Itse tehty juotostuuletin

juotostuuletin.jpg

Jokainen joskus juotoksia tehnyt tietää, että hommasta syntyy ikävä käry. Nimimerkkiä smuli käyttävä rakentelija on askarrellut itselleen ongelman ratkaisuksi yksinkertaisen juotostuulettimen. Yksinkertainen idea, mutta eivätkös ne yleensä ole myöskin parhaita? Tässä smulin itsensä kuvaus kättensä tuotoksesta:

”Tein juotostuulettimen koska juottaessani kaikki savut tuli naamalle. Juotostuulet puhaltaa kaikki savut pois tieltä ja se on helppo tehdä. Juotostuulettimeen tarvitsee vanhan laitetuulettimen, kytkimen,johtoa, nippusiteitä, pariston tai muun virtalähteen. Tähän versioon lisäsin ledin.”

Kategoria(t): Apuvälineet, elektroniikka, Työkalut Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta kohteessa Itse tehty juotostuuletin

 1. . sanoo:

  Eipä kummonen ole :3

 2. RedBaron sanoo:

  Eihän tässä systeemissä päästä ollenkaan eroon noista haitallisista käryistä, tuohan vain siirtää myrkyt toiseen paikkaan ja hetken kuluttua ne ovat sitten keuhkoissa. Oma ratkaisuni on laittaa vanha pölynimuri seinässä olevaan venttiilin reikään joka on seinään porattu reikä. Tästä on edelleen vedetty putki työkohteeseen, näin käryt siirtyvät suoraan ulos eivätkä ne jää pyörimään sisälle. Kaupoissakin myytävissä juotoskäryn tuulettimissa on aina mukana suodatin joka puhdistaa ilmaa.

 3. Jaska H sanoo:

  Oiva keksintö. Saattaa olla että myöhemmin hengität savua, mutta eipä ole savut haittaamassa siinä juottamis hetkellä.

 4. Kekkonen sanoo:

  Hei hyvin huomattu RedBaron, melkein papukaijamerkki!
  No ei ole kummoinen keksintö, siis tuuletin kytkimellä.

 5. denzoblaah.. sanoo:

  Fiksu vekotin mut ei ole tullu otettua huomioon sitä että toi puhallin jäähdyttää samalla juotoksenkin josta tulee kylmä juotos minkä seurauksena juotettu liitos ei ole niin pitävä/kestävä sekä huomioon kun ottaa vielä sähkön johtokyvyn heikentävän vaikutuksen siinä tinan pinnassa kun tulee kylmä juotos. eli tinan pinta on pinnaltaan matta eikä kiiltävä…. perus sähkö tekniikkaa…. ja blaah..

 6. Rami sanoo:

  Käryt tuolla saanee pois silmistään, mutta RedBaronin idea on toimivampi.

 7. heikkinen sanoo:

  Minulle toistaseksi riittää ihan normaali pöytätuuletin.. Siitä on monenlaista muutakin hyötyä askartelun lisäksi, ja tehokin on parempi. Ja denzoblaah: ei ainakaan minulla tule himmeitä juotoksia vaikka pöytätuuletin huutaisi parin metrin päässä. Ei ilman vaihtuminen sentään niin paljon vaikuta.

 8. dude sanoo:

  Ei ole kummoinen, mutta kylläkai tuo hieman auttaa vertaa aktiivinen/passiivinen tupakointi?

  Pakko päteä ilmavoimien juotoskoulutuksen käyneenä (kröhöm 😉 ) että hyväksytyn juotoksen tekeminen ei ole ihan helppoa. Ei vaikka olisi mielestään taitavakin juottaja.

 9. Nimetön sanoo:

  Huh huh mikä idea. Tässä olis jo syytä antaa joku ”valopää” palkinto.

 10. pike sanoo:

  No huhhuh! Eipä ole häävi…

 11. peachicetea sanoo:

  RedBaronin kommenttiin yhtyen myös ..

 12. ch sanoo:

  pistä tuuletin imemään ja sitte pistä aktiivihiilikangas toisellepuolelle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.