Itse tehty matkatuuletin

Itse tehty matkatuuletin

Myös muut, kuin intiimit osat vaativat tuuletusta kesäkuumalla. Tässä Nimimerkkiä Emrkib käyttävän rakentelijan monikäyttöinen tuuletinrakennelma. Erityisesti tuulettimen virtalähteissä löytyy valinnanvaraa moneen lähtöön!

Tässä Emrkibin oma kuvaus laitteesta:

”Kesä tulee kuumine päivineen, välillä liiankin kuumine ja silloin kaipaa jotain viilentävää, kuten tuuletinta. Tästä sain idean rakentamaani matkatuulettimeen. Tuuletin saa virtansa joko 9v paristosta, joita saa kaikkialta. Nykypäivän trendin mukaisesti kaikki virtaa käyttävät esineet voivat ottaa sitä USB portin kautta, niin tekee tämä tuuletinkin. Jos ei tietokonetta tai paristoja ole mukana, virtaa saa sen kyljessä olevaa kampea pyörittämällä. Jokaisesta näistä virransaantitavoista virta varastoituu myös akkuihin myöhempää käyttöä varten. Esimerkiksi tuuletin on kätevä ladata sisällä USB:n kautta ja käyttää virrat tuuletukseen vaikka ulkona. Rakennusaineina käytin vanhaa veivattavaa lamppua, laatikossa lojunutta moottoria, RC lentokoneen propellia, sinitarraa, teippiä, pahvia, ruuveja, vanhan hiiren USB piuhaa, 9v pariston liitintä ja päällystykseen jeesusteippiä, tehden tästä tuulettimesta myös roiske tiiviin ja käyttökelpoisen sateella.

(5mpix) Lisää kuvia projektista löytyy osoitteesta: http://rl933.wippiespace.com/Jaettavat/

13 Kommenttia aiheeseen “Itse tehty matkatuuletin” liittyen

 1. Vote -1 Vote +1LARDE kirjoitti 2.5.2008. 17:51. Linkki kommenttiin |

  Tämä olis hauska nähdä käytännössä toimiiko tämä oikeasti voisit jollakin kuvata toimiiko vai eikö :) ja onko kovakin teho :)

 2. Vote -1 Vote +1keke kirjoitti 2.5.2008. 18:00. Linkki kommenttiin |

  Onpahan aikamoinen väkerrys.

 3. Vote -1 Vote +1Emrkib kirjoitti 2.5.2008. 21:00. Linkki kommenttiin |

  Yleisön pyynnöstä nyt myös kaksi videota sivuillani. Toisessa demostroidaan ”kampea” ja akun toimintaa, toisessa USB:n kautta käyttämistä.

  Lisäsin myös tuulettimeen pienen kytkimen, josta voi valita, meneekö virta akun kautta moottoriin vai suoraan sinne (valitettavasti ei kerinnyt videoihin, kuvia saattaapi ilmestyä jossain vaiheessa sivuille). Suoraan paristolla/USB:llä käyttäen tehot ovat huomattavasti suuremmat, kuin akun kautta kierrätettynä. Tehoja on sen verran, että 20cm korkuudelta tuulettimesta hiukset pöllyävät mukavasti.

 4. Vote -1 Vote +1hahhaha kirjoitti 3.5.2008. 3:56. Linkki kommenttiin |

  ainaki on ruma jos ei muuta

 5. Vote -1 Vote +1migel95 kirjoitti 3.5.2008. 12:46. Linkki kommenttiin |

  Ruma sen olla pittää. Eihän me muuten uskota, että hän on sen itse tehny.

 6. Vote -1 Vote +1Teppo Saalasmaa kirjoitti 7.5.2008. 0:29. Linkki kommenttiin |

  Ärsyttää lukea huonosti kirjoitettua kuvausta laitteesta. Keksintö on loistava.

 7. Vote -1 Vote +1joku kirjoitti 15.5.2008. 22:00. Linkki kommenttiin |

  Enpä tiedä onko tuo niin kätevä, itse en kyllä viitsi löhöillä auringossa ja pitää tuollaista härpäkettä kasvojeni edessä. tuohon pitäisi kyllä olla joku teline ettei tarvi sitä koko ajan kädellä pitää, esim: tietokoneen ääressä vaikeata olla tuommoinen kädessä.

 8. Vote -1 Vote +1Emrkib kirjoitti 15.5.2008. 23:13. Linkki kommenttiin |

  Kyllä tuo (kannettavalla) tietokoneella ollessa pysyy nätisti pystyasennossa vieressäni USB liitäntään nojaten ja tuulettaa lähestulkoon suoraan kasvoille. Vaikka itse tuskin kovin usein ulos ilman kannettavaa menen, niin tuohon alle kun pistää minkä tahansa noin 2cm korkuisen korokkeen nii ropelli ei ota ”pohjaan” kiinni ja sitä voi pitää vaikka mahan päällä jolloin kädet jää vapaiksi.

 9. Vote -1 Vote +1haamu kirjoitti 16.5.2008. 7:19. Linkki kommenttiin |

  olen samaa mieltä kuin ”joku” erittäin epäkäytännöllinen.

 10. Vote -1 Vote +1Milla Valkeasuo kirjoitti 17.5.2008. 16:47. Linkki kommenttiin |

  Aika turha kyllä..

 11. […] Ideablogin parhaaksi ideaksi  nimimerkkiä Emrkib käyttävän rakentelijan toteuttaman Itse tehdyn matkatuulettimen. Voittaja saa palkinnoksi 45 euron arvoisen lahjakortin e-ville.hk verkkokauppaan. Paljon onnea […]

 12. […] verkkokauppaan on voittanut nimimerkkiä Emrkib käyttävä rakentelija itse valmistamallaan matkatuulettimella. Paljon onnea […]

 13. […] kävijät ovat äänestäneet Ideablogin parhaaksi ideaksi SImo nimisen rakentelijan valmistaman makrokuvausvalon. Voittaja saa palkinnoksi 45 euron arvoisen lahjakortin e-ville.hk verkkokauppaan. Paljon onnea […]

Jätä kommenttisi