Splatter-pehmonalle

Nimimerkillä Redhat esiintyvä nikkari on lähettänyt meille kuvan koulukurssilla valmsitamastaan splatter-pehomonallesta.

Valmistajan itsensä kuvaus projektista kuuluu seuraavasti:

”Oli koulussa äidinkielentunneilla kauhua käsittelevä kurssi, ja kurssin viimeisenä työnä jaettiin jokaiselle sattumanvaraisesti 1 pehmolelu ja tämä piti muokata niin että sille on käynyt jotakin kauheaa. Ensimmäisenä juolahti mieleen splatter elokuvista tutut verta & suolia efektit ja siitä sain idean tämän pehmolelun kohtaloon. Ensin saksilla vatsa auki ja vähän täytteitä ulos. Sitten leikkasin punaisesta kankaasta kapeita suikaleita joiden on tarkotus näytellä suolten roolia, sulloin kankaat sisälle ja pistin kuumaliimaa sekaan. Pehmolelun selkään tein pienen reiän jotta seiväs menisi läpi, seiväs paikoilleen kuumaliiman avustuksella ja punaista maalia sinne tänne. Näin valmistuu splatter-pehmolelu, ei taida enää tämän vuoden halloween markkinoille keretä mutta ehkäpä ensi vuonna sitten.”

Kyseinen silvottu pehmonalle on ehtinyt saada julkisuutta jo Hesarissakin, jossa on ehditty kyseenalaistaa tämän tyyppisten koulukurssien asiallisuus. Mikäs on teidän mielipiteenne, saako koulussa raadella pehmoleluja?

Kategoria(t): Askartelu, Lelut Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

15 vastausta kohteessa Splatter-pehmonalle

 1. Rami sanoo:

  Jos kouluissa luetaan Raamattuakin uskonnontunneilla, ei tuollaisenkaan pitäisi olla liian raakaa:)

  Nalle itse on oikein symppis.

 2. dedea sanoo:

  Surkea toteutus.

 3. Jukka H sanoo:

  Mielestäni saa, hesarin juttu oli tarkoituksella provosoiva. Torstain paperilehdessä oli pari hyvää mielipidekirjoitusta kyseisestä aiheesta. Työpajoista puhjenneessa keskustelussa on aimo annos ylireagointia.

 4. E sanoo:

  häh, toteutus mielestäni ihan ok annettujen resurssien puitteissa. Ostaisin.

  Toisaalta puljussa oli myynnissä myös splatterleluja, jotka olivat tosin auton alle jääneitä… provosoiko tämä nuorisoamme nähtyihin tappoputkiin?

 5. Nimetön sanoo:

  Näyttää kyllä leijonalta…
  Mutta ehkä tuommoisilla kursseilla testataan sadistisuuden perusteella mahdollisia tulevia murhaajia?
  Silvotut pehmolelut eivät sinänsä ole mitään uutta.

 6. asd-anonyymi sanoo:

  Eipä tuo nyt mikään ihmeellinen idea ole, tollaisen voi kyhätä ihan kukavaan, perus arkea kun pikkulapset saksii leluja

 7. jay sanoo:

  Melko huono toteutus, tällaisen tekisi kuka vaan joka tuntee tarvetta sotketulle pehmolelulle…

 8. tryy sanoo:

  ”Työpajassa nuoret leikkelivät ja muokkasivat käytöstä poistettuja pehmoeläimiä. !!! Yksi oppilaista tuunasi saamastaan nallesta raiskauksen uhrin!!!.”

 9. matias sanoo:

  ei tuo kyllä minusta mitenkään ”murhiin yllyttävää” ole. jos koulussa on aiheena kauhu, sitten on. ja ne jotka haukkuu toteutusta koittakaa ite tehdä parempi ja verratkaa silloin!

 10. tansqu sanoo:

  Tuo hesarin sivuilla oleva kuva samasta nallesta näyttää jotenkin paljon aidommalta 😀 ihan hieno ei siinä mitään.

 11. tyyppi sanoo:

  no toi menee kyllä jo vähän yli rajan.. suoraan sanottuna toi on aika sairasta..

 12. i am subwoofer sanoo:

  Fantsuu meiän koulussa oli aikoinaa korkeintaa että sai piirtää örkin… onneks saa nyt tehrä mitä huvittaa…. perhana tuli mieleen :( se on o………………………………..

 13. Wolverine sanoo:

  Kun sain kuviksen tunnilla valmiiksi istallaationi, jossa oli silvottu kuva vaginasta, teräase, sekä sylkeä, minut ohjattiin kuraattorille, psyyketesteihin, ylimääräiselle lomalle ja leima otsaan. Samaan aikaan kiasmassa oli tehosekoittimessa ulostetta. Taiteilija sai palkkion installaatiostaan.

 14. hihihihihihi sanoo:

  Nalle on veikeä!

 15. Nimetön sanoo:

  aika mautonta… silti tosin itekki joskus tuon ikäsenä 1-3 luokalla räjäyteltiin ja poltettiin leluja. iha normaalii kait se on varsinki pojilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.