car Dent Removal with Hair Dryer and Compressed Air

  Eli ensin lämmitetään kunnolla lommoa hiustenkuivaajalla, sitten suohkutetaan n. 10sek ajan hiilidioksidia lommon alueelle ja sitten vaan pällistellän kun alkaa oikenemaan. Ai niin. Sitä kanisteria pitää pitää väärinpäin, jollon se hiilidioksidi tulee ulos nestemmäisenä, eli erittäin kylmänä (yli -100C).

  Aika kätevä tekniikka, mutta toimii vain suht lieviin lommoihin ja laakeisiin alueihin.

 28. Zaz-Rihtari sanoo:

  Ja jos on tukevammat pellit (auto eurooppalainen eikä ns japanialainen) , kannattaa kysyä telakan levyosastolta lainaan rihtauspilliä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.