Itse tehty matkatuuletin

Itse tehty matkatuuletin

Myös muut, kuin intiimit osat vaativat tuuletusta kesäkuumalla. Tässä Nimimerkkiä Emrkib käyttävän rakentelijan monikäyttöinen tuuletinrakennelma. Erityisesti tuulettimen virtalähteissä löytyy valinnanvaraa moneen lähtöön!

Tässä Emrkibin oma kuvaus laitteesta:

”Kesä tulee kuumine päivineen, välillä liiankin kuumine ja silloin kaipaa jotain viilentävää, kuten tuuletinta. Tästä sain idean rakentamaani matkatuulettimeen. Tuuletin saa virtansa joko 9v paristosta, joita saa kaikkialta. Nykypäivän trendin mukaisesti kaikki virtaa käyttävät esineet voivat ottaa sitä USB portin kautta, niin tekee tämä tuuletinkin. Jos ei tietokonetta tai paristoja ole mukana, virtaa saa sen kyljessä olevaa kampea pyörittämällä. Jokaisesta näistä virransaantitavoista virta varastoituu myös akkuihin myöhempää käyttöä varten. Esimerkiksi tuuletin on kätevä ladata sisällä USB:n kautta ja käyttää virrat tuuletukseen vaikka ulkona. Rakennusaineina käytin vanhaa veivattavaa lamppua, laatikossa lojunutta moottoria, RC lentokoneen propellia, sinitarraa, teippiä, pahvia, ruuveja, vanhan hiiren USB piuhaa, 9v pariston liitintä ja päällystykseen jeesusteippiä, tehden tästä tuulettimesta myös roiske tiiviin ja käyttökelpoisen sateella.

(5mpix) Lisää kuvia projektista löytyy osoitteesta: http://rl933.wippiespace.com/Jaettavat/

Kategoria(t): Apuvälineet Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

13 vastausta kohteessa Itse tehty matkatuuletin

 1. LARDE sanoo:

  Tämä olis hauska nähdä käytännössä toimiiko tämä oikeasti voisit jollakin kuvata toimiiko vai eikö 🙂 ja onko kovakin teho 🙂

 2. keke sanoo:

  Onpahan aikamoinen väkerrys.

 3. Emrkib sanoo:

  Yleisön pyynnöstä nyt myös kaksi videota sivuillani. Toisessa demostroidaan ”kampea” ja akun toimintaa, toisessa USB:n kautta käyttämistä.

  Lisäsin myös tuulettimeen pienen kytkimen, josta voi valita, meneekö virta akun kautta moottoriin vai suoraan sinne (valitettavasti ei kerinnyt videoihin, kuvia saattaapi ilmestyä jossain vaiheessa sivuille). Suoraan paristolla/USB:llä käyttäen tehot ovat huomattavasti suuremmat, kuin akun kautta kierrätettynä. Tehoja on sen verran, että 20cm korkuudelta tuulettimesta hiukset pöllyävät mukavasti.

 4. hahhaha sanoo:

  ainaki on ruma jos ei muuta

 5. migel95 sanoo:

  Ruma sen olla pittää. Eihän me muuten uskota, että hän on sen itse tehny.

 6. Teppo Saalasmaa sanoo:

  Ärsyttää lukea huonosti kirjoitettua kuvausta laitteesta. Keksintö on loistava.

 7. joku sanoo:

  Enpä tiedä onko tuo niin kätevä, itse en kyllä viitsi löhöillä auringossa ja pitää tuollaista härpäkettä kasvojeni edessä. tuohon pitäisi kyllä olla joku teline ettei tarvi sitä koko ajan kädellä pitää, esim: tietokoneen ääressä vaikeata olla tuommoinen kädessä.

 8. Emrkib sanoo:

  Kyllä tuo (kannettavalla) tietokoneella ollessa pysyy nätisti pystyasennossa vieressäni USB liitäntään nojaten ja tuulettaa lähestulkoon suoraan kasvoille. Vaikka itse tuskin kovin usein ulos ilman kannettavaa menen, niin tuohon alle kun pistää minkä tahansa noin 2cm korkuisen korokkeen nii ropelli ei ota ”pohjaan” kiinni ja sitä voi pitää vaikka mahan päällä jolloin kädet jää vapaiksi.

 9. haamu sanoo:

  olen samaa mieltä kuin ”joku” erittäin epäkäytännöllinen.

 10. Milla Valkeasuo sanoo:

  Aika turha kyllä..

 11. Päivitysilmoitus: Paras idea jälleen palkittu: Itse tehty matkatuuletin - Hilavitkutin.com Ideablogi

 12. Päivitysilmoitus: Ideablogin tuorein palkittu idea on itse tehty matkatuuletin - Hilavitkutin.com - Uutisia tekniikasta, ilmiöistä ja hilavitkuttimista

 13. Päivitysilmoitus: Ideablogin parhaaksi palkittu idea on tällä kertaa itse tehty LED-makrokuvausvalo - Hilavitkutin.com Ideablogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.